Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Valahogy segíthetek anyának a...

Valahogy segíthetek anyának a válás gondolatával?

Figyelt kérdés

Szóval apám egy nárcisztikus f*sz (bocs de nem tudom máshogy leírni). Én 17 vagyok, mindig is ilyen volt de nekem az utóbbi 2 évben értem meg annyira hogy felismerjem, illetve az utóbbi két évben lett rosszabb a helyzet. Manipulatív, nem lehet véleménye az embernek mellette. És elég sokszor csinál viccet olyan emberből akit tudja hogy nem ismeri ezt fel vagy nem tudja megvédeni magát (sokszor a nagymamáimból), de ha valami egy~bként tényleg poént mondunk mi akkor kiakad és hisztizik.

Lett egy macskám, azóta az egyhónapja velem sokkal köcsögebb (volt beleszólása de nem mondta hogy ne legyen). Ma felidegesítetette, visszaszóltam neki. Erre szerintem megakarta ütni a macskát, de a kezemben volt. De nagyon olyan érzésem volt hogy engem akar megütni.

Igazából ilyenkor már azt kívánom hogy inkább üssön meg. Akkor talán csinálhatnék valamit hogy anyám tegyen is valamit.

Anya azt mondta egyre többet gondolkozik a váláson. És az utóbbi időben mindenki, meg a nővérem is jobban érzi magát ha apa nincs otthon. De anyám minden nagyobb hiszti után annyit mond hogy majd meglátjuk. Megértem hogy nehéz lehet neki mert gimi óta együtt vannak. Csak már nagyon nem bírom ezt az egészet.

De azt így meg nem merem megkérni tőle hogy váljanak el. Bár egyszer már konkrétan rákérdeztem így anyánálbhogy nem e gondolkozott rajta.

Valami tanács?

17/l

2021. jún. 20. 20:20
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
Válástól független meg érdemes csak siman probalni a hangulatát fenntartani, szimpla beszélgetés stb vel.
2021. jún. 20. 22:45
 12/14 anonymousreview60 ***** válasza:
100%
"Lehet hogy félne egyedül lenni." Ez 101%, de kérdezhetsz úgy, hogy a figyelmét a megoldásokra tereld.
2021. jún. 20. 22:47
 13/14 anonim ***** válasza:
52%
Anyád nem akar válni. Neki jó így, plusz kb biztos, hogy anyagilag nem tudná egyedül megoldani
2021. jún. 21. 06:20
 14/14 anonim ***** válasza:
100%

Mintha a saját történetemet olvastam volna. Apám is ilyen volt, alkesz is, mindenki kívülről azt hitte, minden okés, közbe meg minden nap örjöngés, veszekedés, sírás...

Pont 17 éves voltam, mikor anyu véééégre beadta a papírokat. Ekkor már évek óta mondtuk neki (3an vagyunk tesók, én vagyok a legfiatalabb), de neki nem volt sajnos jó fizetése, le is van százalékolva, nem is tud sokat keresni - ez tartotta vissza sokáig, mert tudta, hogy nem fog tudni minket ellátni. De már lelkileg annyira nem bírtuk mi se, plusz látni, hogy anyu szenved... már szinte könyörögtem én is neki, hogy adja be a válást. Végül én és a legidősebb bátyám apuval maradtunk, fiatalabb bátyám pedig ment anyuval, mert ő tényleg évek óta nem szólt apuhoz és volt keresete, amivel tudott anyunak segíteni. Olyan fél év múlva bátyám is elköltözött, mert munkát talált, így egyedül maradtam apuval, ami egy pokol volt. De szerencsére 21 évesen végre el tudtam költözni.

Szóval lehet, hogy anyukád miattad nem mer lépni, de írod, hogy jó a fizetése - próbálj vele beszélni, üljetek le és mond el, hogy inkább spórolsz vele (ha olyan apád van mint nekem, akkor nektek kell majd költözni válás után - mert sajnos van olyan törvény, ami miatt nem lehet kitenni a férjet válás után sem....), inkább nélkülözöl és majd diákmelózol, és hogy ne féljen, sokkal jobb lesz külön.

Már 25 vagyok és minden rendben van, apámmal is rengeteget javult a kapcsolatunk, mióta egyedül él boldog és még be is látta, hogy alkoholproblémái voltak. Szeret egyedül élni, a maga ura lehet. Anyu pedig azóta tudott egy másik kisvárosban szép házat venni, van egy élettársa is és gyakran látogatjuk.

2021. jún. 21. 19:46
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!