Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Más családok hogy oldják meg...

Más családok hogy oldják meg a bevásárlást? Csak az én szüleim nem szeretnek boltba járni?

Figyelt kérdés

26/F vagyok, tesóm 24/N. Külön élünk mind a ketten, nagyon messze lakunk, ezért direkt úgy oldottuk meg, hogy egyszerre legyünk itthon ebben a hónapban.

Az elmúlt néhány napban feltűnt, hogy nincs itthon elég kaja, szüleim nagyon ritkán járnak a boltba. Hetente maximum kétszer. Most is például kb. 3 zsömle van éjszakára. :D Ha valaki megéhezik esetleg, az mit csinál? Egy kevéske vaj meg felvágott (ki tudja, mikori) van a hűtőben, de például zöldségnek még csak híre sincs.

Az anyagi oldalát a dolognak teljesen figyelmen kívül hagyhatjuk, jól élnek. Egyszerűen csak "lusták" bevásárolni, utálnak boltba járni. Semmi gond, most már ismét rájöttem erre, innentől kezdve én intézem a bevásárlást, amíg itt vagyok, mert én viszont imádom.

A véleményetekre vagyok kíváncsi, tök érdekes, hogy mennyire különbözőek az emberek. Nekem férfi létemre rögeszmém a saját lakásomban, hogy mindig tele legyen a hűtő és a konyha, konkrétan aludni nem tudok azzal a tudattal, hogy bármi nincs otthon. Egyedül élek, de még így is muszáj minden nap bevásárlást csinálnom, mert minden nap elfogy valami. A dolgok nem egyszerre fogynak el, ezért nem értem, hogy az emberek többsége miért nagybevásárlásokat csinál és kevésszer megy boltba sok dologért. Én ki nem bírnám, hogy valami akár 1-2 napig hiányozzon otthonról, ezért minden nap megyek kevés dologért.

Tudom, ebbe nem szólhatok bele, de kezembe veszem az irányítást, mert ez nem állapot. Ők is örülnének, ha nem csak közvetlenül nagybevásárlások után lenne tele a hűtő, hanem mindig, csak "lusták" tenni érte.

Azért az idézőjel, mert mindenki másra lusta. Én például takarítani vagyok lusta, ez egyszerűen nekem nem fontos, csak ha már tényleg nagy retek van. Nekik meg ezek szerint az nem fontos, hogy legyen mindig bőségesen étel otthon. Bár ezt legbelül soha nem fogom megérteni, hogy aki anyagilag megteheti (pláne, ha családos), annak miért nem ez az első és legfontosabb dolga.

Bocsánat, hogy ennyit írtam erről a semmiségről, de szabályosan frusztrál a dolog.

2021. júl. 7. 00:04
❮❮ ... 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ❯❯
 91/102 anonim ***** válasza:
100%
Heti egyszer megyünk vasarolni, le van fagyasztvba pl kenyér, zsemle is, más olyan hamar romlandot meg enm szoktunk.
2021. júl. 8. 00:20
 92/102 anonim ***** válasza:
78%

"Azt gondolom, hogy aki megteheti anyagilag (pláne ha ottalvós "vendégei" vannak), annál 0-24 kéne lennie legalább 1,5-2 doboz vajnak, 2-3 féle zöldségnek, 2-3 féle sajtnak, ketchup, mustár, majonéz, tejföl, 4-5 liter tej, ugyanennyi hideg üdítő... Persze ez ízlésfüggő, mi ezeket szeretjük/szeretnénk, azért sorolom ezeket. A hűtőn kívül legalább 1 kg kenyér és 6-8-10 zsömle/kifli jó volna ha lenne állandóan. "

He????

Mi a jo egnek 2 doboz vaj? Zoldseg -paradicsom, paprika, uborka, hagyma- nalunk mondjuk mindig van, de mondjuk télen Magyarorszagon a választék se nagy, még íze sincs. 2-3 féle sajt? Nem éttermet viszek, hanem az otthonom konyháját. Nincs 3 féle sajt. Egy van. Amíg el nem fogy. Ketchup, mustár, majonéz. Erre megintcsak az a kérdésem: minek? Ha én nem szeretem, nem használom, akkor nem fogok itthon tartani csak azért, mert ha az akárki jön, hátha épp ketchupot akar enni. 4-5 liter tej megint minek? Mi négyen vagyunk, masfel liter megy el egy hét alatt. Kenyer max fél kilo van itthon, zsemle kifli soha.

