Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Más családok hogy oldják meg...

Más családok hogy oldják meg a bevásárlást? Csak az én szüleim nem szeretnek boltba járni?

Figyelt kérdés

26/F vagyok, tesóm 24/N. Külön élünk mind a ketten, nagyon messze lakunk, ezért direkt úgy oldottuk meg, hogy egyszerre legyünk itthon ebben a hónapban.

Az elmúlt néhány napban feltűnt, hogy nincs itthon elég kaja, szüleim nagyon ritkán járnak a boltba. Hetente maximum kétszer. Most is például kb. 3 zsömle van éjszakára. :D Ha valaki megéhezik esetleg, az mit csinál? Egy kevéske vaj meg felvágott (ki tudja, mikori) van a hűtőben, de például zöldségnek még csak híre sincs.

Az anyagi oldalát a dolognak teljesen figyelmen kívül hagyhatjuk, jól élnek. Egyszerűen csak "lusták" bevásárolni, utálnak boltba járni. Semmi gond, most már ismét rájöttem erre, innentől kezdve én intézem a bevásárlást, amíg itt vagyok, mert én viszont imádom.

A véleményetekre vagyok kíváncsi, tök érdekes, hogy mennyire különbözőek az emberek. Nekem férfi létemre rögeszmém a saját lakásomban, hogy mindig tele legyen a hűtő és a konyha, konkrétan aludni nem tudok azzal a tudattal, hogy bármi nincs otthon. Egyedül élek, de még így is muszáj minden nap bevásárlást csinálnom, mert minden nap elfogy valami. A dolgok nem egyszerre fogynak el, ezért nem értem, hogy az emberek többsége miért nagybevásárlásokat csinál és kevésszer megy boltba sok dologért. Én ki nem bírnám, hogy valami akár 1-2 napig hiányozzon otthonról, ezért minden nap megyek kevés dologért.

Tudom, ebbe nem szólhatok bele, de kezembe veszem az irányítást, mert ez nem állapot. Ők is örülnének, ha nem csak közvetlenül nagybevásárlások után lenne tele a hűtő, hanem mindig, csak "lusták" tenni érte.

Azért az idézőjel, mert mindenki másra lusta. Én például takarítani vagyok lusta, ez egyszerűen nekem nem fontos, csak ha már tényleg nagy retek van. Nekik meg ezek szerint az nem fontos, hogy legyen mindig bőségesen étel otthon. Bár ezt legbelül soha nem fogom megérteni, hogy aki anyagilag megteheti (pláne, ha családos), annak miért nem ez az első és legfontosabb dolga.

Bocsánat, hogy ennyit írtam erről a semmiségről, de szabályosan frusztrál a dolog.

2021. júl. 7. 00:04
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯
 11/102 anonim ***** válasza:
99%
Én is heti kétszer járok, mert nem tudok már mit venni. Nekem pont arról kellett leszoknom, hogy ne vegyek meg minden szart, mert az lett a vége, hogy lejárt, megrohadt, és ki kellett dobni.
2021. júl. 7. 01:21
 12/102 A kérdező kommentje:

"Egyáltalán nincs kaja mióta ott vagytok, éheztek?"

Bocsi, ha félreérthető voltam, nem erre gondoltam. Nincs éhezés nyilván, de akkora bőség sincsen, mint amihez én (hál' Istennek) hozzá vagyok szokva, pedig ez az ő anyagi helyzetükből is lazán kijönne.

Most egy vidéki kisvárosban vagyok, itt este 10 és reggel 6 között nincs bolt, esélytelen most bevásárolni.

9-es válaszoló, pontosan egyformák vagyunk ebből a szempontból. Pontosan ugyanez hiányzik most nekem is.

2021. júl. 7. 01:31
 13/102 anonim ***** válasza:
83%

" Egyedül élek, de még így is muszáj minden nap bevásárlást csinálnom, mert minden nap elfogy valami. "

Na látod, én meg ezt nem értem meg, hogy miért kell pitiáner tételenként naponta szaladgálni a boltba. Fölösleges idő, fölösleges sorban állás, fölösleges munka a boltosoknak is. A mi családunkban is van olyan, aki képes napjában kétszer boltba menni, pedig minimális ésszel elkerülhetné a fölösleges köröket. Amúgy azt hittem, ez a bolt-mánia a nők sajátja, akik képesek tíz dekánként venni a felvágottat, csak hogy legyen okuk menni és pletykálni.

2021. júl. 7. 01:31
 14/102 A kérdező kommentje:

"Amúgy biztos vagy benne hogy telik nekik rá hogy minden szart összevásároljanak"

Igen, ebben teljesen biztos vagyok.

"Na látod, én meg ezt nem értem meg, hogy miért kell pitiáner tételenként naponta szaladgálni a boltba. Fölösleges idő, fölösleges sorban állás, fölösleges munka a boltosoknak is. A mi családunkban is van olyan, aki képes napjában kétszer boltba menni"

Én is olyan vagyok, mint a családtagod. Ha valami elfogy, nem várom meg, hogy elfogyjon még néhány dolog, mert minek.

2021. júl. 7. 01:36
 15/102 anonim ***** válasza:
97%

Es te ebből a bőségedből mindent felhasznalsz? Nem romlik meg semmi?

