Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Más családok hogy oldják meg...

Más családok hogy oldják meg a bevásárlást? Csak az én szüleim nem szeretnek boltba járni?

Figyelt kérdés

26/F vagyok, tesóm 24/N. Külön élünk mind a ketten, nagyon messze lakunk, ezért direkt úgy oldottuk meg, hogy egyszerre legyünk itthon ebben a hónapban.

Az elmúlt néhány napban feltűnt, hogy nincs itthon elég kaja, szüleim nagyon ritkán járnak a boltba. Hetente maximum kétszer. Most is például kb. 3 zsömle van éjszakára. :D Ha valaki megéhezik esetleg, az mit csinál? Egy kevéske vaj meg felvágott (ki tudja, mikori) van a hűtőben, de például zöldségnek még csak híre sincs.

Az anyagi oldalát a dolognak teljesen figyelmen kívül hagyhatjuk, jól élnek. Egyszerűen csak "lusták" bevásárolni, utálnak boltba járni. Semmi gond, most már ismét rájöttem erre, innentől kezdve én intézem a bevásárlást, amíg itt vagyok, mert én viszont imádom.

A véleményetekre vagyok kíváncsi, tök érdekes, hogy mennyire különbözőek az emberek. Nekem férfi létemre rögeszmém a saját lakásomban, hogy mindig tele legyen a hűtő és a konyha, konkrétan aludni nem tudok azzal a tudattal, hogy bármi nincs otthon. Egyedül élek, de még így is muszáj minden nap bevásárlást csinálnom, mert minden nap elfogy valami. A dolgok nem egyszerre fogynak el, ezért nem értem, hogy az emberek többsége miért nagybevásárlásokat csinál és kevésszer megy boltba sok dologért. Én ki nem bírnám, hogy valami akár 1-2 napig hiányozzon otthonról, ezért minden nap megyek kevés dologért.

Tudom, ebbe nem szólhatok bele, de kezembe veszem az irányítást, mert ez nem állapot. Ők is örülnének, ha nem csak közvetlenül nagybevásárlások után lenne tele a hűtő, hanem mindig, csak "lusták" tenni érte.

Azért az idézőjel, mert mindenki másra lusta. Én például takarítani vagyok lusta, ez egyszerűen nekem nem fontos, csak ha már tényleg nagy retek van. Nekik meg ezek szerint az nem fontos, hogy legyen mindig bőségesen étel otthon. Bár ezt legbelül soha nem fogom megérteni, hogy aki anyagilag megteheti (pláne, ha családos), annak miért nem ez az első és legfontosabb dolga.

Bocsánat, hogy ennyit írtam erről a semmiségről, de szabályosan frusztrál a dolog.

2021. júl. 7. 00:04
❮❮ ... 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11
 101/102 anonim ***** válasza:
82%

Lassan elmegy a kérdés étkezés, egészség irányba, de azt senki se mondta, hogy akik zsemlét meg kakaót isznak, nincsenek elhízva, biztos van olyan is, csak nem ez volt a kérdés, hanem az, hogy miért kell a kérdezőnek ennyiféle cucc a hűtőbe. Hát, sokaknak kell, mert úgy étkeznek, szeretik a sajtokat, tejtermékeket, ezt, azt, amazt, szóval mindenki máshogy étkezik.

Ami a zsemlét illeti, reggelire egy szendvics, ebédre főtt étel, uzsonnára egy szendvics, ez miért olyan hízlaló? Mellette még sok gyülölcs és néha nasi pl egy édes joghurt is belefér.

A tejtől nincs problémám, szeretem, de ha lesz tőle bajom, hát nem iszom, jó a víz is. Nálunk mindig van otthon, 12-es kartonnal is szoktunk venni, de min. 4-5 liter van a spájzban mindig.

2021. júl. 8. 13:54
 102/102 anonim ***** válasza:
100%

Egyetemista vagyok, aki otthon van most. A mi hűtőnkben előfordul, hogy szinte csak egy kulacs víz van. Oké, ez nagyon ritka, de szinte mindig nagyon kevés dolog van nálunk itthon. Egyáltalán nem anyagiak miatt, hanem pár napra szoktunk vásárolni. A bevásárlást általában nem én szoktam intézni, anyum megkérdez, hogy mit szeretnék, akkor általában semmit se (esetleg 1-2 dolgot) tudok mondani. Így magának szokott vásárolni, az a pár dolog van a hűtőben (felvágott, tej, sör,...). Főétkezést szoktuk megbeszélni inkább, hogy mi legyen, annak az alapanyagi vagy a maradék van még a hűtőben. Ha éhesek lennénk vagy valamire szükségünk lenne, akkor pékséget, kisboltot pár perc alatt megjárom.

Amúgy viszonylag sokszor megyünk boltba, akár napi szinten, akár napi többször.

Ha kollégiumban lennék akkor próbálkoznék, hogy lenne jobb. Van, hogy van egy kisebb-nagyobb készletem, van, hogy nincs. Mivel étkezési zavarom van (falási rohamaim lehetnek), így előfordult már, hogy jóval hamarabb elfogytak a megvásárolt élelmiszerek, mint terveztem.

2021. júl. 13. 19:27
❮❮ ... 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!