Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Más családok hogy oldják meg...

Más családok hogy oldják meg a bevásárlást? Csak az én szüleim nem szeretnek boltba járni?

Figyelt kérdés

26/F vagyok, tesóm 24/N. Külön élünk mind a ketten, nagyon messze lakunk, ezért direkt úgy oldottuk meg, hogy egyszerre legyünk itthon ebben a hónapban.

Az elmúlt néhány napban feltűnt, hogy nincs itthon elég kaja, szüleim nagyon ritkán járnak a boltba. Hetente maximum kétszer. Most is például kb. 3 zsömle van éjszakára. :D Ha valaki megéhezik esetleg, az mit csinál? Egy kevéske vaj meg felvágott (ki tudja, mikori) van a hűtőben, de például zöldségnek még csak híre sincs.

Az anyagi oldalát a dolognak teljesen figyelmen kívül hagyhatjuk, jól élnek. Egyszerűen csak "lusták" bevásárolni, utálnak boltba járni. Semmi gond, most már ismét rájöttem erre, innentől kezdve én intézem a bevásárlást, amíg itt vagyok, mert én viszont imádom.

A véleményetekre vagyok kíváncsi, tök érdekes, hogy mennyire különbözőek az emberek. Nekem férfi létemre rögeszmém a saját lakásomban, hogy mindig tele legyen a hűtő és a konyha, konkrétan aludni nem tudok azzal a tudattal, hogy bármi nincs otthon. Egyedül élek, de még így is muszáj minden nap bevásárlást csinálnom, mert minden nap elfogy valami. A dolgok nem egyszerre fogynak el, ezért nem értem, hogy az emberek többsége miért nagybevásárlásokat csinál és kevésszer megy boltba sok dologért. Én ki nem bírnám, hogy valami akár 1-2 napig hiányozzon otthonról, ezért minden nap megyek kevés dologért.

Tudom, ebbe nem szólhatok bele, de kezembe veszem az irányítást, mert ez nem állapot. Ők is örülnének, ha nem csak közvetlenül nagybevásárlások után lenne tele a hűtő, hanem mindig, csak "lusták" tenni érte.

Azért az idézőjel, mert mindenki másra lusta. Én például takarítani vagyok lusta, ez egyszerűen nekem nem fontos, csak ha már tényleg nagy retek van. Nekik meg ezek szerint az nem fontos, hogy legyen mindig bőségesen étel otthon. Bár ezt legbelül soha nem fogom megérteni, hogy aki anyagilag megteheti (pláne, ha családos), annak miért nem ez az első és legfontosabb dolga.

Bocsánat, hogy ennyit írtam erről a semmiségről, de szabályosan frusztrál a dolog.

2021. júl. 7. 00:04
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯
 41/102 anonim ***** válasza:
92%
Nem értem, tényleg olyan éhes vagy éjszaka, hogy a gyomorsav szétmar belülről? Ha igen, akkor remélem te is érzed hogy ez nem egészen normális. Ezz már más téma tudom, de ezek szerint valami nagyon nincs rendben az étrendeddel, ha nálad az a megszokott hogy éjjelente nassolsz.. Szerintem elsősorban ezt kéne magadban elrendezni, mert kiegyensúlyozott étkezésekkel lehetetlen hogy éjjel rájárj a hűtőre.
2021. júl. 7. 07:56
 42/102 anonim ***** válasza:
98%
A nincs a szülőknél amit akarok nálunk egyszerű kategória: nem megyünk üres kézzel s szülőkhöz. Így legalább nem szakítunk fölösleges kiadást a nyakukba (nyögdíjasok) Mindig úgy megyünk hogy "anyukám, apukám, hoztam egy kis ezt-azt.. Persze jön a szabadkozás hogy nem kellett volna, de ők meg mindig úgy jönnek hozzánk hogy ilyen gyümölcs, olyan zöldség a kertből.
2021. júl. 7. 07:58
 43/102 anonim ***** válasza:
95%

Átlag ember, hacsak nem hármasikrekkel várandós és rájön a falási roham, akkor ha éjjel megébred, iszik egy pohár vizet, aztán majd eszik reggel.

