Hogyan derítsem ki hogy a lányomnak anyagi gondjai vannak?
Együtt élünk, férje külföldön dolgozik, 2 hónapja megvettek egy házat hitelre, pluszban kértek a másik gyermekemtől kölcsön 3000 eurót amit havonta 500 euróval törlesztenek.
A vejem körülbelül 1800-1900 eurós fizetést kap, ezekből jön le az utazása és a lakhatása is. Lányommal szoktam menni vásárolni és úgy vettem észre hogy az előzőekhez képest pl alig vesz valamit. Kb 2-3 ezer forint értékben vásárolt. Itthon is vannak ugye kiadások, ezenfelül fizeti a rezsit is hogy minket segítsen
Tudom nem leszem népszerű de megtaláltam a csekkjei között 2 zálogjegyes papírt az egyik múlt havi a másik pedig jelenlegi.
Vezet kiadásos füzetet, már jó előre decemberig megírva és ahhoz részletezve ott volt példaul hogy 2 hónapban egymás után is minuszban lesz.
Ezek előtt kérdeztem megkérdeztem tőle adjak e pénzt, de elutasított. Mit tennétek? Hagyjam meg nekik a rezsit?
Az utóbbiakat már félretettem, mert nincsen igazából szükségünk rá, én is az apja is dolgozunk. Közel 400.000 ft a bevételünk közösen, ehhez képest ha levonom ha vejem kiadásait, bankot meg a fiam felé a tartozásukat nekik 300 ezer sincs. Kicsit aggaszt a helyzetük és nem tudom mi tévő legyek
Lányod nem kap gyerek után külföldröl pénzt Pl Németországban dolgozik férje akkor kaphatna kindergeldet
Vagy hasonlót az adott országbol.stb.
Hagyd abba a kutakodást légyszíves. Egy életre elbaxod vele a kapcsolatotokat.
Ülj le a lányoddal és mondd el, hogy most egyelőre nincs szukseged a rezsi költségre, tartsa meg, jól jön az a kis extra majd a külön otthonukhoz.
Közel 400.000 ft a bevételünk közösen
Naaaa. Te, a férjed, a lányod mit csináltok? Mert jelenleg 350-360e ft csak 1000eur, a vejed meg keres 1800-at (mínusz szállás)
* nem volt rá szükségetek
Az hogy besegített a takarításban és megtalált két csekket mert szem előtt hagyták az még nem kutakodás egyébként meg láthatóan baj van mert 2 v. 3 ezer forintból nagyon kevés kaját tud venni az ember még olcsóbb boltba is mivel drágultak az árak pár hónapja, a havi 14 ezer forint kevés gyerekük is van. Lehet a gyereken nem spórol, de magán biztos és az később lehet probléma lesz egészségileg.
Én szülőként nem gondolkoznék és nem érdekelne mit gondol a gyerekem és a családja, segítenék mert szükségük van segítségre és megtalálnám az utat hogy befogadják a segítségem lehet eleinte titokban csinálnám, de addig ügyeskednék amíg ők kérnék a segítségem magyarán eljátszanám a nyakat és elbeszélgetnék velük komolyan.
Az hogy besegített a takarításban és megtalált két csekket mert szem előtt hagyták az még nem kutakodás
Olvasd újra. Bevásárlólista, füzet.. nem csak két csekk.
Én sem értem, hogyan lehet 4 felnőtt bevétele 400ezer, ha ebből csak egy keress 1800-1900 eurót. Az maga több.
"Az hogy besegített a takarításban és megtalált két csekket mert szem előtt hagyták az még nem kutakodás egyébként..."
Valóban, az nem lenne az. Ellentétben ezzel:
"Tudom nem leszem népszerű de megtaláltam a csekkjei között 2 zálogjegyes papírt az egyik múlt havi a másik pedig jelenlegi.
Vezet kiadásos füzetet, már jó előre decemberig megírva és ahhoz részletezve ott volt példaul hogy 2 hónapban egymás után is minuszban lesz."
