Miért szülnek azok az anyák, akik utána minden kimaradt élményt, lehetőséget a gyerekük szemére hánynak? Gyerekük...akit ők akartak. Senki nem kötelezte az ilyen nőket, hogy szüljenek.
19!
A budos gyoker csupán lelepett, a gyerek lop, csak hazudik 19 éve. De persze, lehet szidni. Van értelme, ugye.
20: na, a momzilla megjelent, hogy ha nincs gyerekem, ne is szóljak bele. Még jó, hogy nagy eséllyel több rálátásom van a témára így is, mint neked, a hivatásomnak köszönhetően. :)
Egyébknét a bátyám ugyaniylen gyerek, mint amit te leírtál, első sorból nézhettem végig, ahogy anyámáék harcolnak vele. Ő már 12 évesen drogozott és szökdösött otthonról. És igen, anyám nevelésében volt a baki, mégha nem is tudta, hogy így van. Ez is nyomott engem a pszichológiai pálya felé. De könnyebb a negatívan csengő véleménynek ugrani, mint elfogadni, hogy bizony, elrontottad.
22!
Nyilván elrontottam. Végül is a pszichológiai pályádon az értő olvasás mint olyan nem jelenik meg, így egyértelmű, hogy nem alkalmazod, különben eljutott volna a pici agyadig, hogy volt több szaksegitesegem is. Egyiknél sem volt az a véleménye, hoyg elrontottam volna.
14-es vagyok! Hát én sem így terveztem, naív voltam mert azt gondoltam a párom fog majd segíteni a gyerekekkel és a háztartással legalább időnként, illetve hogy számíthatok majd a családomra, a szüleimre akik allítólag "alig várták már az unokákat", aztán most felèm se néznek szinte, jönnek a kifogásokkal, hogy miért nem érnek rá, de a facebook-ot telepakolják az általam küldött fotókkal és villognak az unokákkal. Én meg szopok egyedül mindennel. Imádom a gyerekeimet, csak miattuk van értelme kb mindennek, de bevallom pokoli nehéz, és én sem így képzeltem a dolgokat. A legnagyobb csalódás a párom aki magamra hagyott érzelmileg, fizikailag, anyagilag, mindennel. Segítséget kapni nem kapok, megfizetni nem tudom ( ez is az én saram amiért nem gondoltam arra, hogy legyen saját komolyabb bevételi forrásom is, nem csak a páromé), így marad a folyamatos műszak.
Ne törjünk pálcát senki feje fölött, mert nem ismerjük a hátterét, az életét.
1. sokan NEM akarnak gyereket, hanem szülnek az elvárások miatt - mert megszólnak a falun, vagy épp az ostoba anyós, anyuci erőlteti a gyerek-témát, a nő meg képtelen határozottan leállítani őket
2. valamint mivel a csapból is a szirupos nyáltenger folyik, hogy milyen könnyű és cuki a gyereknevelés, fogalmuk sincsen sokaknak, mit vállal valójában
Sajnos.
25!
Ok, örülök hogy mindent tudsz. Ami hibás volt a nevelésemben azt elmondták. Vadidegen fotelpszichologuskent nyilván jobban ismered a helyzetet, mint én, aki benne elek. De nem érdekel a téma tovább. További kellemes napot.
29-esnek:
Csípőből nem lehet gyereket nevelni. A te példád rá a legjobb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!