Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Mit lehet tenni, ha anyám...

Mit lehet tenni, ha anyám elviselhetetlen amióta nyugdíjas lett?

Figyelt kérdés
Lassan egy éve lesz már, hogy itthon van (a felmentési idejével együtt) és azóta teljesen meghülyült. Azt ígérték neki a munkahelyén, hogy vissza fogják majd venni dolgozni a nyugdíj mellett és ezért úgy voltunk vele, hogy jó, majd visszamegy dolgozni, észhez tér. Viszont nemrég szóltak, hogy nem fogják tudni visszavenni, máshova pedig állítása szerint nem akar elmenni dolgozni. Ez nyilván az ő döntése, de a család úgy érzi, hogy az lenne az ő érdeke is, mert elviselhetetlen amióta itthon van. Egész nap nem csinál semmit, csak fel-alá járkál, császkál, pakol minden baromságot ide-oda, nyomkodja a telefonját, fekszik, kijárkál a kertbe, rohangál ide-oda stb. Szóval semmi érdemlegeset nem csinál egész nap, nem takarít, nem kertészkedik, nem tanul, nem szórakozik, nem hobbizik, nem találkozik senkivel stb., tehát semmi nem csinál a szó szoros értelmében csak a látszata van meg, mert rohangál mindenhova. Egyetlen egy házimunka van, amivel foglalkozik, de azzal meg bár ne tenné... minden nap elmegy bevásárolni (összevásárol minden hülyeséget, ami akciós, szép a csomagolása stb.) és főz, irreálisan nagy mennyiségben (megy a kukába kb., mert nem bírunk ennyit enni). Közben mindenkibe beleköt, a legnagyobb hülyeségeken képes elkezdeni veszekedni és egy nyugodt perce nincs az embernek, mert tuti, hogy zajong, csapkod stb. ahogyan pakolászik meg rohangál. Mondtuk neki, hogy hívja fel az egyik munkatársát akivel jóban volt, kísérje el a testvérét az unokájához, menjünk el együtt valahova kirándulni stb., stb., de semmit nem hajlandó csinálni. Még normálisan beszélgetni sem lehet vele, mert 3 másodpercig nem képes koncentrálni semmire, nem is érti, nem is figyel oda, nem érdekli semmi, mint aki nem is ebben a világban él. A múltkor az egyetem miatt alá akartam vele íratni egy papírt, nem viccelek, 3x kellett kinyomtatnom, mert nem volt képes odafigyelni és rendre rossz helyen írta alá. Ez csak egy példa, de kb. mindenben ilyen. Én már meghülyülök mellette, apukámat és a testvéremet is hasonlóképpen zavarja. Én szeptembertől már hála istennek nem leszek itthon, de attól még nem normális a viselkedése és valamit kellene kezdeni vele.
2021. aug. 3. 15:21
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
73%

Nehez okosat mondani. Nem talalja a helyet. Lehet ugy erzi hogy rosszul dontott. Viszont egyedul ő tudja kitalalni mihez kezd. Abban tudjatok tamogatni hogy ha eszebe jut valami, biztatjatok stb, barmi is legyen az. Es nagyon sok turelem kell hozza. Fozni szeret, regen voltak ilyen kiscsoportos fozos esemenyek, nem tudom a virus miatt mennyire vannak még ilyenek, de lehetne keresni. Hatha..kezdetnek. lenyegeben ujra ki kell talalnia magat, az eletet.

Az unoka dolog meg baromsag. Nehogymar a kerdezo legyen a hibas. Az unoka szep resze tud lenni az eletenek, de semmikepp nem a meghatarozoja. Nem egy potlek. Azt viszont nem ertem hogy honnan tudja mindenki ennyire pontosan hogy mit csinal, hiszen gondolom a ferje is dolgozik, a kerdezo is felnott.

2021. aug. 3. 16:15
 12/20 anonim ***** válasza:
21%
11, igazabol nem kotelezo neki. A sajat kertje valoszinu muvelte eleget, ha meg edsig sem akkor sosem szerette, nem most fogja megszeretni. A haziallat meg kerdes kinek lett megvéve..
2021. aug. 3. 16:16
 13/20 A kérdező kommentje:

12 - 22 éves vagyok, tanulok és még otthon élek. Mivel jó ideje online oktatás volt, illetve most nyár van én is itthon voltam, vagyok vele és látom. Munka után, hétvégén a testvéremnek és apukámnak is van alkalma megtapasztalni, hogy mit csinál, hogyan viselkedik. Vidéken lakunk amúgy, itt nincsenek szervezett programok egyáltalán és soha nem is voltak, de utazni (még a szomszéd városba sem) nem hajlandó sehova.

