Eltúlzom vagy jogosan van elegem ebből?
Egyetemista vagyok, gyári diákmelóra jelentkeztem. Holnap kezdeném és anyám elkezdett ordibálni velem, hogy biztos nem megyek oda meg úgyis sírva jövök haza olyan rossz lesz..stb.
Szabadnapja lesz holnap és azt mondta maradjak vele jó melóhelyekre önéletrajzot osztogatni, de én megmondtam neki, hogy ki szeretném ezt próbálni, bármikor leléphetek, ha akarok.
Megmondtam neki, hogy elmúltam 18 éves (21 vagyok) és konkrétan behisztizett azon, hogy nem vagyok bólogató kutya. Tisztelem, mert az anyám. Fizetek a kájaba, mert nála lakok nyáron, de alapjáraton koleszba szoktam. Csak nekem sok ez? Végre végeztem a vizsgákkal, szereztem munkát, kipróbálnék valami újat, de nyilván otthagyom ha rossz. Folyton rossz kedvem van és sírok, mert mindig történik valami, hogy semmi se legyen jó.
Ha nincs munkám ingyenélő vagyok, ha van munkám akkor milyen béna melóm van és maradjak otthon.
Velem van a baj vagy vele?
Ő még nem is ír olyan rosszul. Nekem egyedül a "koleszba" tűnt fel rögtön, mint ordító hiba. Úraolvasva még a "lakok". Jópár vesszőhibája van, de nem a legsúlyosabbak.
Tudod, miféle emberek végeznek egyetemet? A -ban/-ben nem ismerete szinte alap. (Többdiplomás főnököm: "nem ez van a törvénybe". Szent Isten!) Igekötők egybeírása, különírása teljesen következetlenül. "Utánna", "tőlle", "mindég", "ahoz", "mond" és "mondd" valamiért mindig fordítva, "nem e" (és ez is kötőjel nélkül). Azon is csodálkozik az ember, hogy az érettségi vizsgán átmentek.
Szinte senki nem használja a nyelvet hibátlanul, és szinte senkinek nem hibátlan a helyesírása, nekem sem. De szerintem is elvárható lenne, hogy annak, aki felsőoktatásban vesz részt, a helyesírása legyen jónak mondható, nem pedig viszonylag rossz, vagy egyenesen ciki.
Kérdező, ezen nem kell így kiborulnod. Elég gyakori ez a fajta szülői kötözködés. Egyszerűen rosszul viseli az önállósodásodat. Része az egészséges leválásnak, hogy ilyenkor ellentmondasz. Menj dolgozni ahová akarsz, és kész, nem teszel vele semmi rosszat. Anyukád majd megszokja.
Nahát..A nagyja teljesen kivette a lényeget az egészből.
Húzzatok a helyesírási versenyre kaviárt zabálni!🖕🏼
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!