Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Hogy meneküljünk ki ebből a...

Hogy meneküljünk ki ebből a helyzetből? Albérlet majd idővel saját ház?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

2 nagy emeletes házunk van.Egyikben a szüleim laknak a kisebbik testvéremmel,aki az emeleten él. Mi a másikban lakunk.3 éve idekerült hozzánk az anyai nagymama miután meghalt a papa.Azt a házat el is adta.

Most hozzánk került a mama,így mi felköltöztünk,ő meg lent van,hogy könnyebben mozogjon stb. Nos sajnos pszichésen leépült. Testileg jól van,de nincs tiszta tudata,csak nagyon ritkán. Hallucinál, fallal veszekszik,beszélget valami vendégekkel,akik nincsenek is itt. Elvittük orvoshoz,ahol megállapították,hogy skizofréniája van. Pár hetet töltött pszichiátriai osztályon is,míg beállították a gyógyszereit. Pár napig elvolt,majd újra..azóta is egyre gázabb.Most jeleztem anyunak,hogy nekünk ez nagyon szar..nekem nincs sajnos ehhez türelmem ,amikor ordibál,meg sikizotik,hogy őt megölik,kitépik a szívét. 4hónapja sincs,hogy szültem...Anyagilag nem állunk úgy,hogy most hirtelen vegyünk egy házat. Nyilván van félre tett pénzünk,de önerőnek nem elég..albérlet árak meg rettentő drágák a környéken.130-150ezer. Kétségbe vagyok esve,hogy most mit csináljak. Kérdeztem anyuval nem lehetne-e,hogy mi átmegyünk,ő meg ide költözik az anyjához,de nyilván nem...mi maradjunk a beteggel. A másik gyerekének is jeleztem,az le még úgy se szarta le..még ő volt felháborodva..Mondanom sem kell szoptatni se tudok az idegtől.

Szóval nagyon kivagyok,hogyan tovább...:/

Itt a kisbaba is..berendezkedtünk ide stb..és kb azt kaptuk,hogy mi menjünk,a mama meg maradjon egyedül.

2021. jún. 10. 13:52
1 2 3 4
 11/34 anonim ***** válasza:
95%

"Otthonba nem akarják adni,ápolni nem akarja senki"

tehát a megoldás szerintük az, hogy hagyják meghalni? nem fogják fel, hogy ön és közveszélyes? amit #5 írt az is igaz

2021. jún. 10. 15:20
 12/34 anonim ***** válasza:
96%

11-es: egyetlen gond, hogy a kérdezönek nincs joga a mamát otthonba adni, amígö maga nem akar, addig nem lehet rá kényszeríteni, kivéve, ha gondnokság alá kerül(t volna), de erröl eddig szó sem volt.

Kérdezö: szerintem költözzetek albérletbe, ennél minden jobb.

A mama lehet ilyen állapotban még akár 15-20 évet is, addig nektek nem lesz semmi életetek (meg munkátok), csak a mamát örzitek napi 24 órában???

Egyébként jogilag sem a te feladatod lenne, hanem anyádé, elvégre ö a mama gyereke.

2021. jún. 10. 15:27
 13/34 anonim ***** válasza:
11%

10es gondolom az elkerülte a figyelmed hogy a kérdező ingyen terpeszkedik a szülei házában. Az a minimum ha annyit megtesz hogy gondozza a mamát. Gondolom az örökséget bezzeg nem utasítaná vissza.

A kérdező is önző, az ingyen lakhatás az kell, de ha tenni kell érte megy a hiszti.

2021. jún. 10. 15:29
 14/34 anonim ***** válasza:
95%

"a kérdezönek nincs joga a mamát otthonba adni"

ezt könnyen lehetne orvosolni, ha annyira durvánn skizofrén hogy ön és közveszélyes, akkor cselekvőképtelenné kéne nyilváníttatni és gondnokság alá venni. ha erre a kérdező anyját jelölik ki, akkor az ő sara lesz ha elhagyagolja. ha a kérdezőt, akkor ő elintézi neki az otthont

2021. jún. 10. 15:32
 15/34 anonim ***** válasza:
78%
A mama házának az ára kihez került? Vagy hol van? Anyád tette el?
2021. jún. 10. 15:38
 16/34 anonim ***** válasza:
29%

3 éve idekerült hozzánk az anyai nagymama

Most hozzánk került a mama

Na most melyik?

2021. jún. 10. 15:38
 17/34 anonim ***** válasza:
77%
#16 a legtöbb családban a mama és a nagymama szinonímák
2021. jún. 10. 15:42
 18/34 anonim ***** válasza:
19%

Hát, én meg megértem a családot, pont ebben a helyzetben voltam, csak nekem az apósom lett beteg (testileg is, sajnos szellemileg is). Én otthon voltam a kicsi babával (albérletben laktunk), anyósnak két éve volt a nyugdíjig. Ha ápolásira jön, az csúnyán betett volna a nyugdíjának, én meg úgyis otthon voltam, tehát adott volt, hogy praktikusan én rendezzem az apósom. Úgyhogy odaköltöztünk az albiból, és egy évig kb két gyerekem volt, a papa meg a saját kicsi.

Úgyhogy bár megértem azt, akinek ez teher, azért lássuk be, sajnos ez túnik a legértelmesebb megoldásnak, hogy te felügyeled a mamát.

2021. jún. 10. 15:42
 19/34 anonim ***** válasza:
21%
17, és ezt ugyen ki kérdezte? Nem a mama-nagymama a kérdés, hanem a három éve és a most... Mert a kettő nagyon nem ugyanaz.
2021. jún. 10. 15:43
 20/34 anonim ***** válasza:
92%

13-as: egyszer rád bíznék egy hónapra egy skizofrén embert, akit ápolhatsz napi 24 órában. Utána rájönnél, hogy ez nem "minimum", ezt hosszabb távon senki nem bírja. (a hivatásos ápolók sem nonstop dolgoznak!

Nem véletlen, hogy a kérdezö el akar inkább költözni!

2021. jún. 10. 15:44
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!