Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Ez az "apuka ellen nevelés"...

Ez az "apuka ellen nevelés" kategória...? (hosszú, lent kifejtem)

Figyelt kérdés

A gyerekeim apukája beleszerelmesedett egy kis fiatal, gyermektelen nőbe 5 hónappal ezelőtt. Egyre kevesebbet keresi a gyerekeit (elköltözött itthonról), éli világát, pedig meg van beszélve, hogy bármikor jöhetne, nincs láthatás megszabva, épp azért, hogy a gyerek-apa kapcsolat minél kevésbé sérüljön. A kisebbik gyerekem (8 éves) nagyon sokat szomorkodik, várja, hiányzik neki az apukája.

Az ellene nevelésnek számít, ha inkább elmondom a gyereknek, hogy az apukája annyira szerelmes, hogy sajnos emiatt nem tud annyi időt szakítani rá, és akkor nem fog feleslegesen reménykedni minden hétvége előtt, hogy "apa jönni fog, és velem lesz". Az a baj, hogy minden héten ígérgeti az apuka, hogy talán jön, aztán a hétvégére elkopik az ígéret. Ma is mentek volna fagyizni, de nem lett belőle semmi. Én pedig már úgy vagyok vele, hogy annyira fáj minden alkalommal a csalódottságát látni a gyerekemnek, hogy inkább tudja meg az igazságot, és azt feldolgozza, és tovább tud lépni, nem reménykedik feleslegesen.

2021. júl. 3. 21:29
1 2 3 4 5 6 7 8
 41/77 anonim ***** válasza:
91%

39!

Magam is elvált szülők gyereke vagyok. Anyám mindig azt mondta, apa nem ér rá, biztos sok dolga volt. Nem okozott csalódást. Szépen lassan rájöttem, mi az a sok dolga, miért nem ér rá. Bennem nem volt más, csak maximális tisztelet az anyám iránt, aki soha egyetlen rossz szot nem mondott apámra. Pedig megtehette volna, apuka ugyanis a város ribizlijét választotta és a sok dolog az csupán az ő popsijának fényesre nyalintasa volt.

2021. júl. 4. 09:58
 42/77 anonim ***** válasza:
40%

38- " De az, hogy apu inkább Katival van az pont nem a gyerekre tartozik és pont nem segíti a válás feldolgozását."

Annyiban érinti a gyereket (tehát rá tartozik) hogy az apja inkább a Katival tölti az idejét és nem vele ,az ígérete ellenére.Tehát érintett a kérdésben, ezért hogyne tartozna rá.

Az apja ilyenkor választ két lehetőség közül. Miért ne kellene erről tudnia az érintett félnek?

2021. júl. 4. 09:59
 43/77 anonim ***** válasza:
38%

42!

Mert tökmindegy miért nem megy és Kati említése egy dologra jó, méghozzá anyuka sértettségének levezetésére.

2021. júl. 4. 10:07
 44/77 anonim ***** válasza:
27%
Anyuka sértettségéről szól, nem a gyerekről.Apuka miért ne lehetne szerelmes?Mi rosszat követ el azzal? Anyukával nem akar találkozni nem a gyerekkel szerintem.
2021. júl. 4. 10:11
 45/77 anonim ***** válasza:
80%
Apuka lehet szerelmes, de akkor ne hazudja azt a gyerekének hogy rá is szán időt amikor esze ágában sincs. Ez nem az anya sértettsége, hanem az apa gerinctelensége.
2021. júl. 4. 10:18
 46/77 anonim ***** válasza:
32%

45!

Csak szólok, anyuka kérdését olvashatjuk és az ő véleményét. Ha elolvasod a kérdést, süt belőle a gyűlölet és a féltékenység a másik nő irant: "gyerekeim apukája beleszerelmesedett egy kis fiatal, gyermektelen nőbe 5 hónappal ezelőtt. " totál felesleges kiemelni hogy fiatal, még gyermektelen, még hogy szerelmes. "A ferjemnek 5 honapja baratnoje van/a ferjem 5 honapja lelepett/a ferjem 5 hknapja massal el/stb" pont elég lett volna. Azért emeli ki, mert neki xarul esik, neki fáj.

"...ha inkább elmondom a gyereknek, hogy az apukája annyira szerelmes, hogy sajnos ..." Ez is a sértettség és féltékenység.

Amúgy meg honnan tudja, hogy az összes időt, amit a gyerekkel tölthetne, azt az új barátnővel tölti? Honnan tudja, hogy nem e túlórázik, az anyjának segít, felújítja az új lakását, találkozik az eddig elhanyagolt a barátaival? Nem ér rá. Ennyi a lényeg. Semmi más.

2021. júl. 4. 10:24
 47/77 anonim ***** válasza:
93%
Mond az apjának, hogy a fia emlegetí. Mert ha csecsemő korban nem találkozik sűrűn az apjával, akkor megszokja (mint én pl), de ha 8 éves korba, csak úgy hirtelen nem látja az apját az neki nagyon rossz (tini korban annyira nem vészes, de akkor meg ugye a hormonok). Szóval ilyen korban a legrosszabb neki, és erről beszélj az apjával.
2021. júl. 4. 10:28
 48/77 anonim ***** válasza:
69%
Ebben nincs féltékenység. Fiatal, gyerektelen. Ez tény. Az hogy apuka szerelmes, és cseszik menni, megint tény. Nem is érem, miért az ex nő hibája az IS ha a férfi leszarja a gyerekét. Te talán új spiné vagy hogy látatlanban támadod az anyát, és véded az apát meg az új nőt? Mert csak úgy süt belőled a gyűlölet az ex-feleség iránt, azt lesed hol köthetsz bele.
2021. júl. 4. 10:28
 49/77 anonim ***** válasza:
32%

48!

De féltékenység, mert a kor, vagy hogy van e gyereke tökmindegy.

Megegyszer, konkrétan anyuka nem tudhatja, miért nem megy az apa, csupán számára egyértelmű a féltékenysége és sértettsége miatt, hogy csakis az új nő lehet a hibás.

Nem, nem vagyok "új spiné". Leírtam, hogy gyerek voltam én is, amikor váltak a szüleim. Gyűlölni nincs okom egy vadidegent és védeni se védek senkit.

2021. júl. 4. 10:37
 50/77 anonim ***** válasza:
77%
Én is voltam hasonló helyzetben, csak épp a nagyapámmal. A lehető legrosszabb azt mondani, hogy "épp nem ér rá", ez alapján a gyerek tovább fog várni. Én is vártam. Azt gondoltam hogy "akkor legközelebb majd biztos ráér." Pokoli éveken keresztül rájönni hogy nem kell valakinek, akit ő szeret, keresni az okokat, magát hibáztatni. Jobb ezt azonnal tisztázni. A kedves apuka nevelte saját maga ellen a gyereket.
2021. júl. 4. 10:39
1 2 3 4 5 6 7 8

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!