Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Más családok hogy oldják meg...

Más családok hogy oldják meg a bevásárlást? Csak az én szüleim nem szeretnek boltba járni?

Figyelt kérdés

26/F vagyok, tesóm 24/N. Külön élünk mind a ketten, nagyon messze lakunk, ezért direkt úgy oldottuk meg, hogy egyszerre legyünk itthon ebben a hónapban.

Az elmúlt néhány napban feltűnt, hogy nincs itthon elég kaja, szüleim nagyon ritkán járnak a boltba. Hetente maximum kétszer. Most is például kb. 3 zsömle van éjszakára. :D Ha valaki megéhezik esetleg, az mit csinál? Egy kevéske vaj meg felvágott (ki tudja, mikori) van a hűtőben, de például zöldségnek még csak híre sincs.

Az anyagi oldalát a dolognak teljesen figyelmen kívül hagyhatjuk, jól élnek. Egyszerűen csak "lusták" bevásárolni, utálnak boltba járni. Semmi gond, most már ismét rájöttem erre, innentől kezdve én intézem a bevásárlást, amíg itt vagyok, mert én viszont imádom.

A véleményetekre vagyok kíváncsi, tök érdekes, hogy mennyire különbözőek az emberek. Nekem férfi létemre rögeszmém a saját lakásomban, hogy mindig tele legyen a hűtő és a konyha, konkrétan aludni nem tudok azzal a tudattal, hogy bármi nincs otthon. Egyedül élek, de még így is muszáj minden nap bevásárlást csinálnom, mert minden nap elfogy valami. A dolgok nem egyszerre fogynak el, ezért nem értem, hogy az emberek többsége miért nagybevásárlásokat csinál és kevésszer megy boltba sok dologért. Én ki nem bírnám, hogy valami akár 1-2 napig hiányozzon otthonról, ezért minden nap megyek kevés dologért.

Tudom, ebbe nem szólhatok bele, de kezembe veszem az irányítást, mert ez nem állapot. Ők is örülnének, ha nem csak közvetlenül nagybevásárlások után lenne tele a hűtő, hanem mindig, csak "lusták" tenni érte.

Azért az idézőjel, mert mindenki másra lusta. Én például takarítani vagyok lusta, ez egyszerűen nekem nem fontos, csak ha már tényleg nagy retek van. Nekik meg ezek szerint az nem fontos, hogy legyen mindig bőségesen étel otthon. Bár ezt legbelül soha nem fogom megérteni, hogy aki anyagilag megteheti (pláne, ha családos), annak miért nem ez az első és legfontosabb dolga.

Bocsánat, hogy ennyit írtam erről a semmiségről, de szabályosan frusztrál a dolog.

2021. júl. 7. 00:04
 61/102 anonim ***** válasza:
15%
54-es szerintem az nem kényszeresség ha valaki szeret valamit csinálni. Igazabol az a gondolat mas ertelmrzesben hogy attol fel ha ejszaka felebred es nincs otthon semmi az azt is jelentheti hogy lehet van valaki a csaladban aki cukorbeteg es aggodik, mert ugye bizonyos helyzetekben ha van gyumi joghurt vagy etel es nincs keznel szollocukor egybol vagy nem jut odaig gondolkodas miatt a huto mindig keznel van hogy igyon vagy egyen valami olyat ami rendezi a cukrat. Szerintem ez reszerol csak ilyen biztonsagi aggodas mert esetleg van valami egeszsegi problema. Aki kenyszeres az nem igy ír.
2021. júl. 7. 12:09
 62/102 anonim ***** válasza:
14%
Ilyen ertelemben viszont ertheto az a mondata hogy kezebe veszi a kaja ugyintezest de lehet hogy csak szimplan aggodik es gondoskodni szeretne roluk hogy legyen mindenuk es mivel o ezt szereti csinalni de tudja hogy a szulei nem igy onkentesen le venne a szulei vallarol ezt a terhet hiszen megteheti. En igy ertelmeztem. 61-es vagyok.
2021. júl. 7. 12:11
 63/102 anonim ***** válasza:
90%
Nem tudom, én valahogy szétnézek, mielőtt megyek boltba, hogy mit kell hozni, miből van kevés. Ha 2 szelet kenyérre való vaj van már csak, akkor hozok azt is, ha kevés a felvágott, akkor azt, ha másfél deci olaj, akkor azt is. Megemelem a tusfürdős flakonokat, tisztítószereseket, megnézem a wc papírt. Nyilván akkor, ha rémlik, hogy mintha kevés lenne. Előre tudom, hogy a következőt 2-3 alkalommal mit fogok főzni, de van hús, zöldség, krumpli a fagyasztóban akkor is, ha mást kívánok. Tej, tejszín, ketchup, mustár, majonéz, hagyma, fokhagyma, fűszerek szintén. Rizs, tészta, konzervek, befőttek, alap dolgok. Éhen nem halna itt senki. De egész egyszerűen nem fér a fejembe, hogy miért tragédia neked, hogy éjszakára nincs szrásig a hűtő. Elég irreális elvárásaid vannak. Főleg, hogy a szervezőképességed nulla. És főleg, hogy ami idő, pénz és energia elmegy a mindennapos boltolással, azt fordíthatnád arra, hogy téged meg ne egyen meg a retek. Mert az még milyen ciki, hogy hiába van tele a hűtőd, ha gusztustalan a környezet.
2021. júl. 7. 12:29
 64/102 anonim ***** válasza:
100%

61#

Hagyjuk a süket dumát. Ráadásul nekem apukám cukorbeteg, inzulinos, én IR-S. Szóval hidd el aki ilyen beteg az mindig tart otthon kaját,szölőcukrot és nagyvalószínűséggel kolát is.

