Mikor érdemes ezekről a dolgokról felvilágosítást adni?
Kislányom 7 éves múlt, és mostanába nagyon érdekli szüléses kisbabás téma meg múltkor a wcben a polcon meglátta a tamponos dobozomat, és mivel már tud olvasni beleolvasott de pont akkor mentem be és kérdezte hogy miért lóg ki onnan lent a cérna ? ...
Na erre varrjon gombot az ember.
Eddig nem érdekelte az ilyesmi női dolgok..
Mikor érdemes felhomályosítani őket? :)
Elképzelhető hogy ez csak fellángolás..
Inkább te mesélj neki róla! A másik lehetőség, hogy egymás között terjesztik a butaságot.
Ha most megszokja, hogy ilyen kínos kérdésekre nem válaszolsz, akkor 11 évesen, meg később sem fog hozzád fordulni.
A menstruáció pedig teljesen természetes, és nincs benne semmi szégyenletes, amit ne lehetne egy 7 évesnek elmondani. Neki is lesz majd. Ne azt lássa tőled, hogy ez "ciki".
Az a tampon zsinórja, azért lóg ki, hogy ki tudd húzni. Miért nem lehet neki ezt elmondani?
Azt ugye tudod, hogy sok kislány 12-13 évesen is tampont használ? És akkor örülhetsz, ha más még nem járt ott...
2,5 éves a lányom, most született a húga. Rengeteget kérdezett, mindenre válaszoltam az ő szintjén.
Az nem érdekelte, hogy hogy került a baba a pocakban, de a növekedést követte ultrahang képeken, a saját születését is sokszor elmeséltette. Mivel császárral született, a heget is látta, azt is megbeszéltük.
A gyermekágyi vérzés jó sokáig tartott, így találkozott véres betéttel amikor rámtört a fürdőszobában. Elmondtam, hogy így tisztul ki a méhem, amiben a húga lakott, nem kell izgulni. Megértette, majd az apjának is elmagyarázta. (remélem a postásnak nem fogja)
Egy 7 éves gyerekkel ideje beszélgetni, mert piszok korán érnek a mai lányok. 8-9 évesek már simán menstruálnak. Keresztlányom 11 évesen az utolsó volt az osztályban, akinek megjött.
Ja amugy kapott egy könyvet címe
A sehány éves kislány.
Biztos sokan ismeritek ezt a könyvet ..
De ő azt hitte hogy majd olyan lesz benne hogy látszik egy komplett szülés :D
Mondom hogy nem került szóba eddig ilyen dolog.
De fogok erről vele beszélni,. Nem volt tabu a téma eddig se csak 1 hónapja kezdte el ez érdekelni,.
Most majd jön a nyári szünet és elbeszélgetünk ha továbbra is fennáll az érdeklődése márpedig fog ahogy én ismerem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!