Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Mikor érdemes ezekről a...

Mikor érdemes ezekről a dolgokról felvilágosítást adni?

Figyelt kérdés

Kislányom 7 éves múlt, és mostanába nagyon érdekli szüléses kisbabás téma meg múltkor a wcben a polcon meglátta a tamponos dobozomat, és mivel már tud olvasni beleolvasott de pont akkor mentem be és kérdezte hogy miért lóg ki onnan lent a cérna ? ...

Na erre varrjon gombot az ember.

Eddig nem érdekelte az ilyesmi női dolgok..

Mikor érdemes felhomályosítani őket? :)

Elképzelhető hogy ez csak fellángolás..

2017. máj. 31. 12:28
1 2 3
 1/22 anonim ***** válasza:
100%
Ha most érdekli, akkor most aktuális. Nem feltétlen a pikáns részeket kell részletezni, de a kisbaba kérdés nem is erre van kihegyezve. Mesélj neki a babákról, a testünkről, aztán majd kérdez.
2017. máj. 31. 12:38
 2/22 anonim ***** válasza:
100%

Inkább te mesélj neki róla! A másik lehetőség, hogy egymás között terjesztik a butaságot.

Ha most megszokja, hogy ilyen kínos kérdésekre nem válaszolsz, akkor 11 évesen, meg később sem fog hozzád fordulni.

A menstruáció pedig teljesen természetes, és nincs benne semmi szégyenletes, amit ne lehetne egy 7 évesnek elmondani. Neki is lesz majd. Ne azt lássa tőled, hogy ez "ciki".

2017. máj. 31. 12:43
 3/22 A kérdező kommentje:
ő most azon akadt ki hogy miért lóg ki a cérna és mi az ..
2017. máj. 31. 12:43
 4/22 anonim ***** válasza:
100%

Az a tampon zsinórja, azért lóg ki, hogy ki tudd húzni. Miért nem lehet neki ezt elmondani?

Azt ugye tudod, hogy sok kislány 12-13 évesen is tampont használ? És akkor örülhetsz, ha más még nem járt ott...

2017. máj. 31. 12:46
 5/22 A kérdező kommentje:
nem tudja mi az a menszesz és tampon mondom hogy nem világosítottam még fel erről.. de majd nyáron beszélünk erről. köszi.
2017. máj. 31. 12:50
 6/22 anonim ***** válasza:
98%

2,5 éves a lányom, most született a húga. Rengeteget kérdezett, mindenre válaszoltam az ő szintjén.

Az nem érdekelte, hogy hogy került a baba a pocakban, de a növekedést követte ultrahang képeken, a saját születését is sokszor elmeséltette. Mivel császárral született, a heget is látta, azt is megbeszéltük.

A gyermekágyi vérzés jó sokáig tartott, így találkozott véres betéttel amikor rámtört a fürdőszobában. Elmondtam, hogy így tisztul ki a méhem, amiben a húga lakott, nem kell izgulni. Megértette, majd az apjának is elmagyarázta. (remélem a postásnak nem fogja)

Egy 7 éves gyerekkel ideje beszélgetni, mert piszok korán érnek a mai lányok. 8-9 évesek már simán menstruálnak. Keresztlányom 11 évesen az utolsó volt az osztályban, akinek megjött.

2017. máj. 31. 12:54
 7/22 A kérdező kommentje:

Ja amugy kapott egy könyvet címe

A sehány éves kislány.

Biztos sokan ismeritek ezt a könyvet ..

De ő azt hitte hogy majd olyan lesz benne hogy látszik egy komplett szülés :D

2017. máj. 31. 12:57
 8/22 anonim ***** válasza:
Akkor, amikor megkérdezi. Hétévesen éppen itt az ideje, hogy megtudja, mi az a tampon. Nem tudom, miért ne lehetne elmondani.... Nagyon sokan kilencévesen már serdülnek. De a leggázabb, hogy ha nem tőled tudja meg az igazat, akkor az osztálytársaitól fogja megtudni jó eséllyel a hülyeségeket. Eddig mit mondtál neki olyan kérdésekre, hogy honnan jön a baba meg mit az amit levettél a polcról a dm-ben?
2017. máj. 31. 12:58
 9/22 A kérdező kommentje:

Mondom hogy nem került szóba eddig ilyen dolog.

De fogok erről vele beszélni,. Nem volt tabu a téma eddig se csak 1 hónapja kezdte el ez érdekelni,.

Most majd jön a nyári szünet és elbeszélgetünk ha továbbra is fennáll az érdeklődése márpedig fog ahogy én ismerem.

2017. máj. 31. 13:01
 10/22 A kérdező kommentje:
Azt tudja hogy honnan jön a baba, egyedül ez a tamponos dolog izgatja. ilyet eddig nem látott, csak minap a wcben először.
2017. máj. 31. 13:02
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!