Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Engednéd autóval járni egyetem...

Engednéd autóval járni egyetemista gyerekedet, ha úgy kevesebb, mint fele annyi lenne a menetidő?

Figyelt kérdés

Tömegközlekedéssel háztól házig kb 3,5 óra az út (ha nincs sehol késés, felsővezeték-szakadás és egyebek).

Autóval ugyanez nagyon maximum 1,5 óra (szintén háztól házig).

Inkább olyanokhoz szól a kérdésem, akiknél nem gond fenntartani egy plusz autót, vagy belefér a keretbe a benzinköltség a vonatjegy helyett.

2021. júl. 16. 18:25
1 2 3 4 5
 31/43 anonim ***** válasza:
83%
Ha ez a kérdés felmerült, akkor valószínűleg arról van szó, hogy a gyerek keresete még nem elég az autó fenntartásához, ám a család tudja finanszírozni, ha nagyon akarja. Nos, ha a család bevétele elég hozzá, akkor megengedném neki. Ha csak egy kicsi hiányzik hozzá (mondjuk a teljes költség 20-40%-a), akkor neki is ki kell vennie a részét az autó fenntartásából, de erre nappalis egyetemistaként vannak lehetőségei, ha egy kicsit is akarja. Ha meg sok kellene hozzá, akkor úgysem lenne szó erről. Értem én, hogy a gyerekem jövőjéről van szó, de ha már nem tudok mikor túlórázni, akkor nem lesz több pénz, ez ilyen egyszerű.
2021. júl. 16. 21:13
 32/43 A kérdező kommentje:
Anyagilag nem lenne probléma. Nem nekem, hanem a szüleimnek.
2021. júl. 16. 21:15
 33/43 anonim ***** válasza:
94%
Ha csak annyi a probléma, hogy te miért járhatsz autóval, amikor neki tömegközlekedni kellett, akkor szard le. Pláne, hogy ő anyád férje, még azt a szót sem használod rá, hogy "nevelőapám".
2021. júl. 16. 21:16
 34/43 anonim ***** válasza:
94%

Oh!

Ha az elektromos autót meg tudtátok engedni magatoknak, akkor valószínűleg tényleg tudja finanszírozni a család az utazásodat. Bár valóban, semmi közöm hozzá.

Utazz az autóddal, édesanyád férjének meg ugyanúgy nincs hozzá semmi köze, mint nekem.

2021. júl. 16. 21:49
 35/43 anonim ***** válasza:
19%

Elektromos autó hosszú útra? Haha. Majd félúton vagy a dugóban megállsz tölteni?

Majd akkor leszel felnőtt, ha önálló döntéseket hozol, nem anya-apa-mostohaapa-gyik kell ehhez.

Felőlem aztán azzal mész, amivel akarsz, nem az én gyerekem vagy. De ha nem jelentene gondot és megbízható lenne, nyilván megengedném a saját gyerekemnek.

2021. júl. 16. 22:33
 36/43 A kérdező kommentje:

Lehet vele menni hosszabb útra is, igen. :)

Legalábbis ezt a távot kibírja probléma nélkül.

Nem szokott hatalmas, órákig tartó dugó lenni (legalábbis eddig sosem volt, pedig kb havonta megyünk anyával vásárolni, vagy én a barátommal ott vagyok). Nem Budapestről szól a kérdés.

2021. júl. 16. 22:36
 37/43 anonim ***** válasza:
100%
200-300km t kibirnak
2021. júl. 16. 23:20
 38/43 anonim ***** válasza:
33%

"Inkább olyanokhoz szól a kérdésem, akiknél nem gond fenntartani egy plusz autót, vagy belefér a keretbe a benzinköltség a vonatjegy helyett."

"Az autó maga elektromos, szóval benzinre, tankolásra így külön nem kéne költeni, meg a töltése is megoldott lenne városon belül, háznál (ettől persze költségei vannak magának az autónak).

Mesélj még.

Tőlem járhatnál akár helikopterrel is. Felnőtt vagy, magad döntesz erről és magad fizeted az összenéztél felmerülő költséget.

2021. júl. 17. 07:20
 39/43 anonim ***** válasza:
19%

Eleve nem lenne bejárós ha még autóval is jó esetben 1,5 óra az út, hanem koli vagy néznénk neki albérletet.

Nekem "csak" 40 perc volt, de agyrém az egész. Bár lehettem volna kolis, akkor nem kell minden nap legalább 2 órát eltoszni az utazásra (jó esetben).

2021. júl. 17. 09:31
 40/43 anonim ***** válasza:
0%
De miért nem bérelsz lakást/szobát az egyetem városában?
2021. júl. 17. 12:03
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!