Lányok! Nálatok "időben" megtörtént a felvilágosítás a menstruációról?
Amit tudtam, azt nem anyámtól tudtam. Ő adott nekem egy könyvet, de nem mondott semmit a dologgal kapcsolatban, én pedig nem is tudtam, hogy mondania kellene. A könyvet sem olvastam.
Az osztályban beszéltek a lányok először a menstruációról, mert már mindnek megvolt, nekem meg fogalmam sem volt, miről beszélnek. Evett a düh, hogy nem értem az egészet, és a lányok nem akarták elmondani. Azt mondták, forduljak anyámhoz a kérdéssel, de mire hazaértem, nem emlékeztem a szóra (hogy menstruáció), és amikor elmondtam anyámnak, hogy többé-kevésbé miről van szó, azt felelte, nézzem meg a könyvet. (Nem néztem meg.)
Nyári táborban hallottam először arról, hogy hogy lesz a gyerek.
Az osztálytársaim kinevettek és kicsúfoltak, mert nem tudtam, miről beszélnek, és nem is igazán érdekelt. (Gyerek voltam.)
Nekem gimi első évében jött meg először, szóval addigra már nem ért teljesen váratlanul a dolog, de nem anyám, hanem biológiaóra és osztálytársak voltak a források :)
Nálunk nem volt szokás beszélni semmiféle szexualitással vagy test működésével kapcsolatos témáról, mi egy amolyan elfojtásos család voltunk.
Kb 6-7 évesen már tudtam, ahogy azt is hogyan készül a gyerek (minden szakkönyvet elolvastam, amit találtam) :D
Azért kicsit megijedtem, mikor megjött, mert utláom a vér látványát.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!