Engednéd autóval járni egyetemista gyerekedet, ha úgy kevesebb, mint fele annyi lenne a menetidő?
Tömegközlekedéssel háztól házig kb 3,5 óra az út (ha nincs sehol késés, felsővezeték-szakadás és egyebek).
Autóval ugyanez nagyon maximum 1,5 óra (szintén háztól házig).
Inkább olyanokhoz szól a kérdésem, akiknél nem gond fenntartani egy plusz autót, vagy belefér a keretbe a benzinköltség a vonatjegy helyett.
Inkább a gyerektől függ mennyire komoly és megbízható
Én személy szerint nem kértem volna erre a célra autót, de amúgy biztos örültem volna neki
Igazából van autóm, még tavaly kaptam, amikor meglett a jogsim. Azóta is vezetek napi szinten, de megyek nagyobb távokat is alkalomadtán.
A probléma az, hogy mióta szóba jött ez, azóta az anyám férje kb őrjöng, hogy mit képzelek én, hogy kocsival akarok járni. Meg hogy ő ugyanabban a városban tanult, és ő is vonattal járt mindig... Jó, csak az 30 éve volt kb, amikor még ritka volt akár az is, hogy autó van a családban. Most meg úgy veszem észre, hogy egyre több 18-20 évesnek is van már kocsija (legalábbis a környezetemben így van).
A pénzzel meg az a helyzet, hogy egy ideig még biztosan a szüleim fognak támogatni anyagilag (az anyám és az apám, nem a nevelőapám). Szeptemberben kezdem az orvosit, és nem nagyon lesz mellette időm dolgozni. Ezt nem biztosra mondom, de több oda járó ismerősömet leköti a szabadidejében a tanulás, és nem nagyon van másra idejük.
Felnőtt ember. Ha felnőtthöz méltóan is él és fent tudja tartani, nincs szüksége az engedélyemre, nem vagyok annak híve mikor a szülők még a jogilag felnőtt gyerekeiket is gyerekként kezelik és ők döntenek helyettük.
Járjon úgy ahogy neki kényelmesebb, meg ahogy jobban kijön anyagilag.
Várj már, jól értem, hogy te abban a városban laknál, ahol az egyetem van, és 2-3 hetente járnál haza a szüleidhez? Mert szerintem akkor oldd meg tömegközlekedve.
Az más lenne, ha amelyik nap mész, aznap jönnöd is kell, mert az már 6-7 óra naponta, de ha csak egy út van naponta, akkor az simán bevállalható.
A te autód, egyébként is te használod, nem sok értelme lenne, hogy otthon porosodjon, te meg vonatozzál. Tovább is tart, és nem kerül sokkal többe az autó sem, főleg ha ismerősökkel együtt tudsz utazni, vagy Oszkáron meghirdeted az utat.
Egyetemista koromban pár évig én is buszotam. De kb. ugyannyi idő volt az út busszal, mint autóval, és akkoriban még nagyon olcsó volt a diákjegy. (67,5%-os kedvezmény). Aztán később párszor úgy alakult, hogy kocsival kellett jönnöm, mert valami nehezebb dolgot kellett hozni-vinni, máskor késő este, kora reggel. Több autó volt otthon, amúgy se voltak kihasználva, így aztán úgy alakult, hogy a régi tulajdonképpen az enyém lett. Én tankoltam, én vittem szerelőhöz, stb. a saját pénzemből. Rendszeresen együtt utaztunk 2-3 barátommal és összedobtuk az útiköltséget, így kb. ugyanannyiba jött ki, mintha buszoztunk volna.
Ha majd az én gyerekem is egyszer egyetemista lesz, meg egyébként is van autója és szeretne is azzal menni, biztosan megengedném neki. De azért ennek az előfeltétele az, hogy megbízható legyen, fel se merüljön még a gyanúja se, hogy pl. diszkóba, ittasan vezetne, stb. Meg persze az autó fenntartásából azért nem árt, ha a lehetőségeihez mérten kiveszi a részét.
Felnőtt, ha van kocsija azt csinál, amit akar vele.
De nem, nem vennék neki kocsit, amellett, hogy eltartom, csak azért, hogy 3 hetente spóroljak neki 2x3 órát
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!