Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Anyumék sosem dicsérnek...

Anyumék sosem dicsérnek meg..másoknál is így van ez?

Figyelt kérdés
Angol nyelvvizsgáztam, majdnem mindent maximális pontszámmal csináltam meg, tökre örültem neki (felsőfokúztam) elújságoltam itthon, erre anyukámnak csak annyi volt a válasza, hogy "az jó." Aztán kérdeztem, hogy nem is mondod, hogy ügyes voltam? Ő azt mondta erre, hogy "Ügyes voltál" De látszódott rajta, hogy kényszerből mondja. Kérdeztem, hogy esetleg kaphatok e ezért valami kis apróságot, (a barátaim kapnak ezért nem is kis dolgokat...)erre az volt a válasza, hogy "Neked az a dolgod, hogy tanulj, szóval nem" Aztán most hazaért apukám, napközben megírtam neki, hogy milyen jó lett a vizsgám, erre a messengeren csak egy likeot írt vissza, most meg szóvá sem tette...😞gondoltam, hogy majd elmesélem neki stb stb, de még csak szóvá sem tette, szóval gondolom elfelejtette. A húgom, ha kap egy hármast és épp nem egy egyest a suliban, akkor agyonra van dicsérve, nekem meg semmi.
2021. jún. 9. 20:36
1 2 3
 1/23 anonim ***** válasza:
90%
Szia! Ahjj nagyon sajnálom, hogy ilyen helyzetbe kerültél. :( A szüleidnek túl nagy elvárásai vannak, ezek szerint náluk ez az alap. Magasra tették a lécet, az biztos. Nálunk ilyen nincs. Velem örülnek, ha a dolgozataim jól siekrülnek. Apa szokott viccelődni azzal, hogy "Hol az ötösről a csillag?". Nem gondolja komolyan. Ha meg rosszak lettek, kicsit leszidnak. Mindig mondják, hogy majd javítsak. Bíznak bennem.
2021. jún. 9. 20:45
 2/23 anonim ***** válasza:
93%
Hát, barátom, ha az ő kedvükért tepertél eddig, akkor nem volt érdemes. Mostantól legyen elég egy normális jegy, az ő kedvükért többé ne hajszold magad. Tudod ki tenné, ha nem értékelik. Én a helyedben ettől fogva nem beszélnék nekik semmilyen sikeremről. Úgysem érdekli őket. Sajnos te szó szerint tényleg csak magadnak tanulsz.
2021. jún. 9. 21:00
 3/23 anonim ***** válasza:
87%

Rossz volt olvasni ezt a levelet. Nagyon sajnálom, hogy ilyen ",mérgező" szüleid vannak! Pedig tényleg ügyes voltál, hatalmas ölelés neked. Én sajnos pont így nőttem fel. Soha de soha nem dicsértek semmiért! SOHA! Ezert lettem teljesen önbizalom hiányos, és szeretett éhes!

Valahogy próbálj ezen túl lendülni, ne emészd magad.

2021. jún. 9. 21:03
 4/23 anonim ***** válasza:
99%
Általában a jó szó mindig nehezebb mint a rossz, ez rengeteg helyen van így.
2021. jún. 9. 21:51
 5/23 anonim ***** válasza:
99%
A nővérem volt nálunk az istenített. Ő volt az okos, az ügyes. Kitűnő érettségi, középfokú nyelvvizsga, sikeres felvételi vegyész szakra. (végül nem lett vegyész, átmenet másik szakra, de azt is otthagyta). Mikor hazahozta a nyelvvizsga bizonyítványt apám annyit mondott nekem, hogy neked úgysem lesz sose ilyen. A mai napig bennem van ez a mondat, pedig már vagy 21-22 éve mondta. Nem lettem önbizalom hiányos miatta, megvan a tudásom egy nyelvvizsgához, de nem rakom le. Az elsőszülöttől gyakran elvárják, hogy ő legyen a példamutató. A szüleim jól pofára is estek mikor a tökéletesnek hitt karriert csak úgy eldobta. Most érettségiztél? Jövőre fősulira mész? Elköltözöl vagy otthonról jársz be? Ha nem osztasz meg velük semmit magadról lehet észhez kapnak, de nem biztos.
2021. jún. 9. 22:04
 6/23 anonim ***** válasza:
8%
Nem értem, miért kell megdicsérni a gyereket, ha olyan megmérettetésen szerepel sikerrel, ami amúgy a kötelessége, és teljes mértékben elvárt tőle, hogy a legjobbat nyújtsa.
2021. jún. 9. 22:05
 7/23 anonim ***** válasza:
99%
Gratulalok! <3
2021. jún. 9. 22:07
 8/23 anonim ***** válasza:
97%

Én is gratulálok. :)

Fogd fel úgy a dolgokat, hogy magadnak tanulsz, nem a szüleidnek. A későbbiekben sem fognak agyondicsérni egy-egy "részeredményért".

2021. jún. 9. 22:15
 9/23 anonim ***** válasza:
94%

"Nem értem, miért kell megdicsérni a gyereket, ha olyan megmérettetésen szerepel sikerrel, ami amúgy a kötelessége, és teljes mértékben elvárt tőle, hogy a legjobbat nyújtsa."

Megkérdezhetem, hogy neked milyen nyelvekből van felsőfokú nyelvvizsgád, és melyiket hány évesen tetted le?

2021. jún. 9. 22:38
 10/23 anonim ***** válasza:
99%

Gratulálok, nagyon ügyes vagy!!! 😊 😊 😊

Sajnálom, hogy a szüleid nem mutatták ki, hogy értékelik a teljesítményedet, és mennyire örülnek.

Nekik van bármilyen nyelvvizsgájuk?

Megkérdezhetem, hogy hány éves vagy?

2021. jún. 9. 22:45
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!