Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » 18 évesen meddig engednek ki...

18 évesen meddig engednek ki a szüleitek?

Figyelt kérdés
Itt a nyár és nekem 21 órára haza kell érnem. Általaban a barátnőimmel vagyok, nem csinálunk semmi rosszat, nem iszunk (nem is szeretném azt a kis zsebpénzemet italra költeni) csak leülünk általában valahova és beszélgetünk. Nem engedi, hogy pl ott aludjak náluk, hanem haza kell jönnöm 9re. Mindig azt mondogatják, hogy bennem megbíznak, csak az utcán lévő emberekbe nem, amit teljesen megértek, de 18 éves vagyok és az összes ismerősöm még ilyenkor kint szokott lenni, nekem meg már kb 20 órakor el kell indulnom, hogy hazaérjek időbe. Mellesleg kitűnő tanuló vagyok, minden házi munkát megcsinálok,indulás előtt. Csak néha jó lenne bóklászni a barátaimmal tovább és nem ott hagyni őket. Hónap elején fogok diákmunkázni és el se tudom képzelni, hogy fogok tudni velük találkozni, ha nekem rögtön a munka után rohannom kell haza.

2021. jún. 20. 16:58
1 2 3 4
 11/31 A kérdező kommentje:
Mindig elmondom, hogy kivel vagyok és hol. Általában mindig úgy szoktam mondani nekik, hogy találkozok xynal itt és itt leszünk és utána rögtön mondják, hogy jó de 9re otthon vagyok.
2021. jún. 20. 17:24
 12/31 anonim ***** válasza:
92%
Ha ennyire féltenek másoktól, akkor a taxi nem opció?
2021. jún. 20. 17:37
 13/31 anonim ***** válasza:
21%
Engem a kapuig engednek csak ki, tovább már nem.
2021. jún. 20. 17:44
 14/31 anonim ***** válasza:
16%

Én mindig egy kicsivel később mentem haza fokozatosan, és 16 évesen odáig eljutottam hogy csak 2 napi távollét után kezdtek hívogatni. Sok sok balhéba került, intézettel kilakoltatással fenyegettek, de igazából a lényeg hogy kiállj magadért. Persze ha eddig minden úgy volt ahogy ők mondták, akkor elég nehéz.

Egy ismerősöm 22 éves, a szülei teljesen terrorban tartják, semmit nem csinálhat. Szerintem a felnőttéválás része hogy megtanul magára vigyázni, beossza magának az idejét.

2021. jún. 20. 17:44
 15/31 anonim ***** válasza:
87%
17-18 éves koromtól bármeddig mehettem, de elvárás volt hogy szóljak előre: mikor, hova,meddig,kikkel, és kik az illető szülei (kisvárosban laktunk, így tudták beazonosítani :D ).
2021. jún. 20. 17:50
 16/31 anonim ***** válasza:
82%
Nem volt megkötkés
2021. jún. 20. 17:51
 17/31 anonim ***** válasza:
78%

Az én lányom most lesz 16.

Van, hogy elmegy akár fagyizni, vagy valahová a barátnőivel. Annyi a kikötésem, hogy óránként küldjön egy üzit messengeren, hogy minden oké.azért 10-11 fele este, már itthhon van.

Te nagyon meg vagy fogva. Valamit találjatok ki közösen, mert így a fiatalságodat veszíted el.

2021. jún. 20. 17:59
 18/31 anonim ***** válasza:
78%
Rég rossz ha a szüleid 18 évesen még meg akarják mondani hogy meddig lehetsz oda.
2021. jún. 20. 18:04
 19/31 anonim ***** válasza:
79%
Engem mindig engedtek, ameddig akartam kint lehettem. Mindig is bíztak bennem. Most vagyok 18, bármeddig kint lehetek. Viszont nálam alap, hogy megmondom hova megyek, meg hogy kivel, nem azért, mert elvárják a szüleim, csak na, nem titok, szóval na, konkrétan mindig tudják, hogy mégis merre vagyok, illetve általában kb. szoktam mondani egy időpontot, hogy hány körül érek haza. De amúgy annyira nem érdekli őket, hogy mit csinálok és meddig, tudják, hogy felelősségteljes vagyok.
2021. jún. 20. 18:09
 20/31 anonim ***** válasza:
82%
Nem mondják meg, hogy mikor érjek haza, de azért néha szoktak 1 sms-t küldeni, hogy minden oké-e
2021. jún. 20. 18:10
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!