Huszonéves fiatalok, ti mennyit tudtok félrerakni?
Még otthon élek a szüleimmel, viszont anya néha számonkéri tőlem, hogy mire költök meg mennyit. Mondván, hogy szabályozni kell, hogy mennyit költök.
10 hónapja dolgozom, azóta nagyjából 2.600 eurot tudtam félretenni. Néhány hónapja 200 nettó a fizetésem, amiből 30 ezret minden hónapban leadok a szüleimnek.
A többiből tartom fenn az autómat, (nem vadi új az sem) barátnőm is van, nyilván az is egy kis pénzbe van. Hobbira nem igazán szoktam költeni, tehát nem mondható, hogy sokat költök (szerintem).
Kíváncsiságból kérdem, hogy egy velem egykorú, átlag 22-23 éves fiatal mennyit tud megtakarítani?
Ettől jobban én spórolni nem igazán tudok, sőt kicsit úgy is érzem, hogy nem szórakozok (nem a bulizasra gondolok) mert csak spórolok.
Tudnék, de sajnos eddig nem nagyon jőtt össze
,most nagyon rá akarok álni a spórolásra, ha semmi nem jön közbe havi 130 et megtudnék takarítani
Előző évben 760 ezer forint tudtam összespórolni, úgy hogy nem voltam nyaralni és nem volt nagyobb kiadásom. Ha idén leszeretném cserélni mondjuk a laptopom és nyaralni is megyek, akkor jó, ha 300 ezret sikerül majd félre tenni...
Engem iszonyatosan elkeserít, hogy ennyit "ér" az egész éves munkám, mikor heti szinten van túlóra stb.
Nekem nincs semmi fix költségem a lakáson, rezsin, kaja-cigin kívül, februárban kezdtem, 5k€ a mérleg, de ebből költöttem azért.
És nem felvágni jöttem, nyilván számít, hol, mit dolgozik az ember.
Itthon, jó ha pár százezret el tudtam volna rakni.
Ételre, benzinre, takarítószerekre költök, és havi 30 ezerben maximalizálom azt a pénzt, amit elégethetek. Így tudok félretenni 270 ezret.
Ez az összeg arra elég, hogy a hirtelen jött kiadásokat megoldjam. Önrészre egy lakáshoz, vagy komolyabb tételhez vajmi kevés.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!