Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Nappalis egyetemisták, akik a...

Nappalis egyetemisták, akik a szüleikkel élnek és a lakóhelyükön lévő vagy ahhoz közeli egyetem hallgatói (tehát otthonról jártok be az egyetemre): elvárják a szüleitek, hogy beszálljatok a rezsi- és élelmiszerkiadásokba?

Figyelt kérdés

2021. jún. 28. 00:46
1 2 3
 11/26 anonim ***** válasza:
94%

Nem várták el, egyik diplomámnál sem.

Egyke gyerek vagyok, szüleim nem kerestek jól, de mindent megkaptam amire csak szükségem volt. Egyetem mellett nem kellett dolgoznom (TTK tele van laborgyakorlatokkal, mikor dolgoztam volna), ők fizették mindenemet, amit kaptam minimális ösztöndíjat, bérletre költöttem, szerintem ez volt az alap...

Második diplomám költségtérítéses volt, és munka mellett végeztem (szabad időbeosztás, otthoni munkavégzés), nem szálltak be semmibe, mert nem volt rá szükség, alapvető dolog volt, hogy én fizetem magamnak. Itthon ugyanúgy kaptam enni, ugyanúgy beszálltam a házimunkába stb.

2021. jún. 28. 13:25
 12/26 anonim ***** válasza:
85%

Nálam elvárták :(

Mig nappalin tanultam, apukám után kaptam az árvaellátást. (3 éves koromban halt meg, 4 éves koromtól nevelt nevelőapám).

Azt egyböl anya kapta, kb 50ezer ft volt.

Emellett eljártam diákmelózni (amit szintén megszabtak, hova mehetek), ebből egy 20ast le kellett tennem minden hónapban (építkezeshez felvettek 4 hitelt, 1et velem fizettettek).

Továbbá minden hónapban átnézték a bankkivonatomat, mire mennyit költöttem.

Volt pl olyan, abba belekötött nevelőapám, mit vásaroltam a gyogyszertarban havonta 4ezerért. Mikor mindtam, hogy fogamzásgátlót, kiakadt, mert minek az nekem (22 évesen), nekem nem fiúznom kéne, hanem tanulni, hamár eltartanak....

23 éves koromban leléptem otthonról, üres zsebbel. Most vagyok 28, most kezdtünk el ujra beszélgetni.

2021. jún. 28. 14:19
 13/26 anonim ***** válasza:
91%
12-es, ez elég gáz. Nekem nincs kapcsolatom, mégis több mint 10 éve szedek fogamzásgátlót, egészségügyi okokból. Ha egy szülő nem tudja, hogy csak a pasizás miatt lehet, ott elég nagy gond van...
2021. jún. 28. 14:30
 14/26 anonim ***** válasza:
68%

13!

Én is a hatása miatt szedtem, nem volt párom. (Nagyon nem is lehetett)

Tisztában voltak vele, hogy minden havimnál brutál görcseim voltak, mentőt kellett hívni kb minden hónapban. Nem 1x volt, hogy suliba sem tudtam menni, annyi volt a mennyisége....

Anyukám is szedett (2x terhes is lett mellette) szoval ja....

És itt nem cigany csaladról beszélünk, már bocsánat.

Anyukám diplomás penzügyi vezető, nevelőapám pedig vállalkozó az éoítőiparban. Megyeszekhely elit kertvarosi részen laktunk... penz is volt mindig, mégis elvarták.

(Most 28éves koromra van férjemmel sajat házunk, saját autóink. Anya lecsúszott a pozíciójáról, nevelőapám cége csődközelben. Azthiszem dolgozik a karma)

12 voltam.

2021. jún. 28. 14:58
 15/26 anonim ***** válasza:
100%
Nem vártam el a lányomtól. Évfolyamelső volt az egyetemen, ahhoz pedig azért le kellett tennie az asztalra. Így szép ösztöndíjat kapott, volt ideje tanulni. Koszt-kvártély megvolt itthon neki, ruháit, vitaminokat mi vettük, nagymamájától pedig kapott havi apanázst. Nekünk bele volt kalkulálva ez az öt év.
2021. jún. 28. 17:08
 16/26 anonim ***** válasza:
100%
Nem várják el, én is kapok havonta "zsebpénzt", de mellette dolgozom is + jön az ösztöndíj. Az utóbbi kettőt a hobbijaimra fordítom és félreteszem.
2021. jún. 28. 17:38
 17/26 anonim válasza:
100%
Nálam sem “kötelező”, de anyum egyedül nevel(t), így odaadom neki az ösztöndíjam mindig, kb. havi 40.000 Ft-ot, hogy valamit segítsek. Magamra nem szoktam költeni, megvan mindenem.
2021. jún. 28. 18:57
 18/26 anonim ***** válasza:
100%
Én kétgenerációs házban éltem egyetemistaként, vagyis volt egy leválasztott külön lakásom a tetőtérben. A rezsibe nem kellett beszállnom, viszont a lakást egyedül vittem, mint önálló háztartást. Vagyis kaja, tisztítószerek és eszközök beszerzése az én feladatom volt, ahogy a lakás rendben tartása is. Ha elromlott valami, aminek a javítása vagy pótlása sok tízezer lett volna, abba azért besegítettek. Nálunk ez volt a rendszer.
2021. jún. 28. 20:38
 19/26 anonim ***** válasza:
10%
Pont ez miatt nagyon sokan az újabb iskolákat választják minthogy dolgozni kelljen menni. Otthon mindent a popójuk alá tesznek, nem várják el úgyhogy nem is segítem őket semmivel jelszóval.
2021. jún. 29. 12:16
 20/26 anonim ***** válasza:
100%

Apukám az első egyetemi évem alatt halt meg, így Anyuval ketten minimálbérből éltünk. Ingáztam busszal naponta, kaptam ösztöndíjat, aztán árvasági segélyt is, ezekből intéztem a saját kiadásaimat (kaja, bérlet, szórakozás, lakástakarék, ruhák). Anyu nem hagyott a rezsibe beszállni, csak a netszámlát fizettem én és néha én álltam a nagybevásárlást.

Ő ezzel tudott támogatni, sőt, az mikor dolgozni kezdtem, még egy évig nála laktam ugyanezekkel a feltételekkel, amíg külön tudtam költözni.

2021. jún. 29. 13:25
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!