Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Hány éves volt a gyermeked,...

Hány éves volt a gyermeked, amikor megengedted neki, hogy alkoholos italt fogyasszon?

Figyelt kérdés
2021. júl. 24. 19:47
1 2
 1/20 anonim ***** válasza:
89%
Hat az elsot altalaban engedely nelkul isszak meg😅
2021. júl. 24. 19:55
 2/20 anonim ***** válasza:
88%
Úgy történt, ahogy #1 írja, nem volt szükség engedélyre.
2021. júl. 24. 19:58
 3/20 anonim ***** válasza:
100%
Bocsi, hogy "gyerekként" válaszolok. Kb 8 évesen már belekóstolhattam sörbe-borba, 14 éves korom körül meg már bármiből ihattam egy kortyot. 16+ként már ihattam bármit pl családi ebédnél. Most vagyok 22, baromi ritkán iszok alkoholos italt.
2021. júl. 24. 20:00
 4/20 anonim ***** válasza:
100%
Tesom is kapott kis koraba egy feles sort. Aztan ilyan 17 evesen mehetett bulizni.
2021. júl. 24. 20:12
 5/20 anonim ***** válasza:
93%

Nekem anyámék szinte mindig mindent megengedtek, én ilyen liberális családban nőttem fel. Mondjuk elég jógyerek voltam, amúgy kitűnő tanuló, nem voltak balhéim. Már kisgyerekként, amikor feltűnt nekem, hogy a szüleim valami nekem ismeretlen dolgot isznak, kértem belőle, és kaptam is. Úgyis tudták, hogy nem fog ízleni, tényleg nem ízlettek a dolgok, elég is volt egy korty.

Aztán középiskola első évében osztálykirándulás előtt megbeszéltük az osztálytársakkal, hogy én viszem a vodkát. Amikor mentem apámmal bevásárolni, akkor tettem is a kosárba egy üveggel, apám kérdezte, hogy az minek, elmeséltem a tényállást. Úgy lecseszett a bolt közepén, hogy először csak lestem, mi baja van most, eddig mindent megengedett. De ahogy hallgattam a lecseszést, világossá vált: azért nevez fogyatékosnak és a nevelés csődjének, mert cipelni akarok egy üveg vodkát. Hát hova tettem az eszem, azt hiszem, hogy Debrecenben (oda mentünk) nincs bolt, nem tudok majd vásárolni? (Ez még abban az időben történt, amikor eladtak 18 év aluliaknak is mindent.)

Aztán a lelkemre kötötte, hogy úgy igyak, hogy egy pohár pia, két pohár ásványvíz, mert így kevésbé leszek másnapos. Azt is meg kellett ígérnem, hogy ha valamelyikünk k.o.-ra issza magát, akkor szólok a tanárnak, nehogy nagyobb baj legyen.

2021. júl. 24. 20:21
 6/20 anonim ***** válasza:
83%
4-5 évesen. De csak kóstolót. Aztán az első berúgása az ötödikes osztálykiránduláson volt.
2021. júl. 24. 20:25
 7/20 anonim ***** válasza:
96%
Nem engedtem meg. Csak úgy megtörtént.
2021. júl. 24. 20:33
 8/20 anonim ***** válasza:
100%

16

nincsenek illúzióim, igyon be, ha jól érzi magát, lesz.rom...

én is voltam fiatal.

annyi a kérésem, hogy mindig tudjam, h hol van, és megyek érte, ha kell,bárhova.

2021. júl. 24. 20:40
 9/20 anonim ***** válasza:
100%

Már 3 évesen is megengedtem a lányomnak hogy a meggyes sorombe belekostoljon, de nem ízlett neki. 😂 Mi is liberális család vagyunk, de egyébként szigorúak is az alapvető dolgokban.

Én úgy voltam vele, ha tiltom, juszt is ki fogja próbálni. Semmi nem ízlett neki szerencsére soha, a szénsavas italok sem, es a cigi sem. (mi nem iszunk, max néha egy gyümölcsös sör nagy melegben, és nem dohányzunk). Felnőtt azóta és nem iszik, nem dohányzik.

2021. júl. 24. 20:45
 10/20 anonim ***** válasza:
74%
8 éves voltam, mikor nagypapám testvére adott egy korty nagyon finom bort. Lakodalom volt. Aznap este még megittam egy pohárral. Illetve lehúztam nagyapám pálinkáját. Hozták nekik, lerakták, én meg lehúztam. Ki is ütött, de egy óra alvás után semmi bajom nem volt. Amúgy 15 évesen sörözgettem haverokkal, 16 voltam amikor először berúgtam, és 19 mikor utoljára. 8 éve nem iszom, csak néha, és nagyon mértékkel. Szóval semmit sem tesz... Cigit is kaptam 6 éves koromban, de nem szívtam el. 13 voltam, mikor először rágyújtottam, mert osztálytársak eröltették, és otthon a nappali közepén apám előtt rágyújtottam, videón, (megengedték) és többet nem piszkáltak. (Azt hitték azért nem merek, mert tiltják.) 18 évesen szoktam rá, sok volt a probléma, azóta is szívom. Drogot abszolút nem próbáltam, és nem is fogom.
2021. júl. 24. 21:09
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!