Hány éves volt a gyermeked, amikor megengedted neki, hogy alkoholos italt fogyasszon?
12 éves korom körül már részt vehettem egy kisebb pohárral a koccintásokon, öregapám időnként megkínált fröccsel.
16 évesen kezdtem inni.
12 év körül már koccinthattam pezsgővel szilveszterkor, szüli/névnap már ihattam egy pohár bort. Majd 8.ból ballagtam (14évesen), bátyám 12.ből és elmehettem az ő osztálytársa házi bulijába ahol már bármit ihattam, nem volt megszabályozva. Októberben betöltöttem a 15-öt és bekerültem egy bulizós csapatba, akikkel olyan 2 -4 hetente feljártam (max 1 évig tartott ez, utána ritkábban buliztam) és ott sem volt határ/szabályozás szülői részről (de sose voltam részeg/sose hánytam még túl sok alkoholtól, de azért jól éreztem magam :D). Cigit, füvet, drogot soha nem próbáltam. Kb 5 éve csak ritkán iszok, évi max 6-7x, de akkor is csak pár feles, 1-2 pohár bor... (Két idősebb bátyám van, lehet ez tett ahhoz hozzá, hogy engem már nem féltettek annyira, vagy nem tudom. De mivel sose voltam taccs részeg és általában én kísértem a részeg barátnőimet, nem is kellett félteni :) )
25/L
Egyetemen 18 evesen ihattam mar. Ennek ellenere nyilvan elotte mar en is meg akartam kostooni azt, amit a felnottek.
De a sorbudos es keseru volt, a bor csak rosszizu, a palinka szaga (ja illata) akkoriban meg nem tetszett es csipett az ital. Egyedul a xsokilikor tunt ihatonak, de elmondtak az is 30%os igy megertettem nem gyereknek valo.
Olyan 14 evesen mehetett a belenyalas, gimnaziumban a csaladi ivaszatkor megkostolhatom, de nem partoltak.
Engedelynelkul 14evesen buliban, de a tanar jol leszidott, hogyhulyenek neztuk, hogy szerintunk nem fogja eszrevenni,meg hogy jobb lettvolna ha megmondjuk, hogy ne legyen baj. Aztan egy gimis osztalykirandulason 17 evesen, amikor bort vettek a fiuk es szinten a tanar rajott es azert szidott le, hogy inkabb kertuk volna meg ot es borozik velunk csak tuejon rola nehogy baj legyen vagy baj eseten segithessen. Tehat az egyertelmu volt a felnottekinkabb a suttyomban ivast tiltjak.
Fwlnottkent tueom, jogosan mert az alkohol idegmereg, nem birjameg a gyerek, d3 a kamasz szervezet se es senkinek nem hianyzik egy alkpholmergezes esbaleset se alkoholps allapotban.
18 eves korhoz meg a fogyasztas pont a felelossegvalllalas miatt van kotve (eü okokon kivul), mert addigra altalaban agyban mindenki el tudja donteni meddig kivan lereszegedni.:-)
En meg mondtam neki hogy barmit csinal, nekem nyugodtan el mondhatja, nyilvan ha 17/6 ev alatt iszik nem leszek boldog, de merges sem, maximum meg beszeljuk. Eleg erett es Okos hogy tudja mit csinal, probaljon neg merteket tartani. De tiltani semmit sem fogok 18 eves koraig, mert annak ugysincs jo vege es ugyis fog inni ha akr csak igy titkolni fog mindent.
Tiltani csak akkor fogom ha valami balhe vagy serules tortenik vele.
Inkabb nem fogom le szidni, mint hogy feljen elmondani ha baj van. Es nyugugodtab felhivhat es megyek erte. Akkor is ha a a baratainak van valami gond. Hozzank barki johet, ha pl. Kidobjak otthonrol stb.
Szoval 16 eves koraig varnek az engedellye ha lehetne.
Jézusom!
Te azt hiszed, hogy kért engedélyt?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!