13 - Nem mondta senki, hogy kötelező lenne, csak válaszoltam az egyik hozzászólásra.

2021. aug. 3. 16:31
 14/20 anonim ***** válasza:
Sok mindent így nem elhet vele kezdeni max elviselni.
2021. aug. 3. 23:15
 15/20 anonim ***** válasza:
100%
Az én anyám sem dolgozik évek óta, bár nem nyugdíjas korú. Ez nem lesz jobb. Van, aki jól el van otthon, de van, aki olyan, hogy nem tesz neki jót. Az én anyám is egy arrogáns, bunkó, okoskodó gechi lett mióta nem dolgozik. Mindenkinek beszólogat, egy paraszt, játssza "a janit", szóhoz jutni se lehet tőle, mindent jobban tud, mindenbe beleszól. Eleve egy hülye személyisége van, de az, hogy nem jár ki a világba emberek közé az a lehető legrosszabbat tette neki, mert úgymond nincsen leszabályozva a viselkedése, nincs kordában tartva és egyáltalán nem látja reálisan magát, semmi értelmes visszajelzés nincs senkitől, csak tőlünk a közvetlen, de minket leszar, meg nekünk ugat ugye, mert ő megteheti.
2021. aug. 4. 08:43
 16/20 anonim ***** válasza:
40%

Demenciás lett, amiért nem vették vissza?

Nekem úgy tűnik a leírásból, hogy ez demencia.

2021. aug. 4. 08:52
 17/20 A kérdező kommentje:
17 Tuti nem demens és már leírtam, hogy miért nem veszik vissza. Nem őt nem veszik vissza, hanem senkit nem vennének fel vagy vissza.
2021. aug. 4. 09:06
 18/20 anonim ***** válasza:
100%

Tavasszal is írtál ki erről kérdést? Bocsi, de a lenti kapcsolódóknál ajánlja és elég hasonló a sztori. Én írtam fentebb, hogy az én anyám is ilyen. A másik kérdésbe belenézve is, dettó. A napi dolgokat is egyre inkább elhagyja, már semmi értelmeset se csinál meg szinte, csak amennyire nagyon muszáj. Nem koszos, nem igénytelen, de magához képest, hát tényleg lomos, mindent csak halasztgat, semmit se csinál meg normálisan... Teljesen kiesik a normális rutinból. Nagyon gáz. De az enyém nagyon arrogáns és okoskodó, mondani se lehet neki.

Nincs valami klub vagy valami hobbi, amit mindig el akart kezdeni? Arra rá lehetne beszélni? Férjem anyja tornázni kezdett járni, meg beszállt valami kirándulgatós csoportba, meg ilyen olvasó körbe... tök jól el van. Fontos lenne társaságban tartani, mert főleg, ha egyre inkább semmi sem történik körülötte, teljesen rátok fog szállni.. Az enyém is ezt csinálja...

Szerencsére én már nem lakok otthon réges rég, de nem is nagyon szeretek menni hozzájuk, mert szörnyű. Szinte semmit se csinál, lusta, csak kötekszik, azt nézi kivel mit csináltasson meg, hisztizik, hogy "senki nem csinál semmit" csak ő, holott pont nem és olyanok miatt veszekszik, amit simán meg tudna csinálni és más dolga sincs, de neeeem, ő csak kitalál minden szart és elvárja, hogy mások csinálják, amelyikőnkkel ugat, az TÉNYLEG alig ér rá, vagy mikor végre nem dolgozik stb. akkor rohadtul nem az ő hülyeségével akar foglalkozni, amit eleve anyám talál ki és rá is ér és nem is nehéz...

Egy időben azért hisztizett, mert KÉT HETENTE vasárnap csirke combot kellett neki rántani és hogy neki paníroznia kell, jaj. A köztes időben nem is főzött! Ennyire nem bírja már magát összeszedni...

2021. aug. 4. 13:43
 19/20 anonim ***** válasza:
31%

Egy időben azért hisztizett, mert KÉT HETENTE vasárnap csirke combot kellett neki rántani és hogy neki paníroznia kell, jaj. A köztes időben nem is főzött!

Hat ne is haragudj de ha nincs kedve rantson az aki rantott combot enne. Hiaba nem főz egyszeruen ennyihez sincs kedve, de ugy latszik a a kedves csaladnak sem, hiszen akkor rantananak maguknak. Az evtizedek alatt hanyszor kedveskedett a csalad azzal hogy neki fozott valaki? Miert csak neki kellene?

2021. aug. 5. 09:08
 20/20 anonim ***** válasza:
100%
19# szerinted ki főz a maradék két hétben, ha ő nem? Ő főzte mindig is a legkevesebbet.
2021. aug. 5. 13:18
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!