Én hetente egyszer járok boltba, pénteken reggel, konkrétan Aldiba, listával.

Ezen kívül egész héten már csak pékségbe megyek maximum, ha mégis hirtelen kellene valamai, akkor max még egyszer a sparba, ami itt van a szában, de oda tényleg csak akkor, ha véletlen kimaradt valami.

Pedig mi négyen vagyunk, ebből a 13 évesemnek gyakorlatilag fejlődésben lévőként konkrétan gyorstüzelésű kazán van a agyomrában, a nagyobb is csak 21 és sportol keményen, ergo eszik, mint a gép, a férjem pedig igen megterhelő munkát végez, ami mellett, szintén nem keveset fogyaszt, csomagolok neki minden nap dögivel és este együtt vacsorázunk.

senki sem túlsúlyos, vagy vbélpokol, de három pasi, plusz én is, szóval azért vannak igények.

ettől függetlenül sem program az értelmes embernek a shopping, egyrészt, mert tölthetem az arra szánt időt sokkal hasznosabban is, másrészt gazdaságosabb, praktikusabb és szervezhetőbb a nagybevásárlás, mint a sok kicsi, minden szempontból előnyösebb, nyilván annak nem, akinek ez már-már hobbi.

Rühhelem a túlfogyasztást és a pazarlást is, sosem dobunk ki semmit, de nem is kell mindig mindenből itthon lenni, te szerintem már a fogyasztói társadalom betege lettél és nagyon jó levetülése vagy annak, ahogy sok millióan élnek. Én ezzel nem tudok azonusulni.

Nem fogok minden nap a boltban tipródni, csak mert elfogyott a parmezán, az én időm értékesebb, legalábbis megbecsülöm és a boltosnak sem kell engem névről ismerni, nem fogyasztok heti hétszer benzint, mert nincsen épp fagyi, de a gyalog elérhető közelibe sem megyek többet, mint kell.

Mondjuk mi ruhát is tömbösítve veszünk, amit lehet rendelünk, nincsen egy rokonom és ismerősöm sem, aki szeretne különösebben vásárolni, ez egy szükséges dolog, nem szórakozás, nem utálom, de nem is élvezkedek benne.

Heti egy termelői piac még a program része és havonta egy kézműves vásár, ennyi az összes idő amit erre áldozni hajlandó vagyok.

takatrítani sokan nem szeretnek, de ugye muszáj és szerintem sokkal nagyobb igénytelenség és probléma a kosz és az extrém kupi, semmint az, hogy nincsen egy személynek rogyásig a hűtő, mert mégis minek.

neked így jó, te döntésed, te életed, majd keresel olyan társat magad mellé, aki erről hasonlóképp vélekedik, vagy legalábbis tolerálja azt, hogy neked a bevásárlás hobbi.

Nem vagyok vírusparás, félreértés ne essék, de a nagy pandémia közepette is minden nap shoppingolni jártál, mikor épelméjű ember minimalizálta ezt a tevékenységet, vagy akkor azért sikerült kicsit ésszerűbben csinálni?

Summa summárum, szerintem ez ebben a formában nem egészséges és valamit kompenzálsz vele, hovatovább az is kicsit kényszeresnek tűnik, hogy már-már viszketni kezdesz és rohansz a marketbe, ha véletlen kifogy valami, mintha legalábbis az életed múlna rajta.

2021. júl. 7. 08:14
 44/102 anonim ***** válasza:
98%
A szüleiddel nincs gond, inkább veled van. Naponta bevásárolni? Járkálni a sorok között, sorba állni, látni a sok gyökeret, cipelni a sok motyót? Inkább unatkozol és nincs más dolgod, elfoglaltságod. Pontosan az ilyen emberek miatt szüntették meg a vasárnapi zárvatartást... 😒
2021. júl. 7. 08:24
 45/102 anonim ***** válasza:
99%

Hárman vagyunk, de a gyerek még 3 éves sincs. Sokszor viszonylag üres a hűtő, mert egyszerűen nem kell annyi minden. Mindig van ebéd (vagy ebédnek való, tehát amit úgy vettem, hogy már tudom, mit főzök belőle), van kenyér, felvágott, tojás, szalonna vagy kolbász, egy kis zöldség, gyümölcs, tej. Ez a hűtő felét ha megtölti.

