Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Mit tennétek, ha a 16 év...

Mit tennétek, ha a 16 év alatti gyereketek terhes lenne, és nem szeretne elvetetni?

Figyelt kérdés
(elméleti kérdés)

2021. aug. 7. 20:32
❮❮ ... 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 ❯❯
 101/127 anonim ***** válasza:
11%

"ha a már meglévő gyereked és a pár hetes terhességed között kéne választani"

Mikor merül fel így a kérdés?

"nő méhén kívül életképtelen embrió"

Ha életképtelen, nem kérdés, hogy legyen-e abortusz. Nem erről van szó.

2021. szept. 14. 23:11
 102/127 anonim ***** válasza:
83%

Teljesen lényegtelen hol merül fel, a lényeg hogy a példa kedvéért feltételezzük. Akinek nem jön csípőből a válasz, hogy a meglévő gyermekét mentené, az mindent elárul.

“Ha életképtelen?” Bocs, de az megvan hogy az abortusz pillanatában az a pár hetes embrió/magzat tökéletesen életképtelen? Semmilyen szerve nincs kellőképpen kifejlődve, magától lélegezni sem képes, tehát életképtelen, minden szempontból. És nem egyenlő egy megszületett gyerekkel semmilyen szempontból.

Bár érdekes, ha beteg lenne, akkor rendben van az abortusz, olyankor nincs vele gond, olyankor nem gyilkosság…🤷🏻‍♀️

2021. szept. 15. 00:07
 103/127 anonim ***** válasza:
83%

102!

B+ akkor a te nagyon nullához közelítő értelmi szinvonalodon: az embrió, és a magzat élősködő. A szó konkrétan azt jelenti, az életben maradásához kell egy gazdatest. Onnan kapja az energiát, a tápanyagot ahhoz, hogy életben maradjon. A gazdatesten kívül életképtelen.

2021. szept. 15. 06:30
 104/127 anonim ***** válasza:
0%

"ha beteg lenne, akkor rendben van az abortusz"

Nem úgy értettem, hanem úgy, hogy ha életképtelen, úgysem marad meg, tehát ilyenkor sincs szükség abortuszra.

De az eredeti kérdés nem az ilyen esetekről szól.

2021. szept. 15. 21:01
 105/127 anonim válasza:
70%
Elbeszélgetnék vele, próbálnám az abortusz felé terelni. Ha nem sikerül, akkor 18 éves koráig eltartanám a gyerekkel együtt, utána viszont mehetne a kis ringyó a fattyával ahhoz, aki felcsinálta vagy ahova akar, de én egy forintot sem adnék onnantól.
2021. szept. 22. 16:36
 106/127 anonim ***** válasza:
18%
Az klassz, ha a lányodat ringyónak, az unokádat meg fattyunak nevezed....
2021. szept. 22. 18:47
 107/127 anonim ***** válasza:
72%

Azért az elég durva, hogy meghagynátok a döntést annak a 16 éves lánynak, akinek ahhoz nem volt esze, hogy vedekezzen. Mivel mindez azt mutatja, hogy egyáltalán nem érett, így abortuszra vinném, mivel még őt is nevelnem kell, akkor ő hogy fogja nevelni a saját gyerekét?

Plusz az egész teljesen abszurd. Ha a gyerek apja egyáltalán nem akar felelősséget vállalni (márpedig azok akik 16 éveseket ejtenek teherbe az esetek nagy részében eltűnnek, vagy maguk is ilyen idősek), akkor meg még nevetségesebb a helyzet.

Az meg hogy kidobnám a gyerekem még ennél is nevetségesebb.

Mindent megtennék azért, hogy elvetesse a gyereket. Ha ezért örökre meggyűlölne engem az sem érdekelne, de nem hagyom, hogy a gyerekem tönkretegye az életet! Még ha fel is nevelem helyette a gyerekét, akkor meg ő nem tudja nevelni a sajátját, illetve a kortársai valószínűleg megfogják vetni és én ezellen sajnos nem tudok mit tenni, lelkileg lenne a legmegterhelobb a gyerek számára, de ő ebbe nem tud belegondolni.

