Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Miért nem szeret az anyám és...

Miért nem szeret az anyám és hogy tudnám ezt feldolgozni?

Figyelt kérdés
Kérlek még mielőtt megpróbálnátok meggyőzni az ellenkezőjéről... Sajnos eltelt annyi idő,hogy tudjam ez így van. Olyan 14 éves koromban kezdődött az egész. Onnantól kezdve, hogy elkezdtem kamaszodni nem éreztem igazi anyai szeretetet a részéről. Az volt a fontos, hogy ötöseim legyenek, ha nem így volt akkor lusta szar voltam. Versenyekre is azért járatott mert örült, hogy büszkélkedhet velem. A mélypont az volt amikor a második barátommal összejöttem anno és már hosszabb ideje együtt voltunk. Olyan féltékeny volt rám a kapcsolatunkra (később beismerte, hogy házasság téren akkor nem álltak a legjobban a dolgok), hogy brutálisan durva obszcén megjegyzéseket tett arra, hogy vajon mit csinálhatunk mikor együtt vagyunk. Ekkoriban sokszor megkaptam a k betűs jelzőt. Miután vége lett annak a kapcsolatomnak ezért bocsánatot kért, úgy éreztem helyrejött akkor valamennyire a kapcsolatunk. Egyetemista vagyok és a páromat, akivel együtt vagyok szereti, de úgy érzem velem változatlan a dolog. Ideig óráig próbálja a látszatot fenntartani leginkább mások előtt, de amikor ketten vagyunk kijön az igazi énje. Ha egyetemen szar jegyet kapok leolt. Egyszer megbuktam egy tárgyból, harmadjára sikerült átmennem, pszichésen brutálisan megviselt. Elhitette velem, hogy én vagyok a hülye a lusta. Amikor harmadjára átmentem meg bontotta a pezsgőt, hogy jaj de jó. Ha sikerem van akkor örül, de azt hiszem azt aki én vagyok igazán nem szereti. Nem tudom mi ennek az oka igazából mindig jó gyerek voltam csak annyiban különbözünk, hogy én szeretek szabadidőt csinálni magamnak nem pedig egész nap tanulni mint minden normális ember. Nem volt jó gyerekkora és elég fiatalon tette le a voksát apám mellett. Ezt megértem,fontos lett volna az önmegvalósítás, az álmai. Csak én erről nem tehetek és mindenben támogatom. Mindig csinálnék vele valami programot,de O mindig talál kifogást, hogy miért nem tud jönni. Úgy érzem régebben azért mentem bele toxik kapcsolatokba mert ezt a szeretetet próbáltam tudat alatt megkaparintani, ami persze tőle esett volna és esne jól. A jelenlegi párom egy tündér, nagyszerű férfi nagy nehezen említettem erről pár szót. Igazából ennyi idő után most jött el az a pont, hogy ezt itt leírjam ilyen formában, mert senkivel sem tudok erről beszélni sajnos. Olyan érzés, hogy legbelül még én szégyellem magam, hogy ezt leírom, de ez a helyzet, és ezek az érzéseim. Nem akarom, hogy örökre beárnyékolja ez az életem. Talán, ha elköltözök majd más lesz, és jobban értékeli az együtt töltött időt. Így egyelőre elég szenvedős. Kiskoromban tökéletes volt a kapcsolatunk gondolom azért is mert egy kisgyerek hibátlan tökéletes nem kell még teljesítenie. Köszönöm, ha írtok választ, ha kívülről hallja/olvassa az ember a sztorit akkor jobban tud objektív, segítő véleményt alkotni.

2021. jún. 3. 20:33
1 2
 11/16 A kérdező kommentje:
Én szeretem őt egyébként bármennyire is nehéz ez az egész, mert legbelül én is úgy gondolom, hogy magát nem szereti. Lettek/lennének új tervei ezekben mindig támogatom. Csak könnyebb lenne, ha pl. Legalább az én javaslataimat figyelembe venné, mint pl., Hogy menjünk el ide, vagy oda.
2021. jún. 4. 10:54
 12/16 anonim ***** válasza:
11 De azok csak tüneti dolgok lennének, ideig-óráig működjenek. Nem szüntetné meg az eredeti problémát.
2021. jún. 4. 11:01
 13/16 A kérdező kommentje:
Igen,csak ennél többet nem tudok tenni. Sajnos az ő életét én teljes mértékben nem tudom rendberakni. Támogatni tudom csak, amit vagy figyelembe vesz, vagy nem.
2021. jún. 4. 11:20
 14/16 anonim ***** válasza:

Szia! Valószínűleg mikor azt érezted, hogy minden rendben volt, akkor sem volt minden rendben a kapcsolatotokkal. Manipulál és gonosz játékokat űz veled, mert megteheti. Kiskorod óta érzelmi függővé alakított téged és nála van a hatalom ebben :(

Ajánlom a Kiút a függőségből című könyvet, könyvtárakban általában van. A cím lehet kicsit félrevezető, a szó, hogy függőség, de sajnos tényleg az anya/apa képes úgy nevelni egy gyereket, hogy az függjön a szülő szavaitól, érzelmeitől. Ha megérted, hogy mi történik veled, akkor könnyebb lesz kezelni. De egy jó pszichológus is segítni fog tudni ebben. Viszont mivel gyerekkorod óta erre nevel, sok türelem és sok lépés lesz, mire sikerül elszakadnod ebből az állapotból.

U.I.: Mikor a gyerek megpróbál önállóan lépni és kezd elszakadni a szülőtől(pl elköltözik, koliba kerül, párkapcsolata lesz), akkor a szülő elkövet mindent, hogy visszaszerezze a hatalmat. Elő szoktak idézni felesleges konfliktusokat is, csak hogy kapcsolatban maradjanak. Az anya elárulva érzi magát, ha a lánya nem foglalkozik vele eleget. Az anya, aki lányának él, az éppúgy féltékeny lányára, legszívesebb helyet cserélne vele, mert saját élete nem kielégítő. Képtelen elviselni, ha lánya szabadnak és függetlennek érzi magát. Így fosztja meg lányát a boldogságtól.

Az anya elrabolja tőle az energiát, amely az önállósághoz és a saját életéhez kellene.

2021. jún. 4. 15:37
 15/16 anonim ***** válasza:

Szia! Gary Chapman : A szerelem hullamhosszan c konyv leirja es szemlelteti az ot szeretet nyelvet! Olvasd el es rajossz,h o maskepp mutatja ki a szeretetet valoszinuleg.

Sajnos a flusztraciojat viszont rajtad tolti ki.

2021. jún. 5. 03:06
 16/16 anonim ***** válasza:
Anyud felszínes ember. A szelleme még tanulatlan, spirituálisan fejletlen még.
2021. júl. 9. 17:26
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!