Huszonéves fiatalok, ti mennyit tudtok félrerakni?
Még otthon élek a szüleimmel, viszont anya néha számonkéri tőlem, hogy mire költök meg mennyit. Mondván, hogy szabályozni kell, hogy mennyit költök.
10 hónapja dolgozom, azóta nagyjából 2.600 eurot tudtam félretenni. Néhány hónapja 200 nettó a fizetésem, amiből 30 ezret minden hónapban leadok a szüleimnek.
A többiből tartom fenn az autómat, (nem vadi új az sem) barátnőm is van, nyilván az is egy kis pénzbe van. Hobbira nem igazán szoktam költeni, tehát nem mondható, hogy sokat költök (szerintem).
Kíváncsiságból kérdem, hogy egy velem egykorú, átlag 22-23 éves fiatal mennyit tud megtakarítani?
Ettől jobban én spórolni nem igazán tudok, sőt kicsit úgy is érzem, hogy nem szórakozok (nem a bulizasra gondolok) mert csak spórolok.
Nyáron havonta 120 ezer körül, év közben ha nagyon jól sikerül az órarend 30 ezret kb. havonta.
Na ez pont elég a megélhetése kollégiumra, de albérletre már kevés.
Saját lakásról álmodni sem lehet, #10 + 1, amint elvégzem az egyetemet itt sem leszek.
Havi 150 körül tudok félrerakni.
Barátnőmmel albiban lakunk és nyaralni nem igazán megyünk, maximum 1-2 napos belföldi kirándulásra.
Nettó 240-et keresek, ebből 110-et rakok félre. A maradék elmegy az albérletre és a mindennapokra (ketten vagyunk a párommal, ő is ennyit keres, a lakhatásunk kb. 120k egy hónapban. Lakás önerőhöz spórolunk)
25 vagyok
Spórolhattok 50 éves korotokig. Kajálni gondolom napi egyszer szoktatok, ha a 240-ből fizeted a lakbér felét és 110-et félre tudsz tenni. :D
Azt mondom szarjál az egészre, úgysem lesz saját lakásod.
Nettó 190-ből maximum 120-at költök, de inkább kevesebbet, szóval 90 is megmarad havonta ha úgy van. Bár én saját lakásban élek, a téli 35.000 rezsin kívül nem kell lakbért fizessek. Nyáron meg 20.000 a rezsi, de akkor az a 15 elmegy szórakozásra amire a Covid miatt nem volt lehetőség.
De a 70.000 havonta az mindig stabilan eltett összeg. Az, hogy közben kell erre-arra (ablakot cseréltem), az más tészta. Úgyhogy a kiadással együtt az éves megtakarításom 230k jelenleg (szeptembertől-szeptemberig, mert így kezdtem el dolgozni).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!