Huszonévesek! Hogyan tudtátok megnyugtatni a szüleiteket a külföldi tanulmányokkal/munkával kapcsolatban?
Diákmunkán gyűjtöttem valamennyit - plusz a számlámon is volt - kerestem munkát.
Elmentem állásinterjúra és mikor felvettek, otthon megmondtam, hogy x idő múlva külföldre költözök.
20+ évesen nehogy már engedélyt kérjek bárkitől is. Apa állta a vonatjegyemet, meg adott egy üveg hazi páleszt és ennyi volt, de tudta, hogy megállom a helyem, vszeg.
Én azzal kezdtem, hogy nem csak álmodoztam meg nézelődtem, hanem konkrétan már bejelentettem, hogy megyek. Nem volt opció, hogy megkérdezzem, kinek mi a véleménye, tényt közöltem. Mondjuk én nem ilyen x hónapos programra mentem, hanem kerestem egy munkaközvetítőt, elvállaltam az első szimpatikusabb munkát, csináltattam útlevelet és a bejelentésem utáni kb. 3. héten már a repülőn ültem. Kezdőtőkém annyi volt, amennyit anyám halála után az anyai mamám testvére adott nekünk, gyerekeknek (fejenként 300k), amiből a húgom és az öcsém részét már felélték szépen lassan 4 év alatt, egyedül az enyém maradt meg, mert nem volt hozzáférésük (kolis voltam, és csak személyesen lehetett kivenni). Ebből kb. 100 volt a közvetítői díj, 100 ment el a szükséges dolgok beszerzésére, elintézésére, és az utolsó 100-at átváltottam hely pénzre.
Azért írtam ezt le, mert amíg anyám meg nem halt, 22 éves koromig, én is folyamatosan azt kaptam, amit te, hogy életképtelen vagyok és nélkülük 2 nap alatt kinyírnám magam a híd alatt. Az egyetemet 23 évesen kezdtem, de nem fejeztem be, 26 évesen, az 5. félév végén már vizsgákat sem vettem fel, hanem megvártam a félév legvégét a koliban, aztán voltam otthon 3 hetet, március elején meg már kezdtem a melót kint. 2 évet voltam, egyáltalán nem bántam meg, sőt. Egyedül a párom miatt jöttem vissza, de ha ennek valaha is vége lenne, akkor ugyanúgy mennék vissza ki.
Azt még hozzátenném, hogy a munkaadó szállást is biztosított olcsón, egy szoba/fő egy kis lakásban.
*az utolsó 100-at átváltottam helyi pénzre.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!