Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Hogyan tehetném magam ezen...

Hogyan tehetném magam ezen túl,hogy tényleg senki nem lett belőlem pedig kiskorom óta ezt hallgatom?

Figyelt kérdés
Egyre többször hallom a szüleimtől,hogy nem büszkék rám. Van egy f..,os állásom,keveset keresek,meg itthon lakok mert párom nincs és egyedül nem látnám értelmét,hogy elkoltozzek.Telt vagyok (amin mar dolgozok több honapja) és egyszerűen nem merek semmit sem csinálni,mert akármilyen ötletem támad az a válasz kiskorom óta,hogy előbb fogyj le és utána el tudsz érni valamit. Legutóbb megkaptam,hogy ne hagyjam ott ezt az állásom hiába rossz,örüljek,hogy ilyen testtel egyáltalán kaptam munkát. Akarmibe szeretnek belekezdeni,mindig ez volt rá a válasz,így belenyugodtam,hogy igazuk van,el is hiszem,hogy tényleg minek is keresnék mast/keresnék jobbat,nem kapnék. Teljesen önbizalom hiányos lettem az élet minden területén. Szerintetek hogyan kéne kimásznom ebből a rettentően mély gödörből?
2021. júl. 21. 20:45
 1/9 anonim ***** válasza:
95%
A munkádért fizetnek, nem a testedért. Ha nem szereted, keress másikat.
2021. júl. 21. 21:04
 2/9 anonim ***** válasza:
91%

Fel kellett volna lázadni valamilyen formában kamaszkorodban toxikus a szülők ellen. Ők húznak a mély gödörbe. Az enyém be is fogta egy életre az biztos, amit gimi alatt. El kell költözni otthonról és meg kell szakít a kapcsolatot velük egy időre, hát ha értik mit tettek. Munkát kell találni persze, de a szülőktől távoli lenne az ideális, mert minden kis lépéseitet ki fogják gáncsolni, amint fejlődésbe lépsz.

Vagyis én gondolom az lenne a megoldás, hogy telibe rájuk kelleni tojni ahogy vannak hiszen ők okozták ezeket a károk, ha igaz a fentiek. Bármilyen sport rendben van . (Én gördeszkástam igaz akkor 16 voltam és az édesség, amit mindig fura módon ott tették elém és én kivágták a kukába ott helyben. :) )

Ami lehetne még az, ha kolikba mész egyetemi szakra (foszk is rendbe lenne) vagy szakmát csinálni más városba és ott diákmunkát vállalva tanulni. Persze a függetlenedés miatt ez is egy jó út lenne.

2021. júl. 21. 21:14
 3/9 anonim ***** válasza:
92%
8 milliárdan vagyunk a Földön. A legtöbben senkik vagyunk. Anyádék is azok. 2 generáció mulva, már senki nem fog emlékezni ránk, de ez így van a híresebb emberekkel is,pl. Claudia Cardinale nagyon híres szinésznő volt a 60-70es években, eltelt 50 év és már csak az öregek emlékeznek rá, pedig akkoriban mindenki ismerte a nevét. Igy lesz ez mindenkivel.Nem kell elérned semmit .Élj, ahogy tudsz és próbáld meg élvezni.
2021. júl. 21. 21:22
 4/9 anonim ***** válasza:
79%
Még sosem olvastam olyan éles és igaz összefoglalását az életnek, mint a 3-asé, pedig hatvanhoz közeledem.
2021. júl. 21. 22:41
 5/9 anonim ***** válasza:
80%
Uj munka, uj élet? Sose késö váltani.
2021. júl. 21. 23:31
 6/9 A kérdező kommentje:
A 3as valóban igazat szólt, és így annyira egyszerűnek tűnik de mégsem az. Nem merek új helyre menni,mert valóban elhittem a szüleimnek, hogy én így nem kapnék máshol munkát és még egy nyamvadt önéletrajzot sem merek beadni.
2021. júl. 22. 06:54
 7/9 anonim ***** válasza:
72%
Hát ha már azt felismerted, hogy a szüleid rombolják az önbizalmadat, akkor csak azt kell kitalálnod, hogyan akadályozd ezt meg. Önsegítő könyvek, pszichologus, önkénteskedéssel segíteni másoknak, elköltözés, stb...
2021. júl. 22. 08:54
 8/9 anonim ***** válasza:
100%

Első körben el kellene tőlük költözni.

Változást csak úgy lehet elérni, ha elhatárolod magad a visszahúzó, toxikus közegtől. Onnentól pedig lehet (évek alatt) építkezni.

Én egyedül élve kezdtem el "élni" ha valami eszembe jutott megcsináltam, kipróbáltam. Itt nem pia, drog, ilyenekre kell gondolni. Egyszerű dolgokra, bármi ami épp eszembe jutott azt csinálom. És pont ettől élvezem még a magam egyszerű életét is.

2021. júl. 22. 20:47
 9/9 anonim ***** válasza:
100%
Költözz el és keress egy pszichológust, tetszôleges új sorrendben.
2021. júl. 22. 22:52

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!