Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » 18 évesen nektek mit engednek...

18 évesen nektek mit engednek meg szüleitek?

Figyelt kérdés

18 éves vagyok, lány. Sosem voltam még bulizni, sosem volt párkapcsolatom. Közeli barátnőim sincsenek, akiknél mondjuk ottalvós bulikat szerveztünk volna, egészen idáig. Kb. 3x aludtam egy osztálytársamnál ebben a tanévben. Akkor is úgy kellett elmennem, hogy közben ment az érzelmi zsarolás.

Bárhova szeretnék menni, előtte el kell kéredzkednem. Ha nem arról van szó, hogy boltba megyek, vagy valahova, ahova kell, akkor általában nem engednek. Gondolok itt ugye a bulikra például vagy az ottalvásokra.

Nem engednek, mert nincsen rend a szobámban. Rendet rakok, akkor elengednek. Legközelebb, ha rend van, akkor azért nem engednek, mert nem vasaltam. Ha vasalok, nem engednek, mert nincs rend a házban. És ez így megy folyamatosan, mindig kitalálnak valami újat.

Ha nem tanulok jól vagy nincs rend a szobámban elveszik a telefonomat, megtiltják, hogy akárhova is menjek. Annyira megalázónak érzem ezt, mintha még mindig gyerek lennék. Nemsokára tervezek költözni és még mindig egy hülye gyerekként tekintenek rám és beszélnek rólam.

(depressziós vagyok, amiről persze semmit sem tudnak. Ez az oka például annak is, hogy sokszor rendetlen a szobám.)

2021. jan. 12. 22:17
1 2 3
 11/27 anonim ***** válasza:
98%

Azért a 18 még csak jogilag felnőtt, de ez mellékes.

Ez azért picit durva, esetleg csináld azt amit a #3 kommentelő mondott, adagold, állj ki picit jobban. Esetleg várd ki az érettségit és mikor felsőoktatásra mész, oda már nem nagyon tud elérni a kezük. Ellenben ha nem változna, akkor keress munkát, anyagilag függetlenedj el tőlük.

2021. jan. 12. 22:47
 12/27 anonim válasza:
85%

20 éves vagyok de a mai napig nem örülnek, ha elmegyünk haverokkal egy kisebb házibuliba (nyilván a mostani vírushelyzet miatt most amúgy nem is mennék, de ezelőtt is ugyanennyire nem örültek neki.)

Azóta azért úgy-ahogy kiállok magamért, és inkább csak bejelentem hogy megyek x helyre, y órakor érkezem haza.

2021. jan. 12. 22:51
 13/27 anonim ***** válasza:
97%

Ha eddig kibírtad ilyen körülmények között, szerintem az a legegyszerűbb ha most tanulsz az érettségire, aztán elmész egyetemre, koleszba aztán onnan oda mész és akkor amikor akarsz. A mostani helyzetnek köszönhetően nem lenne sokkal fényesebb az életed akkor sem, ha megtehetnél bármit kb :D

De azért kezdd el szépen hozzászoktatni magad, hogy felnőtt vagy. Kommunikáld ezt a szüleid felé. Kiraknak? Durva lenne, de lehet. Ott az első opció mint megoldás, vagy bérelsz valahol egy szobát és keresel munkát, de légy szabad :)

2021. jan. 12. 22:59
 14/27 anonim ***** válasza:
96%
13-mas vagyok, visszatérve az eredeti kérdésre, ami kevésbé fontos azthiszem, nekem 18 évesen fiú létemre az ottalvós dolgokat túlzottan nem engedték, mert azt gondolták halálra innám vagy drogoznám magam, aminek nem volt túl sok alapja. (ha már valamelyik akkor az ivás része :D) Péntekenként kocsmáztam, abból mondjuk gyakran üvöltés volt ha sokkal éjfél után értem haza, bár abban szerepet játszott az is, hogy a kutyáink felkeltettek mindenkit otthon. A cigivel még hadilábon álltak, nagyjából tudták hogy szívom, mérgesek voltak érte, aztán megszokták. Nagyjából ennyi jut eszembe.
2021. jan. 12. 23:04
 15/27 anonim ***** válasza:
86%
nem tudom, de nekem mindig azt mondták, hogy ;-felháborító, amit megengedsz magadnak.. ebből arra következtettem, hogy nem ők engedélyeznek...
2021. jan. 12. 23:24
 16/27 anonim ***** válasza:
75%
Semmit. Most 21 vagyok, de akkor sem engedtek semmit és most sem. Addig úgy fognak kezelni, mint egy kistinit, amíg itthon lakom, ezt kijelentették fehéren feketén. Nekik így könnyebb. Ha nem tetszik, lehet menni. De nem mehetek, mert állami egyetemre járok, amit kötelező befejeznem különben lehet visszafizetni a milliókat a semmiből, diploma nélkül pedig a jövőmet rontanám el és 60 évesen is a gyorséttermekben vagy gyárban húznám a robotot, aminél az öngyilok is jobb. Konkrétan a való életbeli 22-es csapdájába estem.
2021. jan. 12. 23:34
 17/27 anonim ***** válasza:
39%
Vannak gyakornoki és diákmunkák, utolsó, nem 22-es csapdája ez
2021. jan. 12. 23:39
 18/27 anonim ***** válasza:
100%
Van persze, de nem fedezi a költségeket.
2021. jan. 12. 23:42
 19/27 anonim ***** válasza:
96%

Van gyakornoki. Havi 50 ezer forinttal. Van diákmunka, McDonald's, amit 1 napg bírtam mert 5 óra után összeestem az étteremben a vesebetegségem miatt. Más diákmunka ebben a kis vidéki városban: Gyár, másik gyár, tesco, GLS pakolás, Kamionra gyümölcs pakolás. Ha 1 napos mekis munka miatt vért ürítettem napokig és vesegörccsel fetrengtem napokig, akkor a többibe nem szeretnék belegondolni.

#18 +1

2021. jan. 12. 23:45
 20/27 anonim ***** válasza:
93%
50000 forint?? Ez milyen terület ha szabad kérdeznem? Ilyet még nem nagyon hallottam, persze a kötelező gyakon kívül
2021. jan. 12. 23:50
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!