Hogy meneküljünk ki ebből a helyzetből? Albérlet majd idővel saját ház?
Sziasztok!
2 nagy emeletes házunk van.Egyikben a szüleim laknak a kisebbik testvéremmel,aki az emeleten él. Mi a másikban lakunk.3 éve idekerült hozzánk az anyai nagymama miután meghalt a papa.Azt a házat el is adta.
Most hozzánk került a mama,így mi felköltöztünk,ő meg lent van,hogy könnyebben mozogjon stb. Nos sajnos pszichésen leépült. Testileg jól van,de nincs tiszta tudata,csak nagyon ritkán. Hallucinál, fallal veszekszik,beszélget valami vendégekkel,akik nincsenek is itt. Elvittük orvoshoz,ahol megállapították,hogy skizofréniája van. Pár hetet töltött pszichiátriai osztályon is,míg beállították a gyógyszereit. Pár napig elvolt,majd újra..azóta is egyre gázabb.Most jeleztem anyunak,hogy nekünk ez nagyon szar..nekem nincs sajnos ehhez türelmem ,amikor ordibál,meg sikizotik,hogy őt megölik,kitépik a szívét. 4hónapja sincs,hogy szültem...Anyagilag nem állunk úgy,hogy most hirtelen vegyünk egy házat. Nyilván van félre tett pénzünk,de önerőnek nem elég..albérlet árak meg rettentő drágák a környéken.130-150ezer. Kétségbe vagyok esve,hogy most mit csináljak. Kérdeztem anyuval nem lehetne-e,hogy mi átmegyünk,ő meg ide költözik az anyjához,de nyilván nem...mi maradjunk a beteggel. A másik gyerekének is jeleztem,az le még úgy se szarta le..még ő volt felháborodva..Mondanom sem kell szoptatni se tudok az idegtől.
Szóval nagyon kivagyok,hogyan tovább...:/
Itt a kisbaba is..berendezkedtünk ide stb..és kb azt kaptuk,hogy mi menjünk,a mama meg maradjon egyedül.
A mamát mindenképp gondnokság alá kell helyezni, ha nem tiszta a tudata. Az ápolását is meg kell szervezni. Az ő helyzetét kell rendezni, és akkor nyugtotok lesz.
Ha senki nem segít, akkor nincs mese, el kell költöznötök.
Én nem tudom, mikor tanulják már meg az emberek, hogy más házába nem vállalunk gyereket, mert akkor onnantól teljesen ki vagyunk szolgáltatva a tulajdonosoknak?
Tele van az internet ilyen sztorikkal, de tessék, csak nem bírnak várni azzal a gyerekvállalással, meg az ingyen lakás ugye kell, de cserébe már semmit nem adnának.
Ha a kérdezö elköltözne, akkor ö meg a családja nem lennének veszélyeztetve, illetve a kérdezö anyja - akinek a kötelessége lenne a saját anyjáról gondoskodni - észrevenné magát, és elkezdene intézkedni a helyzet megoldására!
AZ, hogy a mama nem beszámítható, az tény, a mama ápolásának, ellátásának megoldása a gyereke feladata, ehhez az unokának (a kérezö), semmi köze!
"Egyébként ha a kérdező elköltözne albiba, az mit segítene a dolgon???"
Annyit, hogy a kérdezönek nem kellene kisbaba mellett egy mentálisan súlyos beteget ellátnia, nem kell attól tartania, hoyg esetleg bennük is kárt tesz (ami ilyen betegség esetén nem kizárt, söt gyakori), és nyugodtan élhetne.
"A mama ott maradna egyedül a házban? Ebben az állapotban nem lehet egyedül hagyni."
Ez nem a kérdezö problémája, hanem ah anyjáé. Ugyanis törvény szerint a kérdezö anyja köteles a szülöjét ellátni, ápolását megoldani, és ez az, amire a jelenlegi helyzetben nem hajlandó, hanem lepasszolja a kérdezönek - és ez teljesen jogtalan részéröl!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!