Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Felnőttként hogy támogatod a...

Felnőttként hogy támogatod a szüleidet?

Figyelt kérdés
27/N vagyok, édesanyàmnak havonta 20.000 Ft-ot küldök az ellàtàsàhoz, mert egy intézményben lakik, a nyugdíja àltal, beteg, alzheimeres és skizofrén. Ezen felül néha feltöltöm a telefonjàt, illetve küldök neki csomagot, adok neki pàr ezer FT zsebpénzt. Édesapám hónapok óta nem tud dolgozni, szintén betegség miatt, munkanélkülin van. Bevàsàrolok neki havi egyszer 20.000 Ft értékben élelmiszert, valamint megveszem neki a gyógyszereit, vitaminokat. Rezsijét tudja fizetni, illetve költőpénze van. A havi nettó jövedelmem 180.000 Ft. Ebből nekem is vannak szàmlàk, rezsi, hitel, stb.
2021. aug. 7. 08:51
1 2 3 4 5
 21/42 A kérdező kommentje:
Úgy kell elképzelni, mint a family frost autót, csak nem fagyasztott àrúja van :)
2021. aug. 7. 10:34
 22/42 anonim ***** válasza:
100%
Ha ez így van, ahogy írod, én küldök neked ruhákat, mondjuk foxpost boxba, akkor a címedet sem kell megadni, csak a méreteidet. Minimális kontakt után ofkorsz, mert segítek ahol tudok, de kamuproblémákat nekem is luxus megoldani. 15-ös voltam.
2021. aug. 7. 10:35
 23/42 anonim ***** válasza:
100%
Jelenleg a szüleim még mindketten dolgoznak, jól élnek, így nem támogatom őket. De ha ez a helyzet változna, akkor támogatnám.
2021. aug. 7. 10:37
 24/42 anonim ***** válasza:
100%
Ház körüli munkákba ha tudok, falu, szoval azért akad gyakran.
2021. aug. 7. 10:41
 25/42 A kérdező kommentje:

Nem segítséget kértem, és nem kamu probléma az élethelyzetem. Nem viccelődnék ilyennel, sajnos teljesen valós. A kérdést azért tettem fel, hogy làssam, hogy ki hogy oldja meg, ha a szülei segítségre szorulnak. Engem is felneveltek, kevés pénzből, de mindent próbàltak megtenni értem. Én ugyanezt, vagy hasonlóan szeretném nekik megköszönni, visszaadni azzal, hogy amit tudok, megteszek értük.

De ez valóban nehéz, az egyetlen, amin tudok spórolni, az az, hogy a munkahelyem ad szàllàst, ezzel elég nagy terhet levesz a vàllamról, és így van lehetőségem tanulni levelezőn, ellàtni magam, meg segíteni egy kicsit. :)

2021. aug. 7. 10:48
 26/42 anonim ***** válasza:
94%

Nekem anyum nyugdíja 85 ezer forint. 80 éves, de tök önellátó, mindent megcsinál, vásárol, stb. Sose értettem, hogy tud ennyi pénzből kijonni. 74 éves koráig még eljart dolgozni a nyugdíj mellett, de aztán már nem bírta. De szívesen járt, mert társaság volt, ráadásul szerette amit csinált.

Mostmár otthon van, az összes rezsijet én fizetem. Nem engedte, de én atirattam az összes számlát online, (a lakás amiben lakik, az én nevemen van) így nem tudott mit tenni, nem is látja a számlákat.

Néha egy egy kisebb, nagyobb bevásárlás, de pénzt nem fogadom el. Ő cserébe süt főz, mert azt imád, és athozza, vagy atkuldi nekünk.

Ja, és nemrég lecsereltem a régi kopott bútorait újakra, és két éve klímát csináltattunk neki.

Mi így támogattuk.

2021. aug. 7. 11:08
 27/42 anonim ***** válasza:
31%

26: nem érted anyád hogy jön ki havi 85 ezer forintból? Most írtad le, hogy te fizeted a rezsijét. 85 ezer forint 1 embernek 1 hónapra vígan elég ha csak élelmiszerre és magára kell költeni.

Én egyébként 30 éves vagyok, egyelőre nem szorulnak támogatásra a szüleim, habár még csak 50 évesek. Nagyanyámmal viszont megszenvedünk mert az isten pénze sem elég neki és kihasználja anyámat. Soha nem fogom megérteni, hogy egy szülő hogy teheti meg hogy ennyire kihasználja anyagilag a gyerekeit. Nem tud a gyerek 1-ről a 2-re jutni az életében mert folyton a szülőket kell pénzelni. Persze más az amikor havi 500at keresel és megteheted mert belefér.

2021. aug. 7. 11:21
 28/42 anonim ***** válasza:
85%
#27, a 85 ezernek legalább a fele elmegy kajára, ha nem kenyéren és vízen él az ember. Azonkívül tisztítószerek, személyes higiénia, gyógyszerek, esetleg cipő és ruha, ne adj' Isten néha egy rejtvényújság vagy egy könyv. Ha szerinted ennyi pénz ezekre "vígan elég", akkor próbáld ki.
2021. aug. 7. 11:33
 29/42 anonim ***** válasza:
100%

Na most már biztos, hogy kamu :D Belezavarodtál a saját hazugságaidba.

Kérdés vége:"Ebből nekem is vannak szàmlàk, rezsi"

Ezután meg azt írod, hogy "Munkahelyi szàllón lakom, ami havonta 9000ft, nem kell rezsit fizetnem"

Munkásszállóról sem hallottam még ami 9000 forint lenne. 4-6 ágyas tömegnyomoros helyek, egy hónapra minimum 30k. Nézd meg az interneten. Kinek érné meg 9000 forintért? Többe kerül a vízdíj.

2021. aug. 7. 11:41
 30/42 anonim ***** válasza:
84%
hol laksz te a mai világban havi 9000 forintért? xd küld el megyek azonnal
2021. aug. 7. 11:47
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!