Mit szoktak elrontani a szülők a gyereknevelésben? Mire kéne jobban odafigyelni?
Figyelt kérdés
2021. jún. 9. 13:55
11/20 anonim válasza:
Következetesség és a gyermek egészsége (mind mentális és fizikális értelemben).
A baj onnan ered, hogy a "gyerekcsináláshoz" nem szükséges ész.
Így hogyan várhatnánk el, hogy egyes szülők tudatosan neveljék a saját porontyukat?
12/20 anonim válasza:
Minden fogam rossz volt, mégsem vittek soha fogorvoshoz, mondván, csak tejfogak. Meg majd évente egyszer úgyis van iskolafogorvos. A nem tejfogaim is mind nagyon rosszak lettek emiatt. Mikor a szemem elromlott, akkor könyörögnöm kellett, hogy vigyenek szemészhez, mert nem látok, de egy évbe telt az is.
13/20 anonim válasza:
Szerintem a legnagyobb probléma ha nem beszélnek a gyerekkel,nem figyelnek a segély kiálltásokra. Csak kamaszkori hisztinek,lázadásnak tekintik.
14/20 anonim válasza:
Nagyon vicces 14. Ne legyél olyan helyzetben amikor megtudos mit is jelemt pomtosan.
15/20 anonim válasza:
Remélem, soha nem tudom meg pomtosan. Igazad van és köszönöm.
16/20 anonim válasza:
Általában azt, hogy mástól akarnak példát venni, vagy amit neten , hírekben olvasnak, hogy mi a " jó " gyereknevelés, nem pedig a saját gyerekeikhez igazodva teszik.
17/20 anonim válasza:
25 éves vagyok 2 kislány anyukája, 3 és 1,5 évesek..most lehet le pontoznak de nem bánom 😊. Nálunk nincs tablett, nincs egész nap mese nézés, edesseget csak akkor kapnak ha rendesen esznek, ha nem esznek nem kapnak, nem veszünk meg mindent a boltban ire ra mutatnak ha úgy alakul 2 dolog közül 1 -et választhatnak, ehelyett rengeteget játszunk együtt, nyaron eső után engedem őket pancsolni a tócsákban,a sárban dagonyázni,ki festeni a kezüket aztan papírra lenyomatot csinálnak meg akkor is h közben minden tiszta festék lesz , nem kiabalok rájuk ha a kertben mosatlanul eszik a gyümölcsöt ( nem permetezunk, mi is így ettük😊).Rengeteget meselunk ,mondókák tanulunk, zene szinte egész nap van imádnak táncolni, együtt táncolunk, a 3 éves lányom mar segit mosogatni ,sokszor főzni is vagy épp sütni ,imád segiteni. Viszont vannak szabályok plane a nagyobbaknak mivel ő már szinte mindent ért, nem szabad bántania a testvérét, ha ez mégis meg történik akkor azon a napon mar nincs mese nézés,nem felesel mert h mégis, sarokba állítom,és meg sorolható mint 2 oldalról, a lényeg az lenne abban amit le irtam ,hogy hagyom hadd legyen gyerek gyűjtsön élményeket, élvezze ki hogy gyerek ,de tanulja meg hogy ez nem azt jelenti hogy bármit lehet, lehet más szemében rossz anya vagyok ,sokszor meg kaptam mar hogy eléggé szigorú vagyok " hat gyerek mit tudja ő meg" ..3 évesen szerintem eléggé fel tudja fogni a dolgokat már és szerintem amúgy sem lenne szabad így általánosítani mindenki ismeri a saját gyermeket annyira hogy ezt el tudja dönteni. DE ezeket nem lehet tanítani és nem is annak szántam,mindenki a saját módján nevel a gyerekét és ez így normális..
18/20 anonim válasza:
Nem támogatják a gyerek elképzeléseit pl.: zenetanulás
19/20 anonim válasza:
Szerintem a szülők nagyon nagy része semmit nem konyit a gyerekneveléshez.Ezt is tanulni kell(ene), csak sajna nem tanítják. Ezért aztán sokan mindent elrontanak, amit csak el lehet rontani.
A legjobb irány az , ha képes egyáltalán visszaemlékezni a saját gyerekkorára, hogy mi az, ami neki gyerekként nagyon rossz volt. Na, azt NE csinálja a gyerekével. Emlékezzen vissza, hogy mit szeretett volna, hogy mi maradt jó emlék és tegye azt ő is a gyerekkel kapcsolatban.
20/20 anonim válasza:
Tudatosságot megtanítani. Figyelmességre nevelés. Önkontrol, önfejlesztés, önismeret, önelemzés, gondolkodás, meditáció.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!