Egy 10-11 éves FIÚNAK illik tudnia/szokták tudni a menstruáció létezését, mibenlétét?
Csak hogy nagyjából mi az, hogy működik, nem a legnagyobb részletekre gondolok.
Nagyon meglepődtem, ugyanis a majdnem 11 éves unokaöcsémnek fogalma sincs hogy mi az a "menstruáció", nem is ismerte a szót. Pedig van két kamasz nővére is ha ez számít.
Szerintetek szokták ennyi idősen tudni mi az?
Azért ennyi idősen már illene tudni.
Én már sokkal előbb is tudtam róla.
A szónak nem kellene ismeretlennek lennie (bár lehet, hogy nem PONT így hallotta, hanem menzesz, havibaj, havi vérzés, akármi hasonló -kamasz nővérek sem nagyon beszélnek erről kisöcsi előtt), illetve 10-11 évesen a létezéséről már illene tudni.
A fiam 7-8 évesen kezdett érdeklődni utána (bevásárláskor is látta a tampont, betétet), de megelégedett róla 3-4 mondattal, nem érdekelték a részletek. Vérzik, a nagylányoknak, havonta, nem fáj -kb ennyi.
Ha már tanulták biológia órán, akkor tudnia kellene.
De amúgy egy 10-11 éves fiúval szerintem nem kell még erről direktbe beszélgetni. Hiába vannak nővérei, nem mindenki jelenti be havonta az eseményt.😄
Ha kérdezi válaszolni kell neki, de én sem ültetném le ezzel a témával.
Nálad hogy merült fel a kérdés a 10-11 éves unokaöcséddel?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!