Ez az "apuka ellen nevelés" kategória...? (hosszú, lent kifejtem)
A gyerekeim apukája beleszerelmesedett egy kis fiatal, gyermektelen nőbe 5 hónappal ezelőtt. Egyre kevesebbet keresi a gyerekeit (elköltözött itthonról), éli világát, pedig meg van beszélve, hogy bármikor jöhetne, nincs láthatás megszabva, épp azért, hogy a gyerek-apa kapcsolat minél kevésbé sérüljön. A kisebbik gyerekem (8 éves) nagyon sokat szomorkodik, várja, hiányzik neki az apukája.
Az ellene nevelésnek számít, ha inkább elmondom a gyereknek, hogy az apukája annyira szerelmes, hogy sajnos emiatt nem tud annyi időt szakítani rá, és akkor nem fog feleslegesen reménykedni minden hétvége előtt, hogy "apa jönni fog, és velem lesz". Az a baj, hogy minden héten ígérgeti az apuka, hogy talán jön, aztán a hétvégére elkopik az ígéret. Ma is mentek volna fagyizni, de nem lett belőle semmi. Én pedig már úgy vagyok vele, hogy annyira fáj minden alkalommal a csalódottságát látni a gyerekemnek, hogy inkább tudja meg az igazságot, és azt feldolgozza, és tovább tud lépni, nem reménykedik feleslegesen.
30!
Tegyél így, ha Xarsz a gyerekedre és a saját sértettséged fontosabb, mint az ő lelkivilága. 8 évesről van szó, nem 16 évesről.
35!
De.
-Miert nem jon apa?
- Nem ér rá.
-Miert nem ér rá?
-Nem tudom.
Nyilván tudod, hogy miért nem jön, és nyilván a nem tudom hazugság, de a gyerek ezt elfogadja. Idővel rájön a valóságra és ez így van jól.
37!
Azért az alkoholista -meg a drogos, agresszív, sorozatgyilkos és hasonlok- nincsenek egy szinten egy apával, aki egy nő miatt lépett le. Az előzőek azért egyértelműek egy gyereknek, ha mellette nőtt fel valameddig. Ég esetben nem kell mellébeszélni. De az, hogy apu inkább Katival van az pont nem a gyerekre tartozik és pont nem segíti a válás feldolgozását.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!