Egy 10-11 éves FIÚNAK illik tudnia/szokták tudni a menstruáció létezését, mibenlétét?
Csak hogy nagyjából mi az, hogy működik, nem a legnagyobb részletekre gondolok.
Nagyon meglepődtem, ugyanis a majdnem 11 éves unokaöcsémnek fogalma sincs hogy mi az a "menstruáció", nem is ismerte a szót. Pedig van két kamasz nővére is ha ez számít.
Szerintetek szokták ennyi idősen tudni mi az?
A 11 éves LÁNY osztálytársaimat én világosítottam fel anno a menstruációról. Az egyik azt hitte, hogy non-sztop jön, ahogy elkezdődött... De én is csak azért voltam benne a témában, mert 10 évesen kezdtem menstruálni, az előtt meg egyszer rákérdeztem az OB reklámra.
Az iskola ilyen szempontból 0, mert vagy későn tanítsák az ilyen dolgokat, vagy nem is tanítsák.
Fiú esetében nem olyan nagy baj, ha nem tudja még. Ebben a korban még nem is érdeklődnek az ellenkező nem iránt.
Az én fiam 10 éves és tudja. Megkérdezte. Apja lehurrogta, minek azt neked tudni, de én mondtam, hogy nem találom jó ötletnek, hogyha a gyerek ilyesmit kérdez, akkor elzavarjuk. Én elmondtam neki mindent.
Azt is látta, amikor a kutyám tüzelt, meg is ijedt, hogy vérzik a kutya, hát inkább tudja, hogy nem beteg a kutya.
majd ha érdekli úgyis megkérdezi utánaolvas
majd pár év múlva
Csak felmerült bennem, hogy vásárláson kívül otthon a mosdóban is láthat tampont, betétet. Valamit csak mondanak neki. Remélem nem azt, hogy mi közöd hozzá? Mindent el lehet mondani, de persze kell hozzá, hogy magunknak is biztosan, szépen, lényegre törően tudjuk megfogalmazni.
Nálunk már ovis korban a tesó érkeztekor volt szó arról, hogy nincs mindig odabent kisbaba. És hogy van-e, azt az anyuka onnan tudja, hogy a beköltözésig babakuckó takarítás van minden hónapban (menses)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!