Engednéd autóval járni egyetemista gyerekedet, ha úgy kevesebb, mint fele annyi lenne a menetidő?
Tömegközlekedéssel háztól házig kb 3,5 óra az út (ha nincs sehol késés, felsővezeték-szakadás és egyebek).
Autóval ugyanez nagyon maximum 1,5 óra (szintén háztól házig).
Inkább olyanokhoz szól a kérdésem, akiknél nem gond fenntartani egy plusz autót, vagy belefér a keretbe a benzinköltség a vonatjegy helyett.
"Várj már, jól értem, hogy te abban a városban laknál, ahol az egyetem van, és 2-3 hetente járnál haza a szüleidhez?"
100+ kmről van szó még abban az esetben is, ha csak odafele nézem. Napi szinten ingázni kicsit sok lenne, meg szeretnék kicsit kiszakadni az itthoni létből, ott él a barátom is évközben (egyetemista), meg én most az érettségire készülve is azt vettem észre magamon, hogy jobban tudok úgy tanulni, ha teljesen egyedül vagyok. Amíg nem jött meg a hivatalos értesítés, hogy felvettek, addig semmi nem biztos, de az eredményeimet tekintve valószínűleg sikerül oda bejutnom, ahová szeretnék.
Tervezd meg a kiadásaidat, a benzint, a karbantartást, és használd az autód. Arra van.
Gondolom fenn tudod tartani a kocsit.
Én a nagynénémtől kaptam meg a régi Opeljét, a fenntartása belefér anyagilag (másképp nem is vettem volna a nevemre), de az óriási segítség volt, hogy nem kellett többszázezret csak a vételárra fizetni, és azt a pénzt fel tudtam használni másra, félretenni.
21F, rendszeresen járok autóval, igaz, elsősorban nem egyetemre, hanem dolgozni, bevásárolni, túrázni, tanyára.
Nem tudom fenntartani, mert nem dolgozom. Most érettségiztem, orvos szeretnék majd lenni és az orvosi egyetem mellett azért nem könnyű diákmunkát vállalni.
De pl. benzin nem kell, mert az autó elektromos. Új autó, így a kötelező szervizelésen kívül nem kell extrán költeni rá (lekopogom).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!