Én inkább magammal cipelném azt a terhet, hogy miattam lett a lányomnak abortusza, mert ráerőltettem, minthogy a lányomnak és a leendő unokámnak is tönkretegyem a fiatalságát!

2021. szept. 22. 20:21
 108/127 anonim ***** válasza:
20%

"Ha nem sikerül, akkor 18 éves koráig eltartanám a gyerekkel együtt, utána viszont mehetne a kis ringyó a fattyával ahhoz, aki felcsinálta vagy ahova akar"

Ha ennyire utálnád őket, akkor 18 éves koráig miért tartanád el őket? Hogy elhitesd magaddal, hogy nem vagy szemét alak? És tényleg el is hinnéd?

2021. szept. 22. 20:22
 109/127 anonim ***** válasza:
20%

108!

Bakker, te m3lyik bolygón élsz? NEM LÉTEZIK 100% BIZTONSÁGÚ VÉDEKEZÉSI FORMA. Nem létezik.

És igen, az ő döntése kell, hogy legyen. Szülőként én az irányt és a következményeket mutathatom, de az életének ilyen jelentőségű döntéseit nem hozhatom meg én, neki kell. Arról se én döntök - bár hivatalosan jogom van egy 18 év alattinál- hogy melyik középiskolába menjen. Ha ő pék akar lenni, akkor nem íratom fodrász iskolába, mert tisztelem a döntését és megértem, hogy az ő élete nem az enyém.

2021. szept. 23. 06:13
 110/127 anonim ***** válasza:
74%

Szerintem mindenki tisztában van azzal, hogy nincs 100%-os védelem, ahogy azzal is, hogy itt állítólag minden második ember rendes védekezés mellett esett teherbe, de egy 16 éves gyereknél sokkal esélyesebb, hogy szimplán felelőtlen volt és magasról tett rá. Elég szétnézni mennyi “Terhes lehetek, ha..?” kérdés van tizenévesektől, de sokszor huszonévesektől is itt gykn.

Az iskolát meg ne keverjük már ide, mert annak baromira semmi negatív hatása nincs a szülők életére, nem kerül plusz anyagi kiadásokba az, hogy ő pék akar lenni és nem fodrász, nem forgatja fel fenekestül mindenki életét stb stb. Ellenben egy szülők nyakára pottyantott gyerek.. Lehet dobálózni itt azzal, hogy az “ő élete”, de akkor oldja meg a saját életét és ne a szülőkre tolja a felelősséget! Ha már annyira tudja döngeti a mellkasát, hogy ez az ő döntése, akkor viselje ő a döntése következményeit. Ja hogy nem tudja, mivel 16 évesen még iskolába jár, se munkája, se stabil bevétele, se stabil párkapcsolata, se saját (bérelt) otthona? Értem, nos akkor meg nem csak az ő életéről van szó! Az ő döntése a szüleinek az életét fogja megnehezíteni, nyilván nekik kell majd plusz költségekbe verni magukat, hogy a kisasszony “ő élete, ő döntését” finanszírozzák. Ők is ébredni fognak majd az éjjeli bömbölésre, miközben másnap menniük kell dolgozni.

Nagyon szeretnek jogokkal vagdalkozni egyesek, csak azt felejtik el, hogy nem csak jogaik vannak! Önálló döntésről meg ne papoljon egy olyan 16 éves gyerek, aki a döntése következményeit nagyjából 100%-ig a szüleire tolja át! Én döntök, de azért adjatok már pénzt kiságyra, babaruhákra, pelenkára, babakocsira, tápszerre, ha beteg gyógyszerre stb. Igazán felelősségteljes, valóban.

2021. szept. 23. 11:05
❮❮ ... 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!