Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Mikor érdemes ezekről a...

Mikor érdemes ezekről a dolgokról felvilágosítást adni?

Figyelt kérdés

Kislányom 7 éves múlt, és mostanába nagyon érdekli szüléses kisbabás téma meg múltkor a wcben a polcon meglátta a tamponos dobozomat, és mivel már tud olvasni beleolvasott de pont akkor mentem be és kérdezte hogy miért lóg ki onnan lent a cérna ? ...

Na erre varrjon gombot az ember.

Eddig nem érdekelte az ilyesmi női dolgok..

Mikor érdemes felhomályosítani őket? :)

Elképzelhető hogy ez csak fellángolás..

2017. máj. 31. 12:28
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
100%
Fölösleges ebből bármilyen ügyet csinálni. Ott és akkor, vagy már hamarabb, ha szóba került volna, elmondtam volna neki aszt kész. Nem az őszinteség az alapja a szülő-gyermek kapcsolatnak? Nincs ebben semmi gáz, csak ha te belelátod. Lányom kiscsoportos kora óta kérdezget, elő-előtörő hullámokban jön az érdeklődése, konkrétan a tampon kérdés az Aldiban jön neki, mikor levettem a dobozt a polcról (a választ persze később, mikor kimentünk, kapta meg, ezt is elmondtam, hogy miért, hogy mi a z illem és a szemérem). Van emberi tesről szóló könyve, abban utaltak a fogamzás körülményeire, illusztrálva van a szülés (nyilván nem gusztustalan módon, ez egy kisgyerekeknek szóló ismeretterjesztő képesköny), úgyhogy arról is beszélgettünk, nem kerültem meg a választ és nem jöttem sem a gólya-mesével sem a "majd megtudod nagykorodban" szöveggel. Azt akarom, hogy ha valait tudni akar, ENGEM kérdezzen, és ezt csak akkor fogja megtenni, ha tapasztalaja, hogy engem érdemes kérdezni....
2017. máj. 31. 13:09
 12/22 anonim ***** válasza:
77%
Én már 4 évesen tudtam mi a tampon... De vigyázz mert az egyik osztálytársam már 8 évesen menstruált, nehogy elöbb jöjjön meg neki mint elmagyaráztad! Mondd neki, hogy a baba születése miatt a nők minden hónapban véreznek, és hogy ez nem fáj, csak néha a hasunk görcsöl. Ekkor kezd el fejlődni a baba a hasadban, ha akarod. Erre lehet bevenni gyógyszert és nem fog fájni. Mond meg azt is hogy ez igazából nagyon fontos és neki is lesz ha már nőni fog a cicije. Mivel sok vér jön ezért olyan lenne a bugyi, így az emberek betétet és tampont használnak. Tampon akkor kell amikor nincs időd kicserélni a betétet és büdös lenne, ilyenkor tampont haszn@lsz mert az tovább tart, vagy ha strandra mész, mert ott a betétből kiázna a v÷r. Ezt fel kell nyomni a nunidba, mert onnan jön a vér és ezzel bedugaszolni a lyukat. Azért van a végén madzag hogy huss ki lehessen húzni. A barátnőm semmiről sem tudott, csak a kötelező felvilágosításon értette meg, erre pont ő volt az első akinek megjött. De mi szoktunk így barátnőkkel beszélni egy- két éve a szexről, mensiről együtt is. 13l
2017. máj. 31. 13:16
 13/22 anonim ***** válasza:
100%
A kérdést akkor szokás megválaszolni, amikot felteszik.
2017. máj. 31. 13:21
 14/22 anonim ***** válasza:
100%

Nem hiszem el, hogy nincs egy szabad fél órád a lányodra, hogy leülj vele és elmagyarázd neki ezeket a dolgokat. Miért vársz vele nyárig? A kérdést most tette fel, a lehető leghamarabb kell neki választ adnod rá.

Örülj neki, hogy tőled kérdezi ezeket.

2017. máj. 31. 13:47
 15/22 anonim ***** válasza:
100%
Nem értem mjért halogatod eddig. Szegény gyerek, hiába kérdez, választ nem kap... Emlékszem, én is kérdezgettem ilyeneket, és mindig kaptam rá választ. Nekünk is megvan az a könyv, meg egy másik is, amiben nagyon sok minden benne van, kezdve azzal hogy hány hetesen mekkora az embrió, a szülés is illusztrálva van benne. Azt nézegettem nagyon sokat, valamiért engem is érdekelt a téma, és normális, hogy a te kislányodat is. Én biztos rosszul éreztem volna magam, ha nem kaptam volna választ ezekre, és a saját gyerekemnek is el fogom mondani amikor kérdezi.
2017. máj. 31. 13:48
 16/22 anonim ***** válasza:
100%

Nyárom miért jobb erről beszélni, mint május végén? És ott, akkor, a tamponos kérdésre hogyan reagáltál?

Csak mellékvágányként: fel kell rá készülni, hogy a gyerekek bizony ennél nehezebb kérdéseket is feltesznek majd, a halálról például. Kár lenne egy kisiskolásnak kiszúrni a szemét egy "felment a felhők közé" bullshittel. Na ezzel csak azt akarom mondani, hogy alkalomadtán jó elgondolkodni rajta, vagy olvasgatni egy kicsit, hogy mi lesz az a válasz a nehéz kérdésekre, amit hitelesen elő tudsz majd vezetni. Nem mintha a tamponmadzag-kérdés ez a kategória lenne, de a szexszel kapcsolatos kérdések már lehetnek olyanok, hogy anyuka is zavarba jön.

2017. máj. 31. 14:34
 17/22 anonim ***** válasza:
Huh, nem gondoltam volna, hogy ez 7 évesen már előjön. Nekem is első a nagyobbik lányom, akkor lassan készülhetek én is.
2017. máj. 31. 15:02
 18/22 anonim ***** válasza:
Mármint elsős. Bocsi. :)
2017. máj. 31. 15:02
 19/22 anonim ***** válasza:
60%
A szex is ilyenkor lesz aktuális. Legalábbis nekem ekkor mondták el otthon, elsőáldozásom után :) Fel tudtam fogni, egy 7 éves nem h\lye. A szexet is el lehet mondani nornálisan, nemhogy a tampont. Mellesleg harmadikban már komolyan mentek a lódítások hogy kit hányszor kmh. sz0ptak le. Az előző 13l
2017. máj. 31. 15:12
 20/22 anonim ***** válasza:

Áh, ez semmi, a múltkor jöttem ki a fürdőszobából zuhanyozás után, és az 5 éves fiam rákérdezett, hogy mi az a kötél a lóg a puncimnál. :D

Ő már nagyjából tisztában van ezekkel a dolgokkal, legalábbis ami a menstruációt illeti, azt is, hogy miből lesz a kisbaba, hol növekszik. (arra még szerencsére nem kérdezett rá, hogy ugyan hogy jutnak át apa hasából a magocskák anya hasába... :D )

2017. máj. 31. 15:46
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!