Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » 18 évesen meddig engednek ki...

18 évesen meddig engednek ki a szüleitek?

Figyelt kérdés
Itt a nyár és nekem 21 órára haza kell érnem. Általaban a barátnőimmel vagyok, nem csinálunk semmi rosszat, nem iszunk (nem is szeretném azt a kis zsebpénzemet italra költeni) csak leülünk általában valahova és beszélgetünk. Nem engedi, hogy pl ott aludjak náluk, hanem haza kell jönnöm 9re. Mindig azt mondogatják, hogy bennem megbíznak, csak az utcán lévő emberekbe nem, amit teljesen megértek, de 18 éves vagyok és az összes ismerősöm még ilyenkor kint szokott lenni, nekem meg már kb 20 órakor el kell indulnom, hogy hazaérjek időbe. Mellesleg kitűnő tanuló vagyok, minden házi munkát megcsinálok,indulás előtt. Csak néha jó lenne bóklászni a barátaimmal tovább és nem ott hagyni őket. Hónap elején fogok diákmunkázni és el se tudom képzelni, hogy fogok tudni velük találkozni, ha nekem rögtön a munka után rohannom kell haza.

2021. jún. 20. 16:58
1 2 3 4
 21/31 A kérdező kommentje:
A taxi az sajnos nem opció. Viszont én is attol tartok, hogy a fiatalkoromat veszik el, (+ a koronavírus miatt is alig találkozhattam bárkivel is, mivel nagyon féltek)
2021. jún. 20. 18:11
 22/31 A kérdező kommentje:
Én most a 11es hazaérést próbalom velük meggyőzni, de abból állandóan csak vita van meg szerintük semmi keresnivalója nincs egy 18 évesnek kint.
2021. jún. 20. 18:14
 23/31 anonim ***** válasza:
29%
Nekem, ha kimegyek az udvarra, akkor fel kell tennem egy nyakkörvet és ami csak a kapu bejáratáig él. Ez a saját védelmemben és érdekemben van, elvileg veszélyes odakint. Magántanuló is vagyok. Még sohasem jártam odakint a világban egyedül, csak a szüleimmel, és évente egyszer csak kb. de volt hogy évekig nem is voltam kint a nagy világban.
2021. jún. 20. 18:17
 24/31 anonim ***** válasza:
96%
17 vagyok, nincs megszabva, hogy meddig kell hazaérnem.
2021. jún. 20. 18:26
 25/31 anonim ***** válasza:
88%
18 évesen oda mentem, ahová akartam. Nyáron diákmunkáztam, de simán felvettek egyetemre, apa nem korlátozott, csak annyit kért, hogy szóljak, hová megyek.
2021. jún. 20. 20:14
 26/31 anonim ***** válasza:
73%
Annyi volt, hogy telo legyen nálam, meg néha írjak, hogy minden ok-e.
2021. jún. 20. 22:39
 27/31 anonim ***** válasza:
95%
Nem hagynak élni, szerintem költözz el otthonról. Nem normális hogy nyáron 9-re otthon kell lenned felnőttként. És ha éjszakáznál munkahelyen, akkor is kint lennél útközben. Egyszerűen csak irányításmániás és felügyelni akar.
2021. jún. 21. 09:45
 28/31 anonim ***** válasza:
50%

18 évesen péntek este szóltam anyámnak , hogy elmentem majd jövök.

Ez azt jelentette , hogy valamikor péntek este és vasárnap reggel 10 között valamikor előkerültem.

Szombat reggel azért általában felhívott , hogy mi van velem.

Hétköznap nem igazán jártam el vagy ha mégis akkor korán hazamentem.

2021. jún. 21. 10:56
 29/31 anonim ***** válasza:
94%

Nekem annyi volt a kérés, hogy nagyjából szóljak mikor jövök. Illetve ha jövök akkor lehetőleg csendben, hogy ne verjem fel őket.

22:40-kor jött utolsó busz általában ahhoz voltam kötve.

2021. jún. 21. 20:15
 30/31 anonim ***** válasza:
50%

Ha előre szólok, akkor el is költözhetek. Ha nem szólok előre, akkor másnap délután felhívnak, hogy minden rendben van-e.

Ez van már kb 14 éves koromtól. Illetve akkor kezdtem el egéaz éjszakára kint maradni.

2021. júl. 3. 09:42
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!