Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Mikor főztetek először szüleit...

Mikor főztetek először szüleitekkel?

Figyelt kérdés
Èn mèg sose főztem. Anyum sajna már nincs velünk, apu egyedül nevel. A hèten megkèrdeztem, hogy esetleg tanítana e. Azt mondta vasárnap csinálunk valami, de azt nem mondta hogy mit.Nektek tanított a szüleitek valamit, milyen èlmèny volt...
2021. jún. 19. 17:42
1 2 3
 1/27 anonim ***** válasza:
87%

Anyám rég elhunyt. Nagymamám szokta mutatni, mit hogy kell. A rizst hogy kell főzni meg ilyen egyszerű ételeket, praktikákat.

Sajnos, már ő sincsen.

2021. jún. 19. 17:58
 2/27 anonim ***** válasza:
85%
16 évesen, de csak azért, mert egészségügyi okokból speciális diétát kellett tartanom, és anyámnak nem volt kedve foglalkozni vele. Megkértem, legalább mutassa meg, hogy kell főzni. A legminimálisabb alapokat megtanultam, de sok köszönet nem volt benne, mert rémesen türelmetlen ember. Felnőtt koromban, internetről, önállóan tanultam meg a nagy részét annak, amit ma el tudok készíteni.
2021. jún. 19. 18:05
 3/27 anonim ***** válasza:
89%

Igen,tanított. már 9 évesen, apróbb dolgokat, pl. rántottát hogyan kell csinálni. Én nagyon élveztem! :)

Kérdező,és első válaszoló! Részvétem az elhunyt édesanyátok miatt!!

2021. jún. 19. 18:06
 4/27 anonim ***** válasza:
72%
Jó esetben már pici korban időnként együtt főz az anya a gyerekkel. Olyan 3 éves kora óta mindig bevonom a sütikészítésbe, sőt, akkor már panírozott is. De nem főzök/sütök túl gyakran. Ennek ellenére 7 éves és már évek óta fel tudja törni a tojást. Kb. 1 éve már a sárgáját is el tudja választani. Igaz, nem a hagyományos módon, hanem lyukat fúr a tojáshéjba és azon keresztül kicsorgatja előbb a fehérjét. Keverget, kivajazza a formát. Gyümölcsöt darabol picire fa vagy műanyag vagy tompa késsel. Volt többször is, hogy nekiállt magától kutyulni, összeöntött mindenféle süti hozzávalót, liszt, cukor, tej, minden ami belefér...aztán ki kellett sütnöm. Néha egész ehető lett a végeredmény.:D Csodálom, hogy ilyen kis konyhatündér, mert én nem vagyok az.:) Anyukámnak sose volt türelme engem főzni tanítani sajnos, így én a halála után kezdtem el főzni. Kolléganőktől, főzős újságokból és később a netről szedtem össze a recepteket, illetve anyukám Horváth Ilona szakácskönyve az egyik alap. Meg lehet így is tanulni, de sokat vesztettem azzal, hogy nem anyukámtól tanultam. És anyukám is sokat vesztett azzal, hogy nem talált ebben örömet. Én próbálom ezt pótolni a kislányommal.
2021. jún. 19. 18:10
 5/27 anonim ***** válasza:
88%
Kicsi koromban a szüleim folyamatosan magyaráztak mindenfélét főzés közben. Már akkor megragadt pár dolog elméleti szinten, de ekkor még túl kicsi voltam a főzéshez. Iskola után nagyon sokat voltam egyedül otthon, saját magamnak kezdtem el egyszerűbb dolgokat főzni ha éhes voltam. Ez még általános iskola vége felé volt. 15-16 évesen viszont a nagymamámékhoz kellett költöznünk, és akkor mondtam hogy mostantól én szeretnék főzni, és tanítson. Anyám ekkorra lebetegedett, és ő nem tudott segíteni ebben, Apám meg a sok munkából ki se látszott, hulla faradtan jött haza, szóval maradt a Nagyi.
2021. jún. 19. 18:11
 6/27 anonim ***** válasza:
93%

Anyum nem igazán. Munka után gyorsan összedobott valamit, hétvégén is kapkodott h készen legyen.

Viszont sokat vigyázott rám a dédnagymamám. Mellette már 4 éves koromtól sertepertéltem.(előkészítés) 7 évesen (suli előtti nyáron) már egyedül főzhettem a lecsót ill paprikás krumplit. (persze felügyelte minden lépésemet)

Nagyon jó volt! 😍

2021. jún. 19. 18:11
 7/27 anonim ***** válasza:
88%

Velem,közösen soha nem csinalt semmit a konyhába.

De ha én,egyedül akartam sütni/főzni,akkor is kiüldözött a konyhából😓

Pedig nagyon szeretek a mai napig főzni.

2021. jún. 19. 18:13
 8/27 anonim ***** válasza:
89%

Apu megtanított lebbencslevest főzni 11 éves koromban. Büszke voltam magamra:)

Anyu nem önálló ételekre tanított, inkább a keze alá kellett dolgoznom (panírozás, zöldség tisztítás, ilyenek).

Sütni nagymamámtól tanultam, kb. 12 évesen kezdtük el, 16 évesen már önállóan sütöttem bonyolult sütiket.

2021. jún. 19. 18:26
 9/27 anonim ***** válasza:
85%
Anyum agyondolgozta magát, úgyhogy a nagymamám mellett tanultam sütni-főzni, már egész kicsi korométól. Imádtam mellette főzni, pedig soha nem mért semmit, így nehéz volt átvenni a receptjeit.
2021. jún. 19. 18:36
 10/27 anonim ***** válasza:
78%

Nekem is anyám keze alá kellett dolgoznom egész kicsi koromtól, ilyen panírozás, hámozás, szeletelés szintjén. Néha megpróbálkozott azzal, hogy akkor a levest így csináljuk, és most tedd bele a nemtommit. Őszintén szólva nem ért az egész semmit.

Akkor világosodtam meg, amikor főiskolán (idegenforgalmi és vendéglátóipari) volt néhány főzés gyakorlatunk, ott lenyomták a technológiaelméletet is (mitől pörkölt a pörkölt, mi az, hogy habarás és miért jó az...). Nekem kellett az elmélet ahhoz, hogy főzni tudjak, anyám meg pont az elmélettel nincs tisztában.

2021. jún. 19. 18:36
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!