Valahogy segíthetek anyának a válás gondolatával?
Szóval apám egy nárcisztikus f*sz (bocs de nem tudom máshogy leírni). Én 17 vagyok, mindig is ilyen volt de nekem az utóbbi 2 évben értem meg annyira hogy felismerjem, illetve az utóbbi két évben lett rosszabb a helyzet. Manipulatív, nem lehet véleménye az embernek mellette. És elég sokszor csinál viccet olyan emberből akit tudja hogy nem ismeri ezt fel vagy nem tudja megvédeni magát (sokszor a nagymamáimból), de ha valami egy~bként tényleg poént mondunk mi akkor kiakad és hisztizik.
Lett egy macskám, azóta az egyhónapja velem sokkal köcsögebb (volt beleszólása de nem mondta hogy ne legyen). Ma felidegesítetette, visszaszóltam neki. Erre szerintem megakarta ütni a macskát, de a kezemben volt. De nagyon olyan érzésem volt hogy engem akar megütni.
Igazából ilyenkor már azt kívánom hogy inkább üssön meg. Akkor talán csinálhatnék valamit hogy anyám tegyen is valamit.
Anya azt mondta egyre többet gondolkozik a váláson. És az utóbbi időben mindenki, meg a nővérem is jobban érzi magát ha apa nincs otthon. De anyám minden nagyobb hiszti után annyit mond hogy majd meglátjuk. Megértem hogy nehéz lehet neki mert gimi óta együtt vannak. Csak már nagyon nem bírom ezt az egészet.
De azt így meg nem merem megkérni tőle hogy váljanak el. Bár egyszer már konkrétan rákérdeztem így anyánálbhogy nem e gondolkozott rajta.
Valami tanács?
17/l
Annyit tudsz és érdemes tenni, hogy beszélgetsz anyáddal, és segítesz neki szembenézni a helyzettel. Nem megmondva, hanem kérdezve rávezeted, hogy tegye mérlegre a dolgokat, és hogy van-e értelme együtt élni apáddal, remélhető-e javulás.
Alapvetően ne a válásban reménykedj, hanem önállósulj, ahogyan lehet. És aztán anyád legfeljebb a saját érdekében válik.
Sajnos ez nem ennyire egyszeru es segiteni nem tudsz, mert neki kell meghoznia a dontest. Persze, lelki oldalrol tamogathatod ugymond, de valoszinuleg nem sokra mesz vele, ha anyagi megfontolasbol nem tud elvalni peldaul.
Persze, tudom, ez nem kifogas, nade ha nincs hova menni, vagy nem tudna eltartani magat es titeket, akkor inkabb az ordibalas, mint az ehenhalas.
Ne konkrétan a válásra vezesd rá anyukádat.
Hanem sokkal inkább biztosítsd a támogatásodról,legyél vele mindig és beszélgess vele sokat.
Adj erőt neki.
Anyukádnak kell meghoznia a válás döntését!
Te "csak" lelkileg tudod támogatni őt (ami sokat számít ám!).
Köszönöm a gyors válaszokat. Teljesen konkrétan még nem beszéltem erről nyíltan vele. Szerencsére anya keres úgy hogy nem lennénk anyagilag bajban vagyis nyilván nem tenne jót, de külön tudnánk költözni.
Suerintem tényleg az lehet hogy nem is volt más kapcsolata anyának mert gimiben jöttek össze. Lehet hogy félne egyedül lenni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!