Mikor főztetek először szüleitekkel?
Figyelt kérdés
Èn mèg sose főztem. Anyum sajna már nincs velünk, apu egyedül nevel. A hèten megkèrdeztem, hogy esetleg tanítana e. Azt mondta vasárnap csinálunk valami, de azt nem mondta hogy mit.Nektek tanított a szüleitek valamit, milyen èlmèny volt...2021. jún. 19. 17:42
21/27 anonim válasza:
Engem nem tanítottak főzni, magamtól tanultam meg mikor már külön költöztem tőlük és családom lett. Én épp ezért bevonom a lányaimat mindenbe.
22/27 A kérdező kommentje:
Megvolt a főzès ès nagyon jó volt. sok mindent tanultam azt hiszem. Kaptam egy kötènyt is. èn csináltam mindent szinte. Csináltunk frankfurti levest, sültestálat, hozzá rizs, sültkrumplit, illetve sertèrtes tarja jóasszony módra (?). Apu megtanított a csontozásra is.
Sikeresen meg is vágtam magam, amire apu azt mondta hogy próbáljam a már nem èlő húst szeletelni. Ami viszont legjobban eset mikor csörgött a telefonja akkor annyit mondott aki kereste, hogy most fontos dolga van, nem èr rá, de hètfön elintèzi.... :) összessègèben imádtam, a kaja elfogadható lett, csak utánna el kellet mosogatnom :(
2021. jún. 20. 14:59
23/27 anonim válasza:
Örülök hogy jól sikerült :) A mosogatás hozzá tartozik, de kárpótolja az embert a finoman sikerült étel. Főleg ha olyan is eszik belőle aki fontos a szakácsnak 👩🍳
24/27 Metionin válasza:
Kisiskolás koromban az előkészületekben kellett segíteni pl. zöldségek pucolása, felvágása, panírozás, habverés meg ilyenek. Akkor még nem volt biztonsági gáztűzhelyünk, így azt anyám nem engedte begyújtani egyedül. 12 voltam amikor lett már biztonsági záras, azon már kellett főzni rizst, tésztát vagy krumplit mire anyám hazaért vagy ki is sütni a rántott cuccokat. Amúgy utáltam, anyám mindig úgy "magyarázott", hogy vissza kellett mondanom a receptet és ha látta hogy mit csinálok, mindig kritizált hülyeségekért. Egyszer pl. kidobott a konyhából, mert a bal kezemmel fogtam a merőkanalat miközben palacsintát sütöttem és közben ordított hogy semmire se vagyok jó. Ez kb. 13 éves koromban volt. Azóta se a szívem csücske a főzés.
25/27 anonim válasza:
#22 de jól hangzik! Milyen jófej apukád, aranyosak vagytok! Jó volt ilyen kedves történetet olvasni, feldobta a kedvem, köszi :)
26/27 A kérdező kommentje:
jah. Apum tök jófej laza.... ès ahogy beszèlgetek pl osztálytársaimmal, teljesen máskèpp fogja fel az szülősèget. Bármivel odamehetek, mèg ha rosszat is csináltam. Nem akad ki. kivètel ha mástól tudja meg.... akkor dupla büntit kapok... :) am meg elèg sokat dolgozik, másod állása is van. De amikor kèrek valami akkor segít benne...
2021. jún. 21. 23:39
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!