"...azt is megtaláltam hogy ebben a hónapban mindösszesen 14.000 ftjuk van. Listákat láttam, részletezve hogy mi mennyibe kerül kb, illetve főzni valókat, összeírva pl ahhoz csak tészta kell, felírva stb"
Van aki nehezen fogad el penzt, meg rokontol is vagy attol meg inkabb nem. Lathatod tesojanak is torleszt, neked rendesen fizeti a rezsit.
Mashogy segits rajta.
A csaladunkban ezek a szokasok ha valakinek igyekszunk segiteni, mert rossz anyagi helyzetben van, de tudjuk jobb ha nem penzzel kinaljuk vagy ugyse fogadna el. (Jobb ha azt jelenti nehogy rakapjon es azt higgye halalig kisegitik a rokonok...sajnos ilyen is van orulj a lanyod nem ez a tipus!)
- bevasarolsz neki nehany alkalommal (pl. tartos elelmiszert, amit ha ugyis lattad a listakat akkor miket tudod esznek es ahhoz hasonlot uveges kesz szosz tesztakhoz...keress olyat amiben hus is van, olaj, olivaolaj ez utobbi draga, ha tudod viszonylag nagy a fagyasztojuk vegyel csirkemellt, csirkecombot amikbol tud fozni, sutni vigyel egy guriga trappistasajtot, amit feldarabolva celofanozva le lehet fagyasztani) - mosoport, mosogatoszert, oblitot, hajsampont, edesseget
- gyereknek vegyel ruhat, konyvet, jatekot, vidd el alatkertbe, fizetos gyerekprogramra, muzeumba vagy fagyizni, nyaralni magaddal (ha eleg nagy)
- lanyodnak vegyel dm ajandekkartyat ne tul nagy osszegben (5-8000 ft)
- ha kavezik vigyel neki kavet
Es ha nem akarod hogy kilogjon a lolab mondj ilyeneket, fu kepzeld egyik regi baratnommel osszefutottam es neke hozta ajandekba, de hat nekem ez nem kell gondoltam hatha te hasznat veszed (pl ajandekkartya, kave, edesseg). Vagy ha nem vagy szem elott mindig es nem feltetlenul tudja hol szoktal vasarolni, mondd hogy le volt akciozva ez vagy az es add oda neki.
Fozz nekik!!! Keress olyan eteleket, amiket keszen le is lehet fagyasztani es akkor mondd tegye el afagyojaba.
Mondjuk ha egyutt laktok akkor ennek eddig se lehetett akadalya.
En multkor a szomszedtol kaptam egy szatyorni konzervet, rizst tesztat...
Ja es ha nagyon ezek se jonnek be, akkor vegyle nekik friss zoldseget, gyumolcsot, olyat amik most szezonalisak de hat valljuk be dragak. Ne vasarolj vele egyutt inkabb menj el egyedul piacra es boltba es ha beallitasz hozza mondd o nem tudtam ellenallni ennek a meggynek/cseresznyenek/padlizsannak....blabla es add nekik.
Igy tobb penze marad egyebre, meg hiteltorlesztesre.
Ha meg ennek ellenere is ugy latod erzed hogy gaz a helyzete akkor kezdemenyezz beszelgetest masok peldajan keresztul hogy olvastam egy csalad nehez helyzetbe kerult mert. Es te nem szeretned ha ez nalad is igy lenne. Vgay mondhatod hogy volt egy penzlekotesed es most felszabadult es a kamatot az o nyaralasukra adnad. Persze hozzateve ha nyaralni nem tudnak menni akkor is tege felre kesobbre hatha jol jon. (Igy talan elfogad egy par tizezer forintnyi osszeget).
Nek3m mondjuk egyértelmű, hogy a kérdező meg a férje közös bevétele a 400e.
"Az utóbbiakat már félretettem, mert nincsen igazából szükségünk rá, én is az apja is dolgozunk. Közel 400.000 ft a bevételünk közösen, ehhez képest ha levonom ha vejem kiadásait, bankot meg a fiam felé a tartozásukat nekik 300 ezer sincs. Kicsit aggaszt a helyzetük és nem tudom mi tévő legyek"
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!