Bármi mást csak akkor veszek, ha kifejezetten azt akarunk enni. A túró iszonyú gyorsan rámromlik, ahhoz be kell tervezni egy túróscsuszát vagy valamit. Ha veszek egy darab trappistát, annak a fele is megpenészedik, ha csak a szendvicseimre teszek 1-1 szeletet, mert nem zabálok naponta 8-szor szendvicset, és nem vágok centis szeletet a sajtból. Akkor muszáj olyat főznöm, amire sok sajtot kell reszelni. Vajkrémeket meg ilyesmit néha elfogyasztunk egy dobozzal, megunjuk, pár hétig nem veszünk. Nasi nem kell. Muszájból megenni dolgokat (mert megvettük, és mostmár el kell fogyasztani mielőtt megromlik) rettentően utálok.

Így hirtelen nem is tudom, mi lehetne még egy hűtőben. Én inkább úgy szoktam lenni a boltban, hogy "ez nem kell, ez sem kell, ez sem kell, nem esszük meg, nem fogy el".

Ha vendégeskedem, akkor ha van VALAMI, amit megehetek, onnantól fogva teljesen hidegen hagy, hogy azon felül roskad-e a hűtő vagy kong. Mi jó lenne nekem abban, hogy látom, hogy sokminden van ott, amit úgysem fogok megenni?

2021. júl. 7. 08:41
 46/102 anonim ***** válasza:
98%

Külön élsz, saját háztartásod és hűtőd van. Ezzel te rendelkezel, te vásárolsz, te írod elő magadnak, mikor vásárolsz és mikor takarítasz.

Anyukád is felnőtt ember, ő is rendelkezhet a takarításról és a bevásárlásról a saját lakásában, főleg, hogy ha maga csinálja.

Ha nem tetszik neked az otthoni hűtő állapota, akkor rakd tele a saját pénzedből, hiszen te imádsz vásárolni.

A szüleidnek mások az igényeik, ezt tessék tiszteletben tartani, valamint azt is, hogy a lakásukban nincs kupi, vigyázz a rendre és a tisztaságra.

2021. júl. 7. 08:52
 47/102 anonim ***** válasza:
88%
Öö én rájöttem, hogy ő neki ez a szakmaja is. 😏
2021. júl. 7. 08:59
 48/102 anonim ***** válasza:
98%
Nálunk anyámnál heti egy nagybevásárlás, plusz ha azon kívül kell valami akkor vesz, de én kb el se mehetek. Apámnál is heti eg nagy, de ott naponta járnak kb kisebb dolgokért boltba vagy a gyerekeket (minket) küldik. (20 vagyok)
2021. júl. 7. 09:28
 49/102 anonim ***** válasza:
96%

Éjszaka ritkán eszik az ember, talán inkább az aggaszt téged, hogy reggel, mikor felkeltek, nem lesz elég kaja egy bőséges reggelinek, hiszen 4 embernek 3 zsemle kevés lehet. Van lehetőséged ilyenkor korán elugrani a boltba friss termékekért?

Valaki kérdezte, de nem láttam a választ, hogy alapanyagokból és fagyasztott dolgokból is szűkösen állnak a szüleid szerinted? Lehet, hogy inkább a főzéshez vásárolnak be jobban, nem az azonnal fogyasztható dolgokból.

Neked amúgy mivel van tele a hűtőd most?

2021. júl. 7. 09:38
 50/102 anonim ***** válasza:
97%

Én 17 vagyok, de világéletemben az volt hogy heti 1szer nagybevásárlást tartottunk. Ha éppen nagyon kellett valami vagy tudtuk hogy akciós valami hétközben akkor beugrott valaki a boltba de nem jellemző. A családosoknak egyszerűen nics arra ideje hogy naponta oldja meg, illetve az adagokat számítva sokkal olcsóbban is kijön úgy, ha nagyobb adagokat veszel.

Nameg pl nem dobunk ki valamit vagy veszünk újat ha van még és jó. De persze mindenkinek máshogy megy a dolog, élethelyzettől függően.

2021. júl. 7. 09:51
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!