Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Hogyan állhatnék bosszút apámon?

Hogyan állhatnék bosszút apámon?

Figyelt kérdés
Itthagyott minket egyedül, anyát és engem, elköltözött tőlünk, anya teljesen tönkrement azóta. 52 éves, azt mondja ő már úgysem kell senkinek, neki apa volt az igazi, nem kell neki soha senki más. Csakhogy apa egy másik nőt választott helyettünk. Apa próbálja velem tartani a kapcsolatot, de én eléggé haragszom rá. Arra gondoltam valahogy megfúrhatnám az új kapcsolatát, hátha akkor visszajönne, akkor anya is jobban lenne. Szerintetek ez jó ötlet? Volt már valakinek ilyen az életében? Adjatok valami tanácsot.
2021. jún. 22. 14:19
1 2 3
 11/26 A kérdező kommentje:
Ez még tavaly decemberben történt, akkor költözött el apa, és anya azóta csak egyre rosszabbul van. Mellette állok mindenben, és ahogy írta is az utolsó komment, meghallgatom ezerszer is, pedig tényleg mindig csak azt mondja hogy apa milyen sz*rszemét, meg hogy a nője milyen. Ezért gondoltam arra hogy talán a nő ellen lehetne fordulni valahogy, talán anya ezt várja tőlem. De többen írtátok hogy ez nem jó ötlet. Anya biztos benne, hogy apa vissza fog jönni. Szerintem meg sajnos nem.
2021. jún. 22. 14:43
 12/26 anonim ***** válasza:
91%

Haat:( 10-es vagyok

Nem akarlak bantani de ebbol az jon le,hogy az anyad teged probal manipulalni,hogy keresztbe tegyel apadnak es ha apad nem jon vissza akkor neked se legyen jo kapcsolatod vele.

2021. jún. 22. 14:47
 13/26 A kérdező kommentje:
Akárhogy is nézem, nehéz úgy nézni hogy engem nem hagyott el. Hiszen nincs itt velem, már nincs az hogy este megnézünk együtt filmet csak ketten apával, vagy elmegyünk sétálni a kutyákkal, vagy reggel úgy vár a konyhában amikor felébredek hogy együtt forrócsokizunk, nőnapon sem ébredek már arra hogy leönt egy vödör vízzel, nem megyünk biciklizni együtt stb. Valamilyen szinten engem is itthagyott, és még haragszom rá de szeretem és tartom vele a kapcsolatot csak nehéz.
2021. jún. 22. 14:47
 14/26 anonim ***** válasza:
20%
Miert ontott le nonapon vizzel? Husvetkor szoktak
2021. jún. 22. 14:50
 15/26 A kérdező kommentje:
De nálunk nőnapon így volt, anyát is és engem is így köszöntött ez egy közös emlék vele. Csak egy példa volt a sok közül ami már nem lehet.
2021. jún. 22. 14:52
 16/26 anonim ***** válasza:
89%

"de tényleg olyan volt mintha minden rendben lenne"

lehet a gyerekük vagy és velük élsz, de hidd el, a kettőjük kapcsolatába te nem látsz bele

"anya is ezt mondta"

tehát anyád se látta hogy valami nem oké. kommunikáció hiánya, az ilyen kapcsolatok halálra vannak ítélve

"Aztán ez így hirtelen jött a semmiből, apa egyszercsak bejelentette egy vasárnap reggel, hogy aznap elköltözik"

ha minden oké, akkor nem lép le. tehát valami baj csak volt.

tl;dr nekem semmi közöd a kettőjük kapcsolatához. ne szívass meg senkit, ne állj bosszút senkin. te jönnél ki rosszabbul belőle

2021. jún. 22. 14:55
 17/26 anonim ***** válasza:
100%

Apám is lelépett 8 éve egy másik nővel. Nálunk sem volt soha 1 hangos szó sem. Nem látsz bele a kapcsolatukba, nem tudod mi vezetett idáig és milyen volt valójában a kettőjük viszonya.

Amikor apám elment, akkor beszélgettünk anyuval és mondta, hogy évek óta semmi sem volt rendben, ő már 1x válni akart, de akkor apám azt mondta, hogy próbálják meg helyrehozni. Én erről nem tudtam, sok olyan dolog lehet amiről te sem tudsz.

Ha ennyire haragszol apádra, akkor ne találkozzatok egy ideig!

2021. jún. 22. 14:57
 18/26 kovpet ***** válasza:
91%

"Csakhogy apa egy másik nőt választott helyettünk."

"Apa próbálja velem tartani a kapcsolatot"

Tehát nem helyettetek, csak édesanyád helyett. Veled próbál kapcsolatban maradni. Nem tudod, hogy mi volt a háttérben, ne avatkozz bele kettejük kapcsolatába.

Mit szólnál, ha ők fordítanák ellened a majdani menyasszonyod, mert valami nem tetszik benne?

2021. jún. 22. 15:09
 19/26 anonim ***** válasza:
100%

#11: Ennek az elvárásnak ne akarj megfelelni, mert neked se lesz jobb tőle, anyádnak se, és úgy általában senkinek.

Nekem nagy lökést adott az egyedül újrakezdésre, mikor a fiam elmondta, hogy tartani akarja az apjával a kapcsolatot, de azért haragszik is rá, és nem akarja, hogy visszajöjjön. Mintha levette volna azt a terhet, hogy miatta is, érte is újra kell egyesítenem a családot. Könnyebb volt elengedni.

Az meg neked lesz nehéz, ha úgy érzed, hogy köteles vagy őket utálni. Ők meg x éve együtt lesznek. Minden közös program után bűntudatod lesz, ha jól érezted magad.

Egy kicsit próbáld anyád terelgetni, hogy jobb lesz nektek ketten. Pl. én dafke elvittem a gyerekeket olyan programokra, amire a volt férjemmel sose lehetett menni. Azt főztem, amit ő nem szeret. Összekevertem a paprikás csirkét a tejföllel és a tésztával, mert mi úgy szeretjük, de miatta mindig külön kellett a hűtőbe tenni. Hagytam, hogy a lányunk levágassa a haját. Kicsit gyerekes, de jól eső apróságok.

Segítettek túllépni a múlton.

2021. jún. 22. 15:18
 20/26 anonim ***** válasza:
97%
Lehet, hogy csak kapuzárási pánik apád részéről. A kapcsolata ellen ne tegyél semmit, ha csak fellángolás, akkor hamar szét fognak menni. De ez sem garancia arra, hogy apád vissza megy anyádhoz. Anyád még pont abban a korban van, hogy egy kis befektetéssel kihozhatja a legjobbat magából. Vedd rá, hogy törődjön a külsejével, lelkével, találjon hobbyt. Ha pozitív lesz a kisugárzása, akkor igenis nagy eséllyel találhat új kapcsolatot, de egyedül is lehet boldog. Apád ellen is ez a legjobb "bosszú", ha látja, hogy az exe vonzó, derűs, pozitív. Ezt a szemléletet erősítsd anyukádban. Írd össze a szingliség előnyeit is: pl övé egyedül a távirányító, nem kell büdös zoknikat és alsógatyákat mosnia, teregetnie, elviselni a férfináthát, horkolást, stb.
2021. jún. 22. 15:38
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!