Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » 18 évesen nektek mit engednek...

18 évesen nektek mit engednek meg szüleitek?

Figyelt kérdés

18 éves vagyok, lány. Sosem voltam még bulizni, sosem volt párkapcsolatom. Közeli barátnőim sincsenek, akiknél mondjuk ottalvós bulikat szerveztünk volna, egészen idáig. Kb. 3x aludtam egy osztálytársamnál ebben a tanévben. Akkor is úgy kellett elmennem, hogy közben ment az érzelmi zsarolás.

Bárhova szeretnék menni, előtte el kell kéredzkednem. Ha nem arról van szó, hogy boltba megyek, vagy valahova, ahova kell, akkor általában nem engednek. Gondolok itt ugye a bulikra például vagy az ottalvásokra.

Nem engednek, mert nincsen rend a szobámban. Rendet rakok, akkor elengednek. Legközelebb, ha rend van, akkor azért nem engednek, mert nem vasaltam. Ha vasalok, nem engednek, mert nincs rend a házban. És ez így megy folyamatosan, mindig kitalálnak valami újat.

Ha nem tanulok jól vagy nincs rend a szobámban elveszik a telefonomat, megtiltják, hogy akárhova is menjek. Annyira megalázónak érzem ezt, mintha még mindig gyerek lennék. Nemsokára tervezek költözni és még mindig egy hülye gyerekként tekintenek rám és beszélnek rólam.

(depressziós vagyok, amiről persze semmit sem tudnak. Ez az oka például annak is, hogy sokszor rendetlen a szobám.)

2021. jan. 12. 22:17
1 2 3
 1/27 A kérdező kommentje:
"Ellenszegülni" nem merek, mert tudom, hogy akkor mégjobban szigorítanak majd. Amit pedig már nem igazán bírnék ki.
2021. jan. 12. 22:18
 2/27 anonim ***** válasza:
100%
Hat pedig muszaj leszel kiallni magadert. Ha nem akarod, hogy gyerekkent kezeljenek akkor ne viselkedj gyerekkent.
2021. jan. 12. 22:25
 3/27 anonim ***** válasza:
81%
Nekem 18 évesen mindent megengedtek a szüleim a határok között. Gondolok itt olyanra, hogyha elmegyek ide-oda akkor 2 óránként kb dobjak egy smst, hogy minden oksi. Amúgy a te esetedben szerintem elkezdheted hamarabb adagolni a szüleidnek, hogy maajd mittudomén 2 hét múlva ott aludnál osztálytársadnál, vagy otthon magadtól raksz rendet és segítesz a házimunkában. Illetve ezt meg kéne beszélned szüleiddel normális keretek között. Ha ez továbbra is így megy, akkor én elköltöznék otthonról...
2021. jan. 12. 22:26
 4/27 anonim ***** válasza:
98%

A 18.szulinapom után 3 nappal külön költöztem a szüleimtől. (először albérlet, majd fél év múlva eltartasi szerződést kötöttem egy nénivel).

Úgyhogy nekem 18 évesen már nem volt kérdés mit engednek meg és mit nem, 300 km választott el egymástól.

2021. jan. 12. 22:30
 5/27 anonim ***** válasza:
86%
Ha hagyod, hogy felnőtt létedre gyerekként kezeljenek, akkor ne várj változást. Azért bánnak veled gyerekként, mert úgy is viselkedsz. Ne legyél szófogadó kislány. Állj végre a sarkadra és ne hagyd, hogy parancsolgassanak!
2021. jan. 12. 22:32
 6/27 A kérdező kommentje:
Szeretnék költözni, de először le kellene érettségiznem, majd ugye valamennyi pénzt keresnem, hogy albérletbe tudjak menni. És így egyy időre csúsznak a továbbtanulási terveim is.
2021. jan. 12. 22:33
 7/27 anonim ***** válasza:
78%
Felnőtt vagy, azt teszel, amit akarsz (bizonyos kereket között, de érted). Akár el is költözhetnél inkább örüljenek, hogy még velük laksz még. Vagy nem örülnek? Helyedben én mondanám, hogy hova megyek, kb. meddig leszek ott, és mennék. Hajrá! :)
2021. jan. 12. 22:35
 8/27 A kérdező kommentje:
Nem merek nekik visszaszólni. Félek apámtól. Félek, hogy megver.
2021. jan. 12. 22:35
 9/27 anonim ***** válasza:
93%
4.vagyok. Én is emiatt mentem el otthonról olyan korán. Szerencsére anyum mellettem állt és támogatott mindenben apám ellen.
2021. jan. 12. 22:41
 10/27 anonim ***** válasza:
97%

Az a baj, hogy hiába írjuk neki, hogy költözzön el, álljon ki magáér az a szüleit nem fogja megenyhíteni. Márpedig mi nem ismerük a szüleit,nem tudhatjuk, hogy reagálnak.

Lehet, hogy egyébként sehogy.

Viszont annyi tényleg megér egy próbát, hogy felöltözöl és az ajtóban mondod, hogy mész -ide-oda, és 2 óra múlva itthon leszel, utána takarítasz. Itt mondjuk te mondd meg, hogy mit csinálsz, ne ők.

A diákod érvényes lesz érettségi után októberig, szóval ha most nem is, júniustól keress egy diákszövetkezetet, meg egy jobban kereső diákmunkát, nyiss egy bankszámlát ha nincs, és kezdj el gyűjteni.

Legyen egy vésztartalékod, hogyha menni kell legyen.

2021. jan. 12. 22:43
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!