Hogyan kezelitek a mérgező szülőket?
12. Ez a hasonlat honnan jött?
14. Egy szó: nem. c: További jó szerencsét kívánok neked!
A többieknek pedig köszönöm a válaszokat!
19. Ne bolondíts el. Borderline? Ha bővebben beszélnél erről, írj rám nyugodtan.
Mint írtam, nekem is voltak problémáim a személyiségemmel, ezért is dolgozom most rajta. A szüleim sajnos nem jó hatással vannak erre, de ezt senkinek nem kell bebizonyítanom.
"Susan Forward javaslata, hogy először jól olvassunk be a mérgező szülőnek (= szembesítsük a velünk elkövetett bűnével), utána szakítsuk meg vele a kapcsolatot."
Akkor én is beolvashatok a gyerekemnek őrjöngve és leszarhatom életünk további részében vagy pedig folytassam tovább a normalizált emberi kapcsolatokra való törekvést.
Senki sem tökéletes, erre csak akkor ébredünk rá amikor már mi magunk is szülővé válunk és elkövetjük a saját hibáinkat.
#24 milyen butaság:)
A gyereket a szülő neveli. Ha "rossz" lesz, akkor az a szülő hibája. Soha nem hibáztathatunk egy gyereket.
Fordítva ez nem működik. A felnőtt embert a gyereke nem tudja sem elrontani, sem megjavítani.
24-es, beolvashatsz, ha szeretnél, csak ugye az az igazság, hogy alapvetően te formáltad a gyermeked és a vele való kapcsolatot gyerekkorában, nem a gyereked formált téged. Ő nem igazán lehetett mérgező gyerek, te lehettél mérgező szülő.
Mellesleg, a tökéletlen szülő meg a mérgező szülő között azért van bőven különbség. Nyilván mindenki tökéletlen, csak nem mindegy a mérték.
Egy igazán mérgező szülővel pedig felesleges törekedni a normális kapcsolatra, hiszen ő soha nem fog változni, mindig csesztetni, bántani, vádolni fog, állandó stresszt és gyomorideget okozva a viselkedésével.
Persze, beolvasni is felesleges, úgysem fog semmit elismerni, nem fog változni, én már csak tudom a saját példámon. Egyszerűen meg kell szakítani a kapcsolatot és kész. Én életem egyik legnagyobb terhét tettem le ezzel a döntéssel.
"Senki sem tökéletes, erre csak akkor ébredünk rá amikor már mi magunk is szülővé válunk és elkövetjük a saját hibáinkat."
Hát pont hogy nem így van, 24-es.
Én magam pont amikor gyerekem lett, és ahogy növekedett,cseperedett, kamaszodott, majd fiatal felnőtté vált, úgy jöttem rá sorban, hogy milyen szar emberek voltak a szüleim. (Nem tudtam szebben kifejezni, bocsánat.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!