Anyumék sosem dicsérnek meg..másoknál is így van ez?
Gratula a nyelvvizsgához.
Nálunk is hasonló a légkör de már hozzászoktam. Inkább nem mondom el a sikereim mert úgyis csak elrontják a jó kedvem.
Amikor letettem a nyelvvizsgát szabályosan leszidtak, hogy egy nem lesz elég.
Kérdező! Nagyon ügyes voltál. Sajnos a szüleid nagyon "teher alatt nő a pálma" üzemmódban nyomják a nevelésedet, aminek két következménye a legvalószínűbb általéában:
1. Rossz, csak a teljesítményre alapozó önértékelés és munkaholizmus, és esetleg a párban is ezt értékelve. Nem boldog kilátás.
2. Elhidegülés a szülőktől.
A szüleidtől meg kellene kérdezni, hogy de akkor tudják-e, hogy sem a kajáért, sem a tetőért a fejed felett nem tartozol köszönettel, hálával. Sem most, sem máskor.
A szüleid nem mérgezőek, de szarul nevelnek.
Gratulálok! :) Nagyon ügyes vagy
én is most írtam középfokú remélem nekem is sikerül
Gartuláloook!
De ami azt illeti, van aki nem dicséretben mutatja ki a szeretetét, de ez itt nem feltétlenül állja meg a hejét... Nem tudom... Remélem megjavul a helyzeted
Sajnos nem tudok választ adni!😥
Gratulálok!
Ne a szüleid mércéjére alapozz, lehet azt hiszik, hogy ezzel motiválnak és nem veszik észre, hogy pont az ellenkezőjét érik el.
Ázsiában elterjedt ez a nevelési módszer, hogy alapvető elvárás a legjobb jegy és a minél jobb teljesítmény, ezért sose dícsérik meg a gyereket, de rossz jegy esetén megszidnak. Mentálisan viszont ez kikészíti az embert sajnos és az egész életedet elkísérheti a félelem a kudarctól, mert ez rögzül.
Magad miatt tanulj és olyat, amit szeretsz, a szüleid véleménye pedig ne számítson. Enélkül a nyomás nélkül is lehet ugyanúgy szép eredményeket elérni és fejben is rendben leszel.
Gratulálok!
Itt alapvetően nem az a baj, hogy sokat várnának el, hanem hogy tanulatlanok (max egy szakma) és nem tudják értékelni a tanulást, a belefektetett energiát. Az én szüleim is ilyenek, fogalmuk sincs, hogy mennyit kell tanulni egy vizsgaidőszakra ezért nem is tudják értékelni.
Ne foglalkozz velük, nem miattuk tanultál, hanem magad miatt.
Sajnálom, hogy ennyire nem értékelik a sikeredet. Én mindenesetre gratulálok, az előzőekhez hasonlóan! :) És valóban jól írják, csak magadnak tanulj ezután, sőt, magadnak alakítsd teljesen az életed, és csak a legfontosabb dolgokról számolj be nekik! Ha majd önállóan fogsz lakni, és akkor sem változnak a szüleid, érdemes ritkítani velük a találkozást, hátha észbe kapnak!
#8-as: Nem tudom, neked van e gyereked, ha igen, sajnálom őket!
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!