Ha vendéget hívok, akkor nyilván gondoskodtok róla, hogy legyen mit ennie, de nem 7/24 éttermet nyitok neki a la cart választékkal.

2021. júl. 8. 06:35
 93/102 anonim ***** válasza:
78%

Én is rühellem a (nagy)bevásárlást, ráadásul hízékony is vagyok, úgyhogy nincs otthon sok kaja.

Minden nap annyit vásárolok, ami a következő egy-két napra kell. Anyámék mindig tok feleslegesen raktároznak, én meg mindig is rühelltem a 20 kilós szatyrokat hazacipelni, mint valami málhás szamár.

F

2021. júl. 8. 07:07
 94/102 anonim ***** válasza:
100%

Ki mit szeret. Nálunk sincs 3 fajta sajt, csak 1 vagy 2. Pl egy "normál" mindig, meg néha második fajtának egy füstölt, vagy néha feta sajt. Ezek ilyen 20-30 dekás darabok újan, aztán ahogy fogynak, úgy 2-3 naponta újat veszek.

Tejből nálunk több fogy, mert egyikünk minden reggel 1 bögre kakaót iszik, az 2 dl. A másikunknak minimum 1 dl a tejeskávéhoz (kávésctej). És 2 családtag víz helyett sokszor hideg tejet iszik, naponta többször, mert azt szereti. Annyira, hogy pl pzzához kóla helyett egy nagy pohár tej illik nekik, szóval hogy kinél mennyi tej fogy, az ízlés dolga.

Nálunk mindenki megeszik naponta átlag 2 zsemlét.

Tejföl akkor van itthon, ha főzéshez kell, viszont ez elég gyakori. Sokszor marad belőle felbontás után, szóval néha kuka, sajnos.

Ketchup, mustár, majonéz, torma mindig van, hónapokig eláll a hűtőben. Ketchup fogy a főzéshez és melegszendvicshez. Mustár és majonéz ritkábban kell, pl virslihez, de mielőtt lejárna, elhasználjuk egy franciasalátahoz.

Mindenki mást szeret. Ennek megfelelően tölti fel a spájzot, hűtőt.

2021. júl. 8. 08:48
 95/102 anonim ***** válasza:
100%
86: nem arra értettem, hanem arra, hogy a kérdező alapjáraton elvárta volna, hogy 2-3 fajta sajt meg üdítő meg anyámkínja legyen a hűtőben telisteli, és csak akkor jutott eszébe, hogyha hetekig ott mereszti a seggét, neki is kellene vásárolni, amikor egyáltalán nem volt kaja.
2021. júl. 8. 09:29
 96/102 anonim ***** válasza:
83%
94, off. De...Fuu, irigylem amugy azokat, akik ennyi tejet isznak evtizedek ota, es ugyanugy tudjak emészteni
2021. júl. 8. 11:24
 97/102 anonim ***** válasza:
19%
Én azokat irigylem, akik kakaót meg zsömléket tolnak napi szinten, és nem híznak el. Persze én simán elhíznék, de csak nekem lenne beszólva, mert rajtam látszana a háj, az egészségtelenség.
2021. júl. 8. 11:26
 98/102 anonim ***** válasza:
90%

97, sajnálom

Kivizsgalason voltal mar? En se vagyok vekony, de attol, ha reggelire ilyet eszem, meg nem szoktam elhizni.

2021. júl. 8. 11:29
 99/102 anonim ***** válasza:
75%

Ugyanez. Jó ideje már szinte nem is eszem kenyérfélét.

Na meg az is nagyon sz.r, hogy ha egy nap mind a három főétkezéskor jóllakom, az instant 2 kg pluszt jelent nekem, amit több napba telik leadni... :(

2021. júl. 8. 11:30
 100/102 anonim ***** válasza:
90%
Ilyenkor kellene pajzsmirigy alulműködés, inzulinrezisztencia vagy cukorbetegség gyanújával endokrinológushoz fordulni. Nem beszólni akarok, mielőtt félreértitek, hanem tapasztalatból beszélek, sajnos.
2021. júl. 8. 12:38
❮❮ ... 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!