Hogy kéne ezt elviselnem? (Lelki bántalmazás)
Kollégiumba nem tudsz menni arra az egy évre? Kérdezd meg az iskoládban az igazgatóhelyettest. Hivatkozz a rossz családi körülményekre.
Ha nem lehet, akkor tölts minél kevesebb időt apád új nőjével egy légtérben, és peregjen le rólad, bármit mond. Ha látja, hogy nem idegesít, még abba is fogja hagyni, mert nem lesz neki műsor. Dicséretet ne várj tőle, ő egy szó szerinti gonosz mostoha. És ha a beszólása már olyan mértéket ölt, amit már nem lehet eltűrni, pl hogy kopasz vagy, az ilyen, akkor egész nyugodtan kérd ki magadnak, szólj rá teljes nyugalommal, hogy Velem így nem beszélhetsz! De ezt az apád jelenlétében tedd, különben összevissza fog neki hazudozni az esetről. Nyugi, nem dob ki, mert akkor az apádat is ki kéne, őt meg esze ágában sincs.
Ez tényleg lelki bántalmazásnak tűnik. Betegesen viselkedik veled, ezért betegként kezeld! Ha igazságtalan állításai vannak akkor ne vedd magadra őket. Nehéz, de megtanulható.
Egy másik lehetőség, hogy elmondod higgadtan tárgyilagosan az érzelmeidet, azt, hogy hogyan érintenek a bántó megjegyzései.
Pl. Fáj, nekem amit mondasz, én nem adtam erre okot.
Valami bánthatja őt is. Lehet valami probléma amit így próbál leplezni. Lehet, hogy érdemes lenne segítőkészen puhatolózni, hogy mi bántja? Mert ha ő rosszul érzi magát akkor tudat alatt, próbálja a környezetét is a saját hangulati szintjéhez lehúzni.
A szeretet a kulcs. Neked is szeretetre van szükséged, de nagy eséllyel a nevelőanyukádnak is. Nem szexre! Szeretetre, megértésre, törődésre, beszélgetésre.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!