Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Mit kéne tenni, hogy ne...

Mit kéne tenni, hogy ne szomorítson el a semmivé válás gondolata?

Figyelt kérdés
Nem szeretnék vallási vitát nyitni, csak elgondolkodtam, mi van, ha semmi nincs a halál után.
2018. jan. 3. 16:33
 1/10 Miss Endzsi ***** válasza:
100%
Naponta körülbelül 10-szer jut eszembe. Pánik tör rám, nem tudom elviselni. Már-már úgy érzem, szükségem van orvosi segítségre.
2018. jan. 3. 16:36
 2/10 anonim ***** válasza:
100%

A halál a természet velejárója. Azt mondják, hogy amikor már ott állsz a küszöbén megtanulod elfogadni, addig pedig fölösleges agyalni rajta. Tudom nehéz, de találj mást amivel lekötöd magad.

Nekem éjszaka szokott eszembe jutni, nem pont ez, mert engem inkább megnyugtat a halál gondolata, de sok más hülyeség le szokott kötni. Akkor általában szexre gondolok. Viccen kívül, az segít elterelni a figyelmem és elalaszom hamarabb.

25/n

2018. jan. 3. 16:40
 3/10 anonim ***** válasza:

Nekem is volt, hogy a kedvemer szegte ez a kérdés.

Nehéz nem gondolni arra, ami folyamat az ember fejében motoszkál, de próbáld meg lekötni magad. Kétfelé úgysem lehet igazán figyelni. Beszélgess, sorozatozz.

2018. jan. 3. 16:41
 4/10 anonim ***** válasza:

Engem például egyátalán nem érdekel

Ha meghalok már ugyis mindegy

2018. jan. 3. 16:46
 5/10 anonim ***** válasza:
100%

Baleset után megjártam háromszor a klinikai halált. Pontosan ugyanolyan volt, mint mély álomba merülni, egy tizedmásodperc alatt minden megszűnt, csak végül visszahoztak, az is csak egy sima ébredésre hasonlított. Ennek ellenére sem zavar, hogy ez vár rám a jövőben, sőt.

Ilyen az élet, semmi sem tart örökké, abból a kevés időből kell kihoznunk a legtöbbet, amink van. Ha akkora szorongást okoz, hogy rontja az életminőséged, akkor érdemes pszichológushoz fordulni. Egy dolgot jegyezz meg - semmi értelme olyan dolgokon aggódni vagy stresszelni, amiken nem tudsz változtatni.

2018. jan. 3. 16:49
 6/10 anonim ***** válasza:
Ezt az élő emberek nem tudhatják ez az élet nagy poénja. Az viszont nagy hiba és káros lenne az életre nézve ha ez az egy dolog foglakoztatna csak és csak ez alapján élnénk. Amíg élsz élvezd. Hass, alkoss, gyarapíts.
2018. jan. 3. 17:35
 7/10 anonim ***** válasza:
El kell fogadni, hogy ez van/lesz. Éltünk egy életet, tettünk ezt-azt és kész (volt-e értelme vagy nem, ez szubjektív). Nem tudjuk, hogy mi van a másik oldalon, de gyanítom, hogy nem ilyen káosz...
2018. jan. 3. 21:51
 8/10 anonim ***** válasza:
Engem inkabb szomorit el az a tudat, hogy a szeretteim elvesztese, a hianyuk megtapasztalasa altal en valok semmive, meg eletem soran. A halal nem annak faj, aki elmegy, hanem annak, aki tulel. A halalod a szuletesed kovetkezmenye. A vilagegyetem a folytonos megujulason alapszik, pulzal, akar a szivveresed. A letezesedben a szuletes es a halal szuksegszeru, mert minden, ami megszuletik, egyszeru fizikai torvenyszeruseg altal el is pusztul. De ez nem elmulast jelent. A megujulashoz szukseg van valaminek a vegere, hogy aztan ujra szulessen, akar egy faagon egy level. Minden evben latod ezt, es nem az elmulas jut rola eszedbe. Nem vagyunk kepesek latni a sajat megujulasunkat, de belathato, ha az egesz vilag, az egesz univerzum igy mukodik, akkor a mi eletunk celja es hozadeka sem lehet az egyszeru megsemmisules. Es itt fontos megerteni, hogy a szellemi letezes nem egyenlo egy fizikai testtel, az csupan annak hordozoja.
2018. jan. 3. 22:59
 9/10 anonim ***** válasza:
100%
Kevesebbet foglalkozni a halállal, többet az élettel. Mást nem nagyon tehetsz.
2018. jan. 3. 23:09
 10/10 anonim ***** válasza:
Nem foglalkozni vele ennyit. Engem kimondottan megnyugtat ez a gondolat. Szörnyű lenne örökké élni.
2018. jan. 4. 06:42

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!