Ő maga írja megőrül ha valami nincs otthon.. Sőt. Írja, hogy rögeszméje,hogy a hütő mindig fullon legyen, pedig egyedül él.

2021. júl. 7. 12:37
 65/102 anonim ***** válasza:
41%

64-es ez lehet szimplán gyerekkori nélkülözés miatt, vagy lehet valami régi nehéz dolog miatt írja ezt, és mert lehet másképp éli meg nem úgy, mint te, ha betegek a szülei. Nem lehet hasonlítani azt, hogy ki hogy éli meg a szerette vagy saját betegségét.

Én csak azt olvastam ki a beszámolójából, hogy szereti bebiztosítania magát. Az éjszakai evés meg azoknál előfordul, akik éjszaka dolgoznak és nappal alszanak, valaki otthon dolgozik, valaki éjszaka ér haza, és a megszokás ösztönös lehet, ha kinyitja otthon a hűtőt. Pl. ha most azt írná, hogy orvos és gyakran éjszakázik, és ebben az időszakban az energia igénye több volt mint régebben, mivel járvány volt, így én nem lepődnék meg, ha ezt válaszolná, de szerintem te igen. Vagy aki nagyon nehéz fizikai munkát végez, és éjszaka ér haza, akkor muszáj visszapótolnia azt az energiát. Pl. egyszer chateltem egy férfival aki kohóban dolgozott, kegyetlen munkarendben és bírta, szerintem neki az étel igénye is másabb mint az átlagé. Gondolom a folyadék bevitele is.

Amúgy félig igazad van, én az egyik fülemre nem hallok és erős szemüvegem van. :)

Szóval egy félig süket "dumáját" olvastad. Egyébként meg mindenki magánügye és eldöntése, hogy vesz kaját, ki hetente, ki havonta, ha megengedheti magának, és haza is tudja vinni autóval, ki naponta, szerintem nem az én dolgom hanem az ő dolguk, de mivel itt kérdezett, ezért mindenki szabadon elmondhatja a véleményét, még akkor is ha nem érti vagy nem vett észre több tényezőt, vannak akik hasonlóan gondolkodnak ahogy én, ergo vannak közös elemek a kaja vételnél, de mindenki motivációja és helyzete különböző, tehát nem lehet hasonlítani.

2021. júl. 7. 13:33
 66/102 anonim ***** válasza:
18%
* a megszokás ösztönös lehet, ha kinyitja otthon a szüleinél a hűtőt.
2021. júl. 7. 13:34
 67/102 anonim ***** válasza:
22%
63, mas az hogy nincs szarasig a hűtő, es hogy egy szendvicset se tudsz enni mert ahhoz sincsen hozzávaló. szerintem az a nevetséges hogy valaki vendégségbe jon hozzad, aztan éhezés van mert egy lusta szar vagy bevásárolni
2021. júl. 7. 13:50
 68/102 A kérdező kommentje:

Itt vagyok, huu látom rengeteg válasz jött, erre nem számítottam.

Ezt a "legyen roskadásig tele a hűtő" dolgot kicsit jobban kifejtem. Azt gondolom, hogy aki megteheti anyagilag (pláne ha ottalvós "vendégei" vannak), annál 0-24 kéne lennie legalább 1,5-2 doboz vajnak, 2-3 féle zöldségnek, 2-3 féle sajtnak, ketchup, mustár, majonéz, tejföl, 4-5 liter tej, ugyanennyi hideg üdítő... Persze ez ízlésfüggő, mi ezeket szeretjük/szeretnénk, azért sorolom ezeket. A hűtőn kívül legalább 1 kg kenyér és 6-8-10 zsömle/kifli jó volna ha lenne állandóan. Ha megszárad, legfeljebb bundáskenyér lesz vagy melegszendvics.

Már bevásároltam. Anyáék örülnek, valóban a lustaság miatt nem volt itthon elég kaja. Amíg itthon vagyok addig megoldom nekik, akár naponta kétszer is, hasonló az ízlésünk ételek terén, 4 ember nem hagy megromlani semmit.

2021. júl. 7. 14:17
 69/102 anonim ***** válasza:
97%

Na de látod, nálam például soha nincs kenyér meg zsömi, így tök értelmetlen mindennap lemenni. De ha meg van 6 doboz vaj otthon, minek mindennap menni?

Azt meg csak mellékesen teszem hozzá, hogy ha valaki jön hozzám, annak jobb kaját adok, mint sajt meg ketchup.

2021. júl. 7. 14:26
 70/102 A kérdező kommentje:

"Azt meg csak mellékesen teszem hozzá, hogy ha valaki jön hozzám, annak jobb kaját adok, mint sajt meg ketchup."

Ebben igazad van, nem éppen vendégváró kaja. Viszont ha valaki hetekig ott van nálad, akkor csak eszik hideget is.

2021. júl. 7. 14:30

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!