Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Ha kicsit részletes akkor...

Ha kicsit részletes akkor bocsánat..miért mindig a hülyéket találja meg? Miért használ ki ennyire?

Figyelt kérdés

Elég hosszú story de megpróbálom röviden leírni..

Egy kis faluból jöttem Békésmegyéből Tatabányára. Ugye a szüleim elváltak és anyám összejött egy pasival. Apám lepasszolt mamához egy nő miatt.

A gimibe az utolsó évemet mamánál töltöttem,nálla laktam.

Amikor vége lett a sulinak anyámhoz és ujdonsült"apámhoz" költöztem .( Év közben anyám felkeresett....igazából azt hittem nagyon jó lett a kapcsolatunk mert ugye úgy tünt.)

Suli után ugy voltam vele hogy nem akarok mama nyakán élni...73 évesen már nem "gyereket kell nevelnie".

Elakartam kezdeni egy szakács sulit de nem indult utánna egy kéz és lábápoló technikust. De az sem indult.

Az uj "apám" legyen a neve I. Ugyanis Istvánnak hívják(alkoholista pénzimádó f@sz). Szoval I. Azt mondta hogy menjek dolgozni mert nem csinálok semmit. Okés ezzel egyet értettem el is mentem dolgozni. Eleinte azt mondták adjak oda 40.000 -t mondom okés. Később a megyvenből 80-lett majd abból 90-n +vásároljak legalább 20.000-t be mert hogy "sokat zabálok" és utólag kiderült hogy az is baja volt I.-nek ha költöttem magamra. (A melóba megismertem egy csajt és azt mondta neki 15-t "kell" odaadni és ennyi. A többivel azt csinál amit szeretne.) Ekkor rájöttem hogy nagyon kihasználnak és lehúznak.

Ugye említettem hogy I. egy alkoholista barom. Anyámnak elege lett belötte és közölte vele hogy ha megjön a fizetés akkor elmegyünk. Ekkor konkrétan ki lettünk téve az utcára. Egy napig nem volt hol legyünk. Azután anyám egyik kollégája befogadott minket(amugy a kollégát is kihasználta meghát ugye egyértelmű hogy a rezsibe beszállunk nálla...na ugye azt is nekem kellett fizetni. Mert miért ne?) Na ugye ő visszament a palihoz I-hez és otthagyott a szarba.

Megjött a fizetésem találtam egy albit és sikerült kivennem.

Anyám multhéten szerda este jött és közölte hogy ő el akar onnan jönni mert elege van belölle. Mondom hát jó ugyis 2 szoba van elférünk.

A mai napig birta az nélkül a degenerált nélkül(megint kib@szott sok pénzt ráköltöttem. Mert 3000 forinttal jött konkrétan én tartottam el . Ami nem olcsó mert nagyon sokat cigizik ugye...és így benyögi hogy ő nem birja tovább nélküle és elmegy majd megkérdezi hogy haragudni fogok rá? Na szerinted? Mert akkor elviszi minden cuccát.

És azt mondta azért nem marad mert hogy nem moshat amikor akar(mert mondtam neki hogy majd szerdán mosunk ugyis akkor dolgozok utoljára mert ugye utánna pihenős leszek)

És hogy ő nem birja hogy szabályokhoz van kötve meg ilyenek. De hozzáteszem ott legalább 3 sör a belépője csak hogy betegesse a lábát az ajtón.

Így belegondolva nem is tudom hogy most azt írtam le ami engem bánt...vagy hogy anyámnak valami mentális baja van....vonzzák az alkoholista,nemtörődöm, undoritó(volt hogy egy hónapig nem fürdött) palik.

És most se mentem dolgozni ma miatta mert őszinte leszek féltem hogy kiugrik az emeletről.

Reggel mire hazaértem megivott egy üveg bort és telejesen más volt mint máskor.

És most egy fillér nélkül itthagyott a szarba

2021. júl. 27. 17:30
1 2
 11/13 A kérdező kommentje:

Rég óta gondolkodok a pszichológuson de inkább anyagiak miatt nem tudnám sokáig birni(fizetni)

10.teljesen igazad van...de régen nagyon jó anya volt és mindig eszembe jutnak a regi emlekek es ez miatt nem tudom"elengedni"

2021. júl. 28. 18:40
 12/13 anonim ***** válasza:
100%
Rövidebb időre is igénybe lehet venni pszichológust, sőt tudtommal a legtöbben úgy szokták
2021. júl. 29. 00:57
 13/13 anonim ***** válasza:
100%

10es vagyok.

Ha jól tudom lehet tb-re is pszichológushoz menni, de írja meg valaki. De igen, akár pár beszélgetés is sokat segíthet.

A régi emlékeket pedig teljesen megértem sajnos - én apám alkoholista és rengeteget romlott a kapcsolatunk, mikor tini voltam (13 ves koromtól kb), mert akkor többet ivott. Egyszerűen elviselhetetlen volt már, anyámmal folyamatosan veszekedtek, de reggel mintha kicserélték volna - mintaapa, mintaférj volt. Munka után is hazaugrott, akkor még okés minden, majd elment "bevásárolni" = megvette az élelmiszert, plusz beült a kocsmába... Így minden este háború volt. Le se tudom írni milyen volt - mintha 2 apám lenne - az egyik kedves, szépen beszél, figyelmes férj is - a másik egy ordibáló, belünket kiszidó zsarnok... Ezért is volt nehéz anyámnak elválni.

De az elválás segített, majd én is elköltöztem (pár évig nem tudtam anyagiak miatt elköltözni, ezért csak 21 évesen sikerült - majdnem 5 éve). Azóta regeteget javult a kapcsolatom apámmal, kevesebbet is iszik, nincs veszekedés amikor találkozunk és néha még az alkoholizmusról is tudunk beszélgetni (amit addig tabu volt).

Nekem anyámmal is voltak problémák, de sokat segítettek a könyvek, mert nekem se telt pszichológusra, a kisvárosunkban nincs is.

Ez a könyv segített a legjobban: [link] - Kiút a függőségből. Könyvtárunkban volt, szóval hátha te is megtalálod valahol.

Segítettek még sokat az olyan könyvek, amelyek vitatkozni, kommunikálni tanítottak - sok videó is van ezekről a témákról - hisz hiszek abban, hogy jó megközelítéssel minden helyzetet jobbra lehet fordítani. De ezek kitanulásához sok idő és gyakorlás kell -ezért is tanácsoltam azt, hogy offold anyudat legalább pár hónapig, max nyilvános helyen találkozz vele, de ne engedd be és ne segíts neki anyagilag. Tudom, szívtelennek tűnik, de magadnak az első te legyél mindig! Mert ha a te egészséges és lelkiállapotod nem egész, akkor a jövőbeli kapcsolataid is romlottak lesznek és "ördögi körökben" fogod magad találni. Bűntudatod pedig ne legyen, mert nem a te felelősséged más boldogsága/élete - a saját boldogságod viszont a te felelősséged! Ha a saját életedet elrontod anyukád miatt, akkor viszont arról te fogsz tenni és saját magaddal cseszel ki sajnos. Próbáld elengedni. Persze mértékeket be kell tartani, elszállni nem szabad, de a leírásod alapján van lelkiismereted és azért is tud kihasználni anyukád.

2021. júl. 29. 18:40
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!