Mit reagálnál, ha a gyereked így szakítaná meg veled a kapcsolatot?
Utolsó beszélgetéskor azt mondaná, hogy mindigis sokkal boldogabb volt olyankor, amikor nem kellett a közeletekben lennie, ez akár lehet egy szimpla koliban tartózkodás is. Meg soha nem viselte jól, hogy mindig mindenben a negatívat keresitek, és végig se hallgatjátok a mondanivalóját, mert mindig sokkal fontosabb a legjelentéktelenebb részleten háborogni, meg amúgy úgy érzi, hogy hülyének nézitek, és nem is szeretitek, ha önálló gondolatai vannak, nektek mindig fontosabb, hogy a külvilág mit gondol.... Nagyjából ilyenek.
Ja és nem akar semmiképpen sem javítani a kapcsolaton, ő évek során próbált, ti nem voltatok ebben partnerek, akkor most se legyetek azok, mert már késő.
Mit reagálnál, ha így szakítaná meg veled a kapcsolatot a gyereked?
5-ös hiszti, hogyne... Én is hisztiből akartam öngyilkos lenni, nem azért, mert rettegtem hazajárni, hogy épp mivel állnak belém.
0-24, ha volt sapka, azért ment a beszólás-kiabálás, ha nem, akkor azért.
Örülj neki, hogy neked nem kellett olyan légkörben élned egy percet sem, ahol ha megszólaltál, jött a kssolj, olyan hlye vagy mint a sgg és társai.
Egy ismerősöm elmélete erről az, hogy a kamaszok így gyűjtenek motivációt a szüleikről való leváláshoz. Tehát, hogy könnyebb legyen eltávolodni, kritikusabbá/elviselhetetlenebbé válnak. Én mennyit aláztam szegény anyámat, minden bajomért őt tartottam felelősnek...
de lehet valami ismeretterjesztő könyvben írnak erről, de sok tinit látom, hogy nagyon kegyetlen a szüleivel. Biztos nem csináltál mindent jól vele, és ő is biztos el fog rontani néhány dolgot a saját gyerekével, nem vagyunk hibátlanok.
18!
Ez nem az ismerősöd elmélete, ez pszichológiai tény, csak sokan nem ismerik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!