Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Szülők ti őrölnétek ilyen...

Szülők ti őrölnétek ilyen okos gyereked lenne?

Figyelt kérdés
[link]
2021. júl. 9. 14:43
1 2 3
 11/25 anonim ***** válasza:
95%
10, én pont nem ezt tapasztaltam. Inkább az a jellemző, hogy az olyan szülő, aki nem vitte sokra, sokszor a gyerekével akarja bepótoltatni azokat a dolgokat, amikről ő maga lemaradt, és ezért mindenféle olyan dologra rákényszeríti a gyereket, ami őt magát érdekli, nem a gyereket.
2021. júl. 9. 15:26
 12/25 anonim ***** válasza:
93%

Én örülnék, ugyanakkor félteném is. Semmiképpen nem csinálnék belőle médiacelebet. Ennek a srácnak a szülei sajnos ezt csinálják.

„Az egyetem akkor azzal kritizálta a szülőket, hogy hatalmas terhet raknak a páratlan képességű gyerekre, nem csak a tudományos előmenetele sürgetésével, de a gyakori médiaszerepléseivel is.” Ez igaznak tűnik, annak alapján, hogy hisztiztek, hogy ne 11, hanem 10 évesen diplomázzon.

„Laurent apja azzal vágott vissza, hogy mindezzel senkinek sem lenne baja, ha a fia nem a tudományban, hanem valamilyen sportban lenne tehetséges.” Ez is igaz, de ahelyett, hogy bevezetjük a gyerekek médiacelebesítését a tudományban is, inkább azon kellene elgondolkodni, hogy nagyon gáz, ahogy az élsportba kényszerített gyerekekkel bánnak.

2021. júl. 9. 15:52
 13/25 anonim ***** válasza:
95%
12, nekem is ugyanez jutott eszembe, hogy a gyermekkori versenysport semmivel se jobb ennél, hiába elfogadottabb.
2021. júl. 9. 16:04
 14/25 anonim ***** válasza:
84%
Azért az túlzás, hogy az ilyeneknek nincs gyerekkora. Honnan tudja bárki is, hogy őt mi teszi boldoggá ? Én mindig is utáltam a többi gyerekkel tölteni a szabadidőmet, szívesebben olvastam. Azóta sem bántam meg. Nem mindenkinek az a gyerekkor, hogy lent ordibál az utcán.
2021. júl. 9. 16:11
 15/25 anonim ***** válasza:
97%
14-esnek igaza van, én is inkább olvasós-gépezős gyerek voltam, de az ilyen gyerek jellemzően introvertált, és annyira nem élvezi, hogy ki van tolva a médiába.
2021. júl. 9. 16:50
 16/25 anonim ***** válasza:
96%

Én örülnék neki, de nem sürgetném, hogy 10 évesen diplomázzon, mint ahogy a szülei tették. Az, hogyha már gyerekként diplomája lenne, és még van kedve tovább tanulni, akkor miért ne, de ezt ő akarja, én pedig segíteném, de nem elvárnám, mint ahogy a szülei tették, mert szegény gyerek egy guiness recordok bakancs listája, és nem érzésekkel rendelkező emberként van tekintve, ezt így olvasva nekem ez a véleményem. A lényeg hogy ő szeresse amit csinál, de ami nagyon fontos a zseni intelligencia mellett nagyon fontosnak tartanám, hogy az EQ-ja is olyan fejlett legyen, mint az IQ-ja. Az, hogy ő intelligensebb lesz tőlem, az egyáltalán nem hátrány a számomra, mert így ő taníthatna nekem új dolgokat, amit én nem tudok, vagy magát azt a tanulási technikát, amivel ilyen gyorsan lediplomázott.

Én biztos büszke lennék rá amúgy, de nem hoznám olyan helyzetbe mint a szülei, hogy média szereplés itt, média szereplés ott, majd mikor már lesz 18 éves, és ő akarja. De addig szimplán azalatt az idő alatt egy egész több évnyi youtube vlogot tud felépíteni, de nem úgy, hogy ő szerepel rajta, hanem kreatív dolgokat is bemutathatna, ha érdekli ez is, amit majd 18 évesen megoszthat a nagy világgal. De ha csak később lenne ilyen irányú terve, hogy ő értékes tartalmakat is gyártana, akkor 18 évesen mikor már felnőtt és szeretne vlogolni akkor egyéni eldöntése, támogatnám.

2021. júl. 9. 17:08
 17/25 anonim ***** válasza:
84%

Volt már példa hasonlóra Magyarországon is. Ez lett belőle:

[link]

Én nem örülnék, teljesen elégedett vagyok a gyerekeim eszével, tudásával intelligenciájával.

Manapság már kevesen tudják, de a kezdetekkor voltak érdekes és jó témák is a Mónika show-ban. Az egyik ilyen pont a zsenigyerekekről és a zseniképzőkről szólt. Kár, hogy nem tartották meg azt a színvonalat.

2021. júl. 9. 18:05
 18/25 anonim ***** válasza:
95%

17-es mi köze Ilonka néninek ehhez?

Biztos ezt a linket akartad megosztani?

2021. júl. 9. 19:16
 19/25 anonim ***** válasza:
100%

#18: Köszi! Valami félrecsúszhatott. Természetesen nem azt akartam. Hanem ezt:

[link]

2021. júl. 9. 19:20
 20/25 anonim ***** válasza:
86%
Büszke lennék rá, de ha választani lehet, akkor inkább egészséges legyen!
2021. júl. 9. 19:48
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!