Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » 24 évesen nem cigizhetek itthon?

24 évesen nem cigizhetek itthon?

Figyelt kérdés
Sziasztok. 24 éves lány vagyok, a szüleimmel élek. Nincs párkapcsolatom. Rengeteget dolgozom, és amennyire tudom támogatom a szüleim. Természetesen nagyon szeretem őket. Mielőtt bárkinek eszébe jutna, nem élősködöm! Sőt, azt hiszem nélkülem elég nagy bajban lennének anyagilag. Minden költségem fizetem, ezeket csak azért írom le, mert sokan szeretnek itt a "mamahotelben laksz huzzá'albérletbe" dplgot hangoztatni. Egyszer már próbáltam egyedül albiba... Depressziós lettem, nagyon hiányoztam nekik én is. Nem ment. Anyagilag is kész csőd volt. Szóval jó velül, csak egy bajom van: nem cigizhetek apa előtt. Ez pedig nehéz, mert ő mindig (gyakran) itthon van. Nem vagyok egy nagy bagós, mert egy nap egy-két szál cigi ha elmegy itthon, sokat mondok...de depis vagyok ha a reggeli friss kávém mellé nem tudok cigizni, + képtelenség wc-re mennem így. Megfog ez oldódni valaha?

2021. máj. 23. 23:20
1 2 3 4
 31/35 A kérdező kommentje:

Kedves 18-as válaszoló. Te és sokan mások vagy fogalom zavarban szenvedtek, vagy én fogalmaztam rosszul. Apámnak nem azzal van a baja, hogy bemegy a szag az erkélyen (anyukám is ott szívja, illetve az erkély a nappaliban van ahová apa amúgysem teszi be a lábát), hanem ,hogy szigorú szüleim vannak akik nem akarnak dohányozni látni. Sem az udvaron, sem sehol, ami engem elkeserít.

"Az én házam, az én váram". Gyönyörű közmondás, csak k.va 💩. Valójában undorítóbbnak tartom bárminél. A te várad, a gyereked meg a gyereked akit szeretned kell, ha ő is szeret, és tisztel. Ezt mindentől, a kérdésemtől függetlenül mondom. Undorodom ettől a közmondástól. Tudod kedves válaszadó, a legjobb barátnőm barátja (aki egy életvidám fiú volt) e-miatt a csodás kijelentés miatt -miután többször hangzott el a szülei szájából- akasztotta magát fel. Szóval bekaphatja mindenki aki ezt mondja a gyermekének.

Nem én tartom el a szüleimet, viszont többet keresek mint anyám valaha is keresett, a házat amiben élünk nélkülem soha nem tudták volna megvásárolni.

Én igazából azt vártam, hogy olyanok írnak majd, akik voltak hasonló helyzetben. Hogyan oldották meg ezt a dohányos problémát, hogyan tudták megbeszélni, vagy elfogadtatni a szülőkkel.

2021. máj. 24. 13:09
 32/35 anonim ***** válasza:
73%

"Tudod kedves válaszadó, a legjobb barátnőm barátja (aki egy életvidám fiú volt) e-miatt a csodás kijelentés miatt -miután többször hangzott el a szülei szájából- akasztotta magát fel. Szóval bekaphatja mindenki aki ezt mondja a gyermekének."

Nos, nem igazán érdekelnek az iylen nyálas történetek. Egészen biztosan nem azért lesz valaki öngyilkos, mert a szüleinél él felnőttként és be kell tartania a szabályokat.

A kérdésed valóban felreerhteo volt. Ha anyád dohányozhat az erkelyen, akkor nincs rá érthető ok, hogy neked nem lehet. De ezek szerint bármit is javasolnának, semmi sem segítené, csak a költözés.

2021. máj. 24. 13:16
 33/35 anonim ***** válasza:
72%
31, na akkor apukád jó buta. Attól még, hogy nem előtte cigizel, még ugyanúgy dohányos maradsz. Ezt egy 5 éves is megértené. Kicsit fura figura lehet az öreg.
2021. máj. 24. 13:27
 34/35 anonim ***** válasza:
91%
Igen, ha anyukád szívhatja ott, akkor viszont jogos a kiakadásod, mert ez így elég igazságtalan tényleg. De mondd el nekik, hogy te felnőtt ember vagy és jogod van dohányozni, és nem akarod, hogy megszóljanak emiatt. Itt felhozhatod érvként, hogy anyukád is dohányzik.
2021. máj. 24. 15:30
 35/35 anonim ***** válasza:
55%
Költözz el ,kérlek költözz el ,megmutatom a vonat állomást. :) nem élek a szüleimmel ,de ha meglátogatom őlet ,akkor kibírom hogy nem dohányzok náluk ,mivel nem szeretik ők sem. Ha nem tetszik a rendszer váltsd le. Amúgy amit szabad Jupiternek nem szabad a kisökörnek. 24éves vagy,kiderült hogy életképtelen ,mert a saját lábadon nem tudsz megállni ,ja és mellesleg ha néhány hónapig különéltél és a szeid megvoltak a pénzed nélkül ,akkor nem tartod el őket. Szerintem csak kamuzol és egy 13-4 éves kislány vagy,akinek nem tetszik hogy nem teheti azt amit akar. Meg neharudj de azért tényleg nem lesz senki öngyilkos mert anyu azt mondja az én váram én kakilom a törvényeket,ha tudnád hányszor hallottam én is ezt és nem nyírtam ki magam. A barátodnak memtális baja volt. Sajnos és részvétem. De tényleg ha meg igaz amit írsz akkor nincs más megoldás költözz el és akkor ott cigizel ahol akarsz.
2021. júl. 12. 15:24
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!