Meg pl muszaj menni,mert pont elfogy valami. Mi? Só? Es akkor veszel sot, de csak masnap latod meg, hogy elfogyott a margarin, es elmesz erte kulon

2021. júl. 7. 01:38
 16/102 anonim ***** válasza:
84%
Talán ha nagyobb tételben vásárolnál, és előre a tartósakat, nem fogyna el minden gyorsan, de ez csak az én logikám. Amúgy remélem, pasas létedre nem vagy olyan mint a családtagom. Neki a bevásárlás úgy néz ki hogy öt perc bolt, egy óra pofázás a bolt előtt hogy a Valkainé férje kivel kúrt félre, mekkora ri.banc xy lánya, mert volt mersze kirúzsozni magát, meg miniszoknyát felvenni 30+ fokban, egyébként is ki milyen pletykát hallott.. Nő vagyok, de ha tehetem nagy ívben elkerülöm a helyi "térfigyelő kamerákat" Magyarán a helyi unatkozó, kitartott háziasszonyokat, akiknek élete gyönyöre hogy másokat mocskolnak a bolt előtt...
2021. júl. 7. 01:43
 17/102 anonim ***** válasza:
85%
Az en szuleim ezt (legalabb ezt xd) nagyon jol csinaljak. Mindig nezik az ujsagot, hol mi akciós, apum hetente 2x megy nagyobb bevasarlasra, anyum neha lemegy az itteni cbaba ha sürgősen kell valami. De itthon mindig boven tele van a kamra alap dolgokkal, liszt, cukor, befottek, konzervek, a hűtőben is mindig van zöldség, vaj, felvágott meg kenyér. A mélyhűtőben is sok hus lefagyasztva, zöldségek, sajt, hal. Mondjuk mi kertes hazban élünk, boven elférnek ezek a cuccok, es biztonságban érezzük magunkat ezáltal, hogy pl ha 1 hetig nem mehetnénk boltba, akkor sem halnánk éhen. Sok ismerosomnel volt ez, átmentem hozzájuk es semmi kaja (nem az anyagiak miatt, egyszeruen csak lusták) pedig szerintem alap lenne hogy legalabb 2-3 napra el tudd magad latni, ha esetleg nem tudsz mindennap lerohangalni a boltba. Egyebkent átlagosan élünk, es ha majd kulon fogok lakni, en is hasonlóan szeretnem vezetni a háztartást, tudatosan, számolva es nezve hogy mibol mennyi van, mi fogy el gyorsan, mit hol lehet kapni a legolcsóbban. Hülyét kapok attol, ha valaki amugy megtehetné, tehat nem a pénzhiány all az útjában, es cukor meg olaj nincs otthon. Borzalom
2021. júl. 7. 01:44
 18/102 A kérdező kommentje:

"Meg pl muszaj menni,mert pont elfogy valami. Mi? Só? Es akkor veszel sot, de csak masnap latod meg, hogy elfogyott a margarin, es elmesz erte kulon"

Őszintén szólva igen, én így szoktam.

"Es te ebből a bőségedből mindent felhasznalsz? Nem romlik meg semmi?"

Most már igen, már be tudom lőni magamnak, hogy bőven legyen elég mindenből mindig, ugyanakkor ne is romoljon rám semmi.

Nagyon kevésnek találom, hogy összesen ennyi étel van 4 embernek egy éjszakára. Hiába alszunk (mondjuk én most pont ébren vagyok) és elméletileg nem eszünk, sose lehet tudni... engem ez nem hagyna nyugodni anyáék helyében. (Pláne, hogy nincs éjjel nappali a városban.)

2021. júl. 7. 01:47
 19/102 anonim ***** válasza:
12%
Amugy nem a kerdezo vásárlási szokásairól volt szo, de en meg mindig ugy vagyok vele, hogy inkabb rohangaljon mindennap boltba (nem a te idod megy vele amugy sem) es legyen meg otthon minden, minthogy egy vajas kenyeret se lehessen kenni,mert annyira igénytelen valaki a konyhája tartalmára
2021. júl. 7. 01:47
 20/102 Molyember ***** válasza:
70%
Én inkább öngyilkos lennék, minthogy minden nap boltba menjek. Addig húzom, amíg csak lehet. A majdnem üres hűtő és az üres hűtő között hatalmas különbség van, és ha úgy látom, hogy nem életbevágó vásárolnom, akkor nem megyek. Mi a jó benne? Borzalom. A nénike nem érti, totyog előttem, megáll, a négyfős kiscsalád hosszasan válogat, sétál, gyakorlatilag kirándul, és az istennek se engednének el, valahol egy gyerek üvölt, egy szakállas úr büdös, az árufeltöltő lebssza középre a raklapot, a pénztáros dobálja a dolgaimat, az enyhén alkoholista biztonsági őr meg úgy néz, mintha elpakoltam volna a fél boltot, és csak megy az időm. Meleg van, tömeg van, mennék már ki a francba, de hirtelen vezetőt kérnek a kasszához, mert mégse akciós a wc papír, és akkor inkább nem kéri a kedves vásárló. Gyűlölöm a bevásárlást, szenvedélyesen.
2021. júl. 7